Πιτίνο για τους διεθνείς του Ολυμπιακού: Δε μ’ αρέσει να μη σέβονται

O Ρικ Πιτίνο μετά την εύκολη νίκη του Παναθηναϊκού στη Ρόδο επί του Κολοσσού με 69-103 για την 9η αγωνιστική της Basket League την Κυριακή ρωτήθηκε για όσα συνέβησαν τις προηγούμενες ημέρες με την επιστολή των παικτών του Ολυμπιακού προς την ΕΟΚ για το θέμα της παρουσίας του στον πάγκο της Εθνικής.

«Σέβομαι τους πάντες. Τους φιλάθλους, τον Ολυμπιακό, τους ιδιοκτήτες των ομάδων, τους διαιτητές, τους δημοσιογράφους… Οι πρώτοι παίκτες με τους οποίους συναντήθηκα όταν ανέλαβα τα καθήκοντά μου, δεν ήταν οι παίκτες του Παναθηναϊκού, αλλά οι δύο παίκτες του Ολυμπιακού.

Σέβομαι τους πάντες, αλλά δε μου αρέσει να μη με σέβονται», είπε ο έμπειρος τεχνικός και πρόσθεσε: «Το καλοκαίρι κάνουμε οικογενειακώς διακοπές και έχω 12 εγγόνια. Όταν κάναμε διακοπές φέτος, τους είπα ότι κάτι χρωστάω στην Ελλάδα για την αγάπη που είχα εισπράξει και την αφοσίωση που μου είχε δείξει ο κόσμος. Ο βασικός λόγος ήταν αυτός για να αναλάβω τον ρόλο του ομοσπονδιακού προπονητή, παρότι γνώριζα ότι θα ήμουν μακριά από την οικογένειά μου και δεν θα με βλέπουν το καλοκαίρι».

Για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στην Euroleague δήλωσε: «Παρότι το επόμενο παιχνίδι θα είναι πολύ δυνατό, η γνώμη μου είναι ότι πάντοτε θα πρέπει να εστιάζεις στην κάθε προπόνηση και στο κάθε ματς που έρχεται. Όταν σκέφτεσαι μόνο ένα παιχνίδι, χάνεις τον ενθουσιασμό και την ενέργειά σου. Το καλύτερο είναι να αντιμετωπίζεις την κάθε προπόνηση και το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά».