Τι ορίζει η προκήρυξη της ΕΠΣΘ για τα πρωταθλήματα της σεζόν 2019-20

Η ΕΠΣΘ δημοσιοποίησε πριν λίγες μέρες την προκήρυξη των πρωταθλημάτων της σεζόν 2019-20, όπως και του Κυπέλλου.

Σε ό,τι αφορά τα πρωταθλήματα της Α’, Β’ και Γ’ Τοπικής κατηγορίας, τα σωματεία που θα συμμετάσχουν σ’ αυτά πρέπει υποχρεωτικά να υποβάλουν μέχρι και την 16/08/2019 ημέρα Παρασκευή και ώρα 21.00 στην Ένωση:

α. Την έντυπη δήλωση συμμετοχής που τους δίνεται με μέριμνα της ΕΠΣΘ με όλα τα ζητούμενα στοιχεία στην παραπάνω ημερομηνία. β. Το παράβολο συμμετοχής στο αντίστοιχο πρωτάθλημα: Α’ Κατηγορία εκατό πενήντα (150) ευρώ, Β’ Κατηγορία εκατό πενήντα (150) ευρώ & Γ’ Κατηγορία εκατό (100) ευρώ.

γ. Την ετήσια συνδρομή ως μέλους της Ε.Π.Σ.Θ. ποσό εκατό (100) ευρώ

δ. Παραχωρητήριο χρήσης γηπέδου.

ε. Συνυποσχετικό Διαιτησίας – Δήλωση Σωματείου περί αποδοχής του Καταστατικού, των Κανονισμών, των Εγκυκλίων, των οδηγιών και των αποφάσεων της FIFA, UEFA και ΕΠΟ.

 Στις 28 Σεπτεμβρίου η έναρξη για Α’ και Β’ ΕΠΣΘ

Η ημερομηνία έναρξης των αγώνων των πρωταθλημάτων ορίζεται το Σαββατοκύριακο 28-29/9/2019 για την Α’ και Β’ Κατηγορία, ενώ για την Γ’ Κατηγορία θα εξαρτηθεί από το σύνολο των ομάδων που θα συμμετάσχουν σε αυτή. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά.

Κανείς αγώνας δε θα διεξάγεται στο πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου, εάν την ίδια ώρα αγωνίζεται εντός έδρας ομάδα της Super League, της Football League & της Γ’ Εθνικής της πόλης. Το ίδιο ισχύει και για τις ομάδες των ευρύτερων περιοχών του Νομού Μαγνησίας, σε ότι αφορά διεξαγωγή αγώνων ομάδων της περιοχής στις εν λόγω κατηγορίες. Τα ανωτέρω δεν ισχύουν μόνο στην περίπτωση που αλλαγή της ημέρας ή της ώρας διεξαγωγής της αναμέτρησης δεν είναι δυνατή λόγω έλλειψης γηπέδων ή άλλων πιθανών προβλημάτων.

Τα όρια ηλικίας

α) Απαγορεύεται η συμμετοχή σε ομάδα ανδρών ποδοσφαιριστή που δεν έχει συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας του. Ο διαιτητής υποχρεούται να μην επιτρέπει την συμμετοχή του. Εάν όμως παρά ταύτα ο ποδοσφαιριστής μετάσχει στον αγώνα θεωρείται αντικανονική η συμμετοχή του. Ο διαιτητής τιμωρείται από το αρμόδιο όργανο με ποινή απαγόρευσης διαιτησίας αγώνων για τρεις (3) τουλάχιστον μήνες.

β) Για τον προσδιορισμό της ηλικίας των ποδοσφαιριστών ως ημερομηνία γέννησής τους θεωρείται η 1η Ιανουαρίου του έτους γέννησής τους.

γ) Ως συμπλήρωση της ηλικίας των 14 ετών των ποδοσφαιριστών για να αποκτήσουν το δικαίωμα να αγωνίζονται σε ανδρικές ομάδες νοείται η ημερολογιακή συμπλήρωση των 14 ετών (από την ημέρα των γενεθλίων των 14 και μετά).

Επτά Έλληνες παίκτες υποχρεωτικά στην ενδεκάδα

Στους αγώνες των τοπικών πρωταθλημάτων είναι υποχρεωτική η συμμετοχή στην ενδεκάδα κάθε ομάδας και καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα επτά (7) ποδοσφαιριστών που έχουν δικαίωμα να αγωνίζονται σε ελληνικές εθνικές ομάδες ή που έχουν την ελληνική ιθαγένεια (ελληνική ταυτότητα ή διαβατήριο).

Στους ίδιους αγώνες επιτρέπεται η αναγραφή στο Φ.Α. και η συμμετοχή τους στον αγώνα μέχρι τεσσάρων (4) αλλοδαπών ποδοσφαιριστών που δε δικαιούνται να αγωνίζονται στις ελληνικές ομάδες.

Όπου αναφέρεται στην προκήρυξη «συμμετοχή ποδοσφαιριστή», εννοείται η αγωνιστική συμμετοχή του στον αγώνα και όχι απλά η αναγραφή του στο Φ.Α.

Κάτοχοι UEFA B οι προπονητές της Α’ ΕΠΣΘ

Όλα τα σωματεία που μετέχουν στο πρωτάθλημα της Α’ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας υποχρεούνται να προσλαμβάνουν και να απασχολούν προπονητή της ποδοσφαιρικής τους ομάδας, κάτοχο Διπλώματος Προπονητή UEFA B τουλάχιστον, ο οποίος θα έχει εκδώσει και ταυτότητα τριετίας ΕΠΟ και σε ισχύ.

Όλα τα σωματεία που μετέχουν στα πρωταθλήματα της B’ & Γ’ Ερασιτεχνικής

Κατηγορίας υποχρεούνται να προσλαμβάνουν και να απασχολούν προπονητή της ποδοσφαιρικής τους ομάδας, κάτοχο Διπλώματος Προπονητή UEFA C τουλάχιστον, ο οποίος θα έχει εκδώσει και ταυτότητα τριετίας ΕΠΟ και σε ισχύ.

Σωματεία που δεν τηρούν τα παραπάνω:

α. Τιμωρούνται από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα της Ε.Π.Σ.Θ., με την επιβολή χρηματικού προστίμου από τετρακόσια (400) έως οκτακόσια (800) ευρώ.

β. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης εντός δέκα πέντε (15) ημερών από την έγγραφη ειδοποίηση της Ε.Π.Σ.Θ., η ποινή του χρηματικού προστίμου διπλασιάζεται, με απόφαση του οικείου δικαιοδοτικού οργάνου.

Οι ομάδες που συμμετέχουν στην Α’ ΕΠΣΘ

Στην Α’ ΕΠΣΘ συμμετέχουν δέκα τέσσερις (14) ομάδες σε έναν όμιλο. Αυτές είναι οι

(αλφαβητικά):

ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ, ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΣΕΣΚΛΟΥ, ΑΙΑΣ ΣΟΥΡΠΗΣ, ΑΟΒ ΔΑΦΝΗ, ΔΗΜΗΤΡΑ ΕΥΞΕΙΝΟΠΟΛΗΣ, ΗΡΑΚΛΗΣ ΒΟΛΟΥ, ΙΑΣΩΝ ΑΛΛΗΣ ΜΕΡΙΑΣ, ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΣ, ΠΥΡΑΣΟΣ, ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ, ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ, ΣΚΙΑΘΟΣ, ΤΟΞΟΤΗΣ ΒΟΛΟΥ.

Άνοδος και υποβιβασμός

Οι δεκατέσσερις (14) ομάδες θα συμμετάσχουν σε είκοσι έξι (26) αγωνιστικές, δέκα τρεις (13) αγωνιστικές στον α’ γύρο και δέκα τρεις (13) αγωνιστικές στον β’ γύρο. Όταν ολοκληρωθούν οι αγώνες και των δύο γύρων, οι ομάδες θα καταταγούν από την 1 η έως την 14η θέση.

Η πρώτη ομάδα προάγεται απευθείας στη Γ’ Εθνική Κατηγορία για την περίοδο 2020-2021 (εφόσον δεν προκύψει αλλαγή από την ΕΠΟ).

Οι ομάδες που θα καταλάβουν την 13η και την 14η θέση του βαθμολογικού πίνακα υποβιβάζονται απευθείας στη Β’ Ερασιτεχνική Κατηγορία για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021.

Για κάθε ομάδα της δύναμης της ΕΠΣΘ που υποβιβαστεί από τη Γ’ Εθνική Κατηγορία, υποβιβάζεται και μία παραπάνω ομάδα από την Α’ ΕΠΣΘ.

 Οι ομάδες που συμμετέχουν στη Β’ ΕΠΣΘ

Στη Β’ ΕΠΣΘ συμμετέχουν δέκα τέσσερις (14) ομάδες σε έναν όμιλο. Αυτές είναι οι

(αλφαβητικά):

ΑΕ 2002, ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΝΙΚΗΣ ΒΟΛΟΥ, ΑΝΘΙΜΟΣ ΓΑΖΗΣ, ΑΣΤΕΡΑΣ ΡΙΖΟΜΥΛΟΥ,

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟΣ, ΕΝΩΣΗ ΛΕΧΩΝΙΩΝ ΝΗΛΕΑΣ, ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ, ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΑ, ΜΥΡΜΗΔΟΝΕΣ ΠΛΑΤΑΝΟΥ, ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟΣ, ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ, ΠΗΛΕΑΣ, ΣΚΟΠΕΛΟΣ, ΦΘΙΩΤΙΔΕΣ ΘΗΒΕΣ ΑΓΧΙΑΛΟΣ

Οι δεκατέσσερις (14) ομάδες θα συμμετάσχουν σε είκοσι έξι (26) αγωνιστικές, δέκα τρεις (13) αγωνιστικές στον α’ γύρο και δέκα τρεις (13) αγωνιστικές στον β’ γύρο. Όταν ολοκληρωθούν οι αγώνες και των δύο γύρων, οι ομάδες θα καταταγούν από την 1 η έως την 14η θέση.

Άνοδος και υποβιβασμός

Οι ομάδες που θα καταλάβουν την 1η και την 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα προάγονται απευθείας στην Α’ Ερασιτεχνική Κατηγορία για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021. Εφόσον ομάδα από την Α’ Κατηγορία προαχθεί στη Γ’ Εθνική Κατηγορία, τότε η ομάδα που θα καταλάβει την 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα προάγεται στην Α’ Ερασιτεχνική Κατηγορία για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021.

Οι ομάδες που θα καταλάβουν την 13η και την 14η θέση του βαθμολογικού πίνακα υποβιβάζονται απευθείας στη Γ’ Ερασιτεχνική Κατηγορία για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021.

Για κάθε ομάδα της δύναμης της ΕΠΣΘ που υποβιβαστεί από τη Γ’ Εθνική Κατηγορία, υποβιβάζεται και μία παραπάνω ομάδα από τη Β’ ΕΠΣΘ.

Οι ομάδες που συμμετέχουν στη Γ’ ΕΠΣΘ

Στη Γ’ ΕΠΣΘ συμμετέχουν δώδεκα (12) ομάδες σε έναν όμιλο, αν και αυτός ο αριθμός μέχρι την καταληκτική ημερομηνία υποβολής δηλώσεων μπορεί να αυξηθεί. Οι 12 αυτές ομάδες είναι (αλφαβητικά):

ΑΘΛΟΣ, ΑΠΟΒ, ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ, ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΑΧΙΛΛΕΙΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΙΑΣ, ΔΥΝΑΜΙΣ, ΕΡΜΗΣ, ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ, ΙΩΛΚΟΣ, ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΝΟΤΙΟΥ ΠΗΛΙΟΥ, ΜΙΚΡΟΘΗΒΕΣ, ΝΕΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ

Δικαίωμα συμμετοχής στην Γ’ Κατηγορία έχει κάθε νέο, σωματείο ή μέλος, εφόσον πληρούνται οι σχετικές περιοριστικές προϋποθέσεις, έχει καταθέσει τη δήλωση συμμετοχής μέσα στην προβλεπόμενη προθεσμία και η διαδικασία αναγνώρισής του από την ΕΠΟ έχει ολοκληρωθεί μέχρι την προηγούμενη ημέρα απ’ αυτήν της κλήρωσης των αγώνων της Γ’ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας. Επίσης δικαίωμα συμμετοχής έχουν και όσα σωματεία επαναδραστηριοποιηθούν.

Οι ομάδες θα συμμετάσχουν σε αγωνιστικές ανάλογα με τον αριθμό τους σε α’ γύρο και β’ γύρο. Όταν ολοκληρωθούν οι αγώνες και των δύο γύρων, οι ομάδες θα καταταγούν από την 1η έως την τελευταία θέση.

Άνοδος

Οι ομάδες που θα καταλάβουν την 1η και την 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα προάγονται απευθείας στη Β’ Ερασιτεχνική Κατηγορία για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021. Εφόσον ομάδα από την Α’ Κατηγορία προαχθεί στη Γ’ Εθνική Κατηγορία, τότε η ομάδα που θα καταλάβει την 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα προάγεται στη Β’ Ερασιτεχνική Κατηγορία για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021.

Υποχρεωτική η παρουσία ατόμου που θα ασκεί καθήκοντα γιατρού

Σε όλους τους αγώνες, όλων των τοπικών ερασιτεχνικών  πρωταθλημάτων είναι υποχρεωτική, με ευθύνη της γηπεδούχου ομάδας, η παρουσία προσώπου που θα ασκεί καθήκοντα ιατρού αγώνα. Το πρόσωπο αυτό δύναται να είναι είτε ιατρός είτε νοσηλευτής ή διασώστης ή φυσιοθεραπευτής που έχει τελειώσει τα ΤΕΙ ή πρόσωπο που ασκεί παραϊατρικό επάγγελμα, ειδικά πιστοποιημένος στην παροχή πρώτων βοηθειών και ιδιαίτερα σε αθλητικά γεγονότα, για να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει αιφνίδια και επικίνδυνα για τη ζωή περιστατικά που μπορεί να προκύψουν σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα.

Σε περίπτωση που το γηπεδούχο Σωματείο δεν έχει μεριμνήσει για την παρουσία ενός εκ των ανωτέρω ατόμων, στον υπό διεξαγωγή αγώνα, όντας υπόχρεο αποκλειστικά προς τούτο, τότε ο αγώνας δε θα τελείται και το γηπεδούχο – υπόχρεο Σωματείο θα χάνει τον αγώνα με σκορ 0-3.

Υποχρεωτική η συμμετοχή γα τις ομάδες της Α’ ΕΠΣΘ στα πρωταθλήματα υποδομών

Όλα τα Σωματεία της Α’ Κατηγορίας υποχρεούνται να συμμετάσχουν, με την ανάλογη ομάδα,  στο Πρωτάθλημα Υποδομών της ΕΠΣΘ σε τουλάχιστον μία ηλικιακή κατηγορία. Το Σωματείο υποχρεούται, πριν την έναρξη του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας , να υποβάλει στην ΕΠΣΘ (υπόψη της Επιτροπής Ακαδημιών) τη Δήλωση Συμμετοχής στο ως άνω πρωτάθλημα.

Στην περίπτωση κατά την οποία ένα Σωματείο της Α’ Κατηγορίας συμμετέχει μόνο σε μία (1) ηλικιακή κατηγορία στο Πρωτάθλημα Ακαδημιών της ΕΠΣΘ και το τμήμα αυτό σύμφωνα με τα οριζόμενα στον ΚΑΠ και την οικεία προκήρυξη αποβληθεί από το πρωτάθλημα, τότε εφαρμόζονται οι ανάλογες προβλέψεις του ΚΑΠ και για την πρώτη ομάδα, για την οποία θα εφαρμόζονται και τα οριζόμενα από το άρθρο 17 του ΚΑΠ (θα χάνει όλους τους μετέπειτα αγώνες με τέρματα 0-3). Το ίδιο θα ισχύει και για οποιοδήποτε άλλο Σωματείο συμμετέχει με περισσότερα τμήματα στο Πρωτάθλημα Ακαδημιών της ΕΠΣΘ, στην περίπτωση αποβολής του συνόλου των τμημάτων του.

Το Κύπελλο ΕΠΣΘ

Ως ημερομηνία έναρξης των αγώνων Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ε.Π.Σ.Θ. ορίζεται η 21η Σεπτεμβρίου 2019, όπως αναφέρει η προκήρυξη που αναρτήθηκε στο σάιτ της διοργανώτριας αρχής. Σ’ αυτήν επίσης επισημαίνεται ότι στον θεσμό είναι υποχρεωτική η συμμετοχή για τις ομάδες της Α’ και Β’ Τοπικής και προαιρετική για τις ομάδες της Γ’ Τοπικής καθώς και των ερασιτεχνικών ομάδων σωματείων που ίδρυσαν Π.Α.Ε.

Δήλωση συμμετοχής

Τα σωματεία που έχουν υποχρέωση ή δυνατότητα συμμετοχής στο Κύπελλο Ερασιτεχνών, οφείλουν να υποβάλουν μέχρι 16/8/2019 και ώρα 21:00 δήλωση συμμετοχής στην Ε.Π.Σ.Θ. σε ειδικό έντυπο που χορηγείται από αυτή και πρέπει να συνοδεύεται από σχετικό παράβολο των πενήντα (50) ευρώ .

Η δήλωση αυτή προϋποθέτει τη χωρίς επιφύλαξη αποδοχή των διατάξεων του ΚΑΠ και της παρούσας προκήρυξης.

Η μη υποβολή δήλωσης συμμετοχής συνεπάγεται τον αποκλεισμό της ομάδας από το κύπελλο και, επιπλέον, επιφέρει τις κυρώσεις που προβλέπονται στον Κ.Α.Π. Επαγγελματικών – Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων (άρθρο 38).

Σύστημα διεξαγωγής

Οι αγώνες του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ε.Π.Σ.Θ. διεξάγονται με το σύστημα απλών συναντήσεων αποκλεισμού (μόνοι αγώνες), έπειτα από δημόσια κλήρωση από την Ένωση. Η κλήρωση πραγματοποιείται ηλεκτρονικά.

Η ομάδα που κληρώνεται πρώτη είναι γηπεδούχος, όταν το ζεύγος των ομάδων που θα κληρωθεί ανήκει στην ίδια κατηγορία. Αν, όμως, από τη διαδικασία της δημόσιας κλήρωσης προκύψει ζεύγος ομάδων, οι οποίες ανήκουν σε διαφορετική κατηγορία, τότε η ομάδα που αγωνίζεται στην κατώτερη ερασιτεχνική κατηγορία , ανεξάρτητα αν δεν έχει κληρωθεί πρώτη, θα είναι γηπεδούχος. Οι ομάδες της Γ’ Εθνικής θεωρούνται ότι ανήκουν στην ανώτερη Ερασιτεχνική κατηγορία και ακολουθούν κατά σειρά της Α’, της Β’ και της Γ’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας της ΕΠΣΘ.

Υποχρεωτική παρουσία γιατρού

Σε όλους τους αγώνες του Κυπέλλου ΕΠΣΘ είναι υποχρεωτική, με ευθύνη της γηπεδούχου ομάδας, η παρουσία προσώπου που θα ασκεί καθήκοντα ιατρού αγώνα και για τη μη παρουσία του ισχύουν οι ίδιες ποινές με το πρωτάθλημα για το γηπεδούχο σωματείο.

Απονομές

– Το κύπελλο ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών της Ε.Π.Σ.Θ. απονέμεται στην νικήτρια ομάδα του τελικού μαζί με είκοσι πέντε (25) μετάλλια αμέσως μετά τη λήξη του.

– Στην ομάδα που κατατάσσεται δεύτερη απονέμεται επίσης κύπελλο και είκοσι πέντε (25) μετάλλια.

-Στον διαιτητή και στους βοηθούς διαιτητές του τελικού απονέμεται από ένα μετάλλιο.

– Όλοι οι ποδοσφαιριστές που πήραν μέρος στον τελικό αγώνα καθώς και οι αναπληρωματικοί, οφείλουν να προσέλθουν και να παραλάβουν τα έπαθλα και τα μετάλλια με πρώτη την ομάδα που ηττήθηκε και δεύτερη την νικήτρια ομάδα. Στην περίπτωση που ποδοσφαιριστές δεν πειθαρχήσουν σ’ αυτή την υποχρέωση εφαρμόζεται το άρθρο 47 του Κ.Α.Π. Επαγγελματικών – Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.