Τελειώνει η περίοδος προσαρμογής και ετοιμάζονται για τα δύσκολα στον Ολυμπιακό

Από Δευτέρα στο Ελατοχώρι Πιερίας οι προπονήσεις γίνονται εντονότερες

Μία περίοδος προσαρμογής, που αποτέλεσε ταυτόχρονα και ένα προπαρασκευαστικό στάδιο για το Ελατοχώρι Πιερίας, τελειώνει το Σάββατο (28/7) για τους παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου, οι οποίοι ξεκίνησαν χωρίς την πολύ μεγάλη ένταση τη δουλειά τους με προπονήσεις κυρίως στο Πανθεσσαλικό αλλά και στην Άλλη Μεριά από την περασμένη Τρίτη μετά τον αγιασμό της Δευτέρας (23/7) στον προαύλιο χώρο του ΕΑΚ.

Όμως, από τη Δευτέρα (30/7) κι αφού την Κυριακή θα ξεκουραστούν, οι ερυθρόλευκοι θα μπουν στα δύσκολα του βασικού σταδίου της προετοιμασίας, εκεί που μία ομάδα θέτει τις βάσεις για την υπόλοιπη χρονιά.

Οι προπονήσεις λοιπόν από την προσεχή Δευτέρα γίνονται εντονότερες, με τους ποδοσφαιριστές να έχουν κατά νου να δουλέψουν με ζήλο και να δείξουν τον καλύτερό τους εαυτό, ώστε να «κερδίσουν» από την αρχή τον Περικλή Αμανατίδη, ο οποίος μαζί με τον γυμναστή Σωτήρη Πετσιμέρη θα λάβουν υπόψη τους και τα εργομετρικά τεστ που έγιναν την Παρασκευή (27/7).

Εξάλλου στον Ολυμπιακό Βόλου οι αγωνιστικές αλλαγές ήταν πάρα πολλές και υπάρχουν πλέον πολλοί και ποιοτικοί ποδοσφαιριστές, με συνέπεια η μάχη για την ενδεκάδα να προδιαγράφεται πολύ έντονη. Θυμίζουμε ότι μέχρι στιγμής έχουν αποκτηθεί οι τερματοφύλακες Αστέριος Γιακουμής και Κώστας Παλιούρας, οι πλάγιοι μπακ Νίκος Μπουτζίκος, Θανάσης Μαργαρίτης, ο στόπερ Λεάντρο Πίντο, οι αμυντικοί μέσοι Μπάμπης Οικονομόπουλος, Ντέιβιντ Ναζίμ, Θανάσης Καναβός, ο ακραίος μεσοεπιθετικός Ροντιόν Ζγκούρι, ο επιτελικός χαφ Άρης Λώττας και οι σέντερ φορ Κώστας Φλίγκος και Βασίλης Σαχινίδης.

Από πέρσι έμειναν ο τερματοφύλακας Αχιλλέας Κωνσταντίνου, οι κεντρικοί αμυντικοί Χρήστος Νόνης, Σεραφείμ Παπαϊωάννου, Γιώργος Πατσής, ο δεξιός μπακ Σάκης Σάββας, οι ανασταλτικοί χαφ Στάθης Ρόκας και Κλεβί Κόλα, οι δημιουργικοί μέσοι Γρηγόρης Ευθυμιάδης, Πέτρος Διβανές και Δημήτρης Ζάχος, ο ακραίος επιθετικός Αντώνης Καμπλιώνης και ο επιθετικός Νίκος Μπέικος.

Όλοι αυτοί αποτελούν μία 24αδα παικτών και θα αξιολογηθούν από την τεχνική ηγεσία στο Ελατοχώρι Πιερίας, ενώ, όπως έχει δηλώσει και ο ισχυρός άνδρας της ομάδας, Ευριπίδης Τσιμπανάκος, «το μόνο σίγουρο είναι ότι οι μεταγραφές δεν τελείωσαν». Αυτό σημαίνει ότι οι φίλαθλοι της ομάδας θα περιμένουν, αν όχι το επόμενο διάστημα, σε ένα βάθος χρόνου ως τον Σεπτέμβριο να μπει και κάποιο κερασάκι στην τούρτα, ενώ πάντα παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο, βάσει και πάλι δηλώσεων του κ. Τσιμπανάκου, να έρθουν δανεικοί νεαροί παίκτες από μεγάλη ΠΑΕ.

Στο Ελατοχώρι Πιερίας δεν έχει προγραμματιστεί κάποιο φιλικό ακόμη και μπορεί να μη γίνει κανένα κι έτσι το πρώτο να είναι αυτό στο Πανθεσσαλικό με την Κ19 του Ολυμπιακού Πειραιώς στις 11 Αυγούστου. Επίσης, οι ερυθρόλευκοι έχουν ανακοινώσει ότι στο πλαίσιο του μονταρίσματος της ομάδας θα δώσουν φιλικά τεστ με τα νεοφώτιστα Μετέωρα στην Καλαμπάκα στις 22 Αυγούστου, με τα Τρίκαλα στις 26 Αυγούστου στον Βόλο και την 1η Σεπτεμβρίου με τον Ηρακλή πάλι εντός έδρας.

Ακόμη, τόσο ο Γ.Σ. Αλμυρού έκανε γνωστό ότι έκλεισε φιλικό με τον Ολυμπιακό Βόλου στο «Αθ. Ραγάζος» στις 29 Αυγούστου, όπως και ο Θησέας στις 5 Σεπτεμβρίου, ενώ άπαντες αναμένουν την επίσημη ανακοίνωση για τον αγώνα με τον Άρη, αλλά και για το κλείσιμο άλλων παιχνιδιών, για τα οποία γίνονται επαφές.

Σε εκκρεμότητα είναι και η έναρξη λειτουργίας των νέων γραφείων της ποδοσφαιρικής ομάδας στο κέντρο του Βόλου στην οδό Ιάσονος με Λώρη στον 5ο όροφο, που θα είναι πιο εύκολα προσβάσιμα για τους φίλους της ομάδας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.