Στην καλύτερη περίπτωση ξεκινά στο -10 από τον Λεβαδειακό τα πλέι οφ η Νίκη

Αν επικρατήσει στο φινάλε του ΠΑΟΚ Β' στη Θεσσαλονίκη

Μπορεί η Νίκη να μπήκε και μαθηματικά στα πλέι οφ του πρώτου ομίλου, κάτι που σημαίνει ότι θα δώσει το «παρών» στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2 της νέας περιόδου, που θα διεξαχθεί σε έναν δυνατό όμιλο, αλλά πλέον έχει ξεμείνει από στόχους.

Οι δύο σερί ήττες έδρας στα θεσσαλικά ντέρμπι με το ίδιο σκορ, 1-2, από Αναγέννηση Καρδίτσας και ΑΕΛ, άφησαν τη Νίκη, παρόλο που παρέμεινε τρίτη, στάσιμη βαθμολογικά 23 βαθμούς (55-32) μακριά από τον πρωτοπόρο Λεβαδειακό, που ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στην κανονική περίοδο, αφού στο φινάλε την ερχόμενη Δευτέρα έχει ρεπό.

Αυτό σημαίνει ότι η Νίκη, ακόμη κι αν κερδίσει τον ΠΑΟΚ Β’ στη Θεσσαλονίκη, θα ξεκινήσει με δέκα βαθμούς διαφορά τα πλέι οφ και όπως καταλαβαίνει κανείς είναι απαγορευτική, για να έχει η βολιώτικη ομάδα οποιεσδήποτε φιλοδοξίες.

Ο Λεβαδειακός θα ξεκινήσει τα πλέι οφ με 28 βαθμούς (σ.σ. συγκέντρωσε 55 βαθμούς, που διαιρούνται διά δύο, σύμφωνα με την προκήρυξη, αλλά το 27,5 στρογγυλοποιείται προς τα πάνω), ενώ η Νίκη αν πάρει το έκτο διπλό με τον ΠΑΟΚ Β’ πάει στους 35, οπότε ξεκινά με 18 βαθμούς (σ.σ. το 17,5 κι εδώ στρογγυλοποιείται προς τα πάνω). Αν η Νίκη φέρει ισοπαλία, θα ξεκινήσει με 17 βαθμούς τα πλέι οφ κι αν χάσει με 16, δηλαδή στο μείον 11 και στο μείον 12 αντίστοιχα από τον Λεβαδειακό.

Ωστόσο, πρέπει να βρεθεί ένα κίνητρο, για να κλείσει η σεζόν με όσο το δυνατόν καλύτερες εντυπώσεις κι αυτό το κίνητρο, σύμφωνα με τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο, είναι η βαριά φανέλα και η μεγάλη ιστορία της ομάδας.

Αναμφίβολα, οι εννιά ήττες είναι πάρα πολλές για μία ομάδα που ξεκίνησε με πρωταγωνιστικούς στόχους, αν και σε 3-4 ματς οι αποφάσεις της διαιτησίας ήταν καταδικαστικές, αλλά έστω και μ’ αυτόν τον κακό απολογισμό η Νίκη μπήκε στα πλέι οφ, που φυσικά δεν είναι λόγος να πανηγυρίζει κανείς.

Χρήστος Θανασούλης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.