Στον Παναθηναϊκό ο Ταϊρίς Ράις

Ο Ταϊρίς Ράις αποτελεί την πρώτη μεταγραφή του Αργύρη Πεδουλάκη, μετά την επιστροφή του Έλληνα τεχνικού στον Παναθηναϊκό.

Ο Αμερικανός γκαρντ έπαιξε πέρυσι στην Μπάμπεργκ, έχοντας μέσο όρο ανά αγώνα 16,4 πόντους, 4,4 ασίστ και 2,4 ριμπάουντ και κατακτώντας το βραβείο για τον MVP του Basketball Champions League.

Στην ευρωπαϊκή καριέρα του ο Ράις έχει αγωνιστεί στις Μπάγερν Μονάχου, Χίμκι και Μπαρτσελόνα, ενώ το ξεκίνημά του στη «Γηραιά Ήπειρο» ήταν με τον Πανιώνιο, την περίοδο 2009-10.

«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ανακοινώνει την απόκτηση του Ταϊρίς Ράις για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Ο Ράις γεννήθηκε στις 15 Μάϊου του 1987 στη North Carolina των ΗΠΑ, έχει ύψος 1,85μ. και αγωνίζεται στις θέσεις των γκαρντ», αναφέρει η ανακοίνωση.

Στο παρελθόν ο Ράις αναδείχτηκε πρωταθλητής Ευρώπης με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, το 2014 στο Μιλάνο. Ξεκίνησε την καριέρα του παίζοντας μπάσκετ στο Μπερντ Χάι Σκουλ (Β. Καρολίνα) και ολοκλήρωσε την καλύτερή του σεζόν εκεί έχοντας 27 πόντους, 6,2 ασίστ και 5 ριμπάουντ κατά μέσο όρο ανά παιχνίδι.

Ακολούθως, φοίτησε στο Μπόστον Κόλετζ με τη φανέλα του οποίου διέγραψε εξαιρετική παρουσία. Στην τρίτη του σεζόν είχε κατά μέσο όρο 21 πόντους, 3,3 ριμπάουντ και 5 ασίστ ανά ματς.

Το καλοκαίρι του 2009 αποφοίτησε και από τη στιγμή που δεν μπήκε στο ντραφτ επέλεξε την ευρωπαϊκή καριέρα, φορώντας τη φανέλα του Πανιωνίου για την επόμενη σεζόν.

Ο Ράις συμμετείχε στο NBA Summer League του 2010 με τους Σακραμέντο Κινγκς και στη συνέχεια υπέγραψε στους Άρτλαντ Ντράγκονς από τη Γερμανία για τη σεζόν 2010–11.

Την επόμενη αγωνιστική περίοδο φόρεσε τη φανέλα της λιθουανικής Λιέτουβος Ρίτας, ενώ τη σεζόν 2012–13 επέστρεψε στη Γερμανία για την Μπάγερν Μονάχου. Τον Ιούλιο του 2013 υπέγραψε συμβόλαιο με την Μακάμπι Τελ Αβίβ και κατάκτησε την Euroleague το 2014, ενώ αναδείχθηκε MVP του Final 4.

Τον Ιούνιο του 2014 «μετακόμισε» στη ρωσική Χίμκι, με την οποία κατέκτησε το Eurocup του 2015 και αναδείχθηκε MVP των τελικών. Τον Ιούλιο του 2016 πήρε μεταγραφή για την Μπαρτσελόνα, ενώ τον Ιανουάριο του 2018 πήγε στην Κίνα για τους Σεντζέν Λέοπαρντς.

Το καλοκαίρι του 2018 επέστρεψε στη Γερμανία για λογαριασμό της Μπάμπεργκ τη φανέλα της οποίας αναδείχθηκε MVP του Basketball Champions League τη σεζόν 2018-2019. Ο Ταϊρίς Ράις είναι διεθνής με την Εθνική Μαυροβουνίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.