Αργ. Ντινόπουλος: Nαι στην αξιολόγηση, όχι στις απολύσεις

Με τη φράση «ναι στην αξιολόγηση, όχι στις απολύσεις» συνόψισε τη θέση του αναφορικά με τις εξελίξεις στο Δημόσιο ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Ant1, ο κ. Ντινόπουλος υπογράμμισε την ανάγκη να ολοκληρωθεί η απογραφή των ΝΠΙΔ των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ τόνισε ότι δεν θα γίνουν απολύσεις από τους ΟΤΑ, καθώς, όπως είπε, έχουν ήδη συμβάλλει στη δεξαμενή των απομακρύνσεων από το Δημόσιο με τους σχολικούς φύλακες και τους δημοτικούς αστυνομικούς.
Ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε ότι οι 6.500 απολύσεις για το 2014 αποτελούν δέσμευση της κυβέρνησης προς τους δανειστές και πρέπει να τηρηθεί, διευκρινίζοντας πάντως ότι δεν θα υπάρξουν μετά το 2014 άλλες απολύσεις στο Δημόσιο.
Σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση σημείωσε ότι αυτή αποτελεί «μία νέα κουλτούρα στο δημόσιο, όπως ακριβώς αξιολογούνται όλοι καθημερινά στις δουλειές τους στον ιδιωτικό τομέα», ενώ για τους υπαλλήλους που θα λάβουν την πιο χαμηλή αξιολόγηση διευκρίνισε ότι δεν θα απολυθούν.
Ο Αργύρης Ντινόπουλος επανέλαβε την πρόθεση του υπουργείου για προαιρετική διαδημοτική κινητικότητα, η οποία θα αφορά 2.000 εργαζόμενους από τοπική αυτοδιοίκηση, που θα μπορούν να μετακινηθούν σε άλλους δήμους για να καλυφθούν κενά που υπάρχουν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.