Πληγώθηκε στο 89′ Ολυμπιακός, 2-2 με την Ντιναμό Κιέβου

Ο Ολυμπιακός απώλεσε στο 89ο λεπτό το προβάδισμα που κρατούσε σφιχτά στα χέρια του απέναντι στην ουκρανική Ντιναμό, η οποία ένα λεπτό πριν το τέλος ισοφάρισε σε 2-2 και έχει πλέον τον πρώτο λόγο για τη ρεβάνς του Κιέβου και για την πρόκριση στους 16 του Europa League. Η ομάδα του Πειραιά προηγήθηκε δύο φορές των Ουκρανών (9′ Χασάν, 40′ Ντίας), ωστόσο η ομάδα του Χάτσκεβιτς βρήκε τον τρόπο να ισοφαρίσει ισάριθμες, αρχικά με τον Μπουγιάλσκι στο 27′ και στο 89′ με τον Βέρμπιτς.

Σε πέντε αλλαγές προχώρησε ο Πέδρο Μαρτίνς συγκριτικά με τον αγώνα της Τούμπας, προκειμένου να φρεσκάρει την ομάδα του, αλλά και να δώσει ανάσες ενόψει του ντέρμπι με την ΑΕΚ. Παράλληλα, ήθελε να στείλει και έμμεσα μηνύματα σε ορισμένους παίκτες του που δεν ανταποκρίθηκαν στις μεγάλες προσδοκίες του αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Πέρα από τις δεδομένες αλλαγές των Καμαρά, Ζιλ Ντίας και Χασάν, που πήραν θέση στο αρχικό σχήμα, ο Πορτογάλος κόουτς άφησε στον πάγκο και τον Κούτρη που αντικατέστησε ο Τσιμίκας και τον Τοροσίδη για να δώσει φανέλα στον Μεριά.

Οι “ερυθρόλευκοι” προσέγγισαν πολύ έξυπνα και οργανωμένα το παιχνίδι, αφήνοντας τη μπάλα στους Ουκρανούς. Επιχείρησαν να αμυνθούν με τη διάταξη στο 4-4-2 και τον Φορτούνη να μαρκάρει ψηλά δίπλα στον Χασάν. Οι δύο τους συνεργάστηκαν άψογα και στη φάση του γρήγορου 1-0, με τον -κορυφαίο του γηπέδου- Γκιλιέρμε να κάνει υπέροχη λόμπα, τον αρχηγό να κατεβάσει εντός περιοχής και να στρώνει στον Αιγύπτιο που άλλαξε πόδι κι εκτέλεσε με το αριστερό (9′).

Ιδανικό αν μη τι άλλο ξεκίνημα για τους “ερυθρόλευκους” που έδειχναν να έχουν τον πλήρη έλεγχο, ενώ δέκα λεπτά αργότερα είχαν μεγάλη ευκαιρία για το 2-0. Ο Φορτούνης έκλεψε τη λάθος πάσα του δεξιού μπακ Κεντζιόρα, εντός περιοχής, απέφυγε τον Μπόικο, αλλά σημάδεψε το αριστερό δοκάρι από πλάγια θέση.

Μια στιγμιαία αδράνεια, ωστόσο, έβαλε πάλι την Ντινάμο στο ματς (27′). Με τον Καμαρά να χάνει τη θέση του στον άξονα, τον Κεντζιόρα να αποφεύγει από δεξιά τον Τσιμίκα και να γυρίζει συρτά στο πέναλτι όπου ο Μπουγιάλσκι, σκόραρε σαν σε προπόνηση για το 1-1.

Ψυχρολουσία αναμφίβολα, καθώς μέχρι εκείνο το σημείο οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν πατήσει στην περιοχή του Σα.

Μέχρι την ανάπαυλα, ωστόσο, ο κόσμος σηκώθηκε ξανά από τη θέση του για να πανηγυρίσει την υπέροχη οβίδα του Ντίας στο 40′. Ο Πορτογάλος εξτρέμ, στην πρώτη του παρουσία σε ευρωπαϊκό ματς, κατέβασε τη μπάλα στην κίνηση και με λόμπα από 30 μέτρα, “ζωγράφισε” τον Μπόικο για το 2-1 μέσα σε αποθέωση.

Προσεκτικά και στο β’ μέρος οι παίκτες του Ολυμπιακού, με κοντινές αποστάσεις και προσήλωση ανασταλτικά, έφτασαν δύο φορές πολύ κοντά στο τρίτο γκολ παίζοντας στην κόντρα και τις δύο με τον Ποντένσε (72′, 80′). Σε αυτό το διάστημα, η Ντινάμο κράτησε μπάλα, είχε μόλις μία καλή στιγμή που εξουδετέρωσε ο Σα ( στο 70’ σε σουτ του Τσιχάνκοβ), αλλά βρήκε το γκολ της ισοφάρισης στο 89′ με σουτ του Βέρμπιτς από το ύψος του πέναλτι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Μεριά, Σισέ, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Καμαρά, Φορτούνης (68′ Νάτχο), Ποντένσε (80′ Χριστοδουλόπουλος), Ζιλ Ντίας (86′ Μασούρας), Χασάν.

ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥΜπόικο, Κεντζιόρα, Μπούρντα, Σαμπάνοβ, Μικολένκο, Σεπέλιεβ, Σαπαρένκο (82′ Γκάρμας), Μπουγιάλσκι, Βέρμπιτς, Σολ (82′ Ρούσιν), Τσιχάνκοβ.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.