Η Σκιάθος στους δημοφιλέστερους καλοκαιρινούς προορισμούς

Αθήνα, Χανιά, και Σκιάθος αποτελούν τους δημοφιλέστερους ελληνικούς προορισμούς για τους Έλληνες ταξιδιώτες, για το καλοκαίρι του 2014.

Αυτό, όπως και ορισμένα ακόμα ενδιαφέροντα ευρήματα, προκύπτουν από την έρευνα που διεξήγαγε η μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών trivago, για τη συμπεριφορά των Ελλήνων ταξιδιωτών.
Οι Έλληνες ταξιδιώτες φαίνεται ότι, πριν καταλήξουν σε κάποιο ελληνικό νησί, κάνουν μια στάση στην Αθήνα, όπου η μέση τιμή διανυκτέρευσης για δίκλινο δωμάτιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, κυμαίνεται στα 81 ευρώ.

Στη δεύτερη θέση βρίσκονται τα Χανιά, ενώ στην τρίτη ακολουθεί η Σκιάθος, που αποτελεί έναν από τους πιο φθηνούς προορισμούς για το καλοκαίρι, με μέση τιμή διανυκτέρευσης τα 70 ευρώ.
Ωστόσο, οι Έλληνες φαίνεται να μην έχουν κάποια ξεκάθαρη προτίμηση προς έναν ελληνικό προορισμό, καθώς η διαφορά στα ποσοστά προτιμήσεων είναι πολύ μικρή.

Τα πράγματα φαίνονται πιο ξεκάθαρα στους διεθνείς προορισμούς, όπου η Ρώμη βρίσκεται στην πρώτη θέση των προτιμήσεων με μεγάλη διαφορά.

Δεύτερη στην κατάταξη βρίσκεται η Κωνσταντινούπολη, η οποία αποτελεί το φθηνότερο προορισμό με μέση τιμή διανυκτέρευσης για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο στα 109 ευρώ, ενώ την πρώτη τριάδα κλείνει η Βαρκελώνη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από την έρευνα για όλες τις αναζητήσεις που έγιναν στην ελληνική πλατφόρμα από την 1η Ιανουαρίου μέχρι και τις 15 Ιουνίου 2014 και για τουλάχιστον 7 μέρες διαμονής, οι Έλληνες φέτος κατά μέσο όρο θα παραθερίσουν 8,14 μέρες.
Το ποσοστό αυτό είναι σαφώς μικρότερο από το συνολικό ποσοστό, ανάμεσα σε όλους τους χρήστες της trivago όλων των εθνικοτήτων, των 8,92 ημερών.
Περισσότερες ημέρες διακοπών θα απολαύσουν φέτος οι Ρώσοι (κατά μέσο όρο 10,76 ημέρες) και οι Ολλανδοί (9,61 ημέρες).
Αντίθετα, Έλληνες, Πορτογάλοι και Ούγγροι θα κάνουν λιγότερες διακοπές, με μέσο όρο διαμονής τις 8,1 ημέρες.
Ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο που προκύπτει από την έρευνα αποτελεί το γεγονός ότι οι Έλληνες αποφασίζουν να αναζητήσουν κατάλυμα 73 ημέρες πριν τις διακοπές τους και αποφασίζουν να κλείσουν κάποιο δωμάτιο μόλις 69 ημέρες πριν την αναχώρηση τους.
Από την άλλη πλευρά, Γερμανοί και Αυστριακοί αναζητούν κατάλυμα 120 ημέρες πριν την ημέρα των διακοπών τους και αποφασίζουν να κλείσουν ξενοδοχείο 100 ημέρες πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους.
Αντίστοιχα κινούνται και οι Βρετανοί, οι οποίοι μαζί με τους Γερμανούς και τους Αυστριακούς, αποτελούν τους τρεις λαούς που οργανώνουν τις διακοπές τους πιο νωρίς.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.