Οι εργαζόμενοι του Δήμου Σκοπέλου για την αξιολόγηση

Ψήφισμα για την αξιολόγηση εξέδωσαν την περασμένη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στο Δήμο Σκοπέλου, που συζήτησαν το θέμα μετά από κάλεσμα της ΔΑΣ ΟΤΑ Β. Σποράδων.
Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν την πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που υλοποιώντας τις αντεργατικές επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ, οδηγεί μέσω της εφαρμογής της «αξιολόγησης» σε διαθεσιμότητα και απολύσεις χιλιάδες υπαλλήλους ενώ, παράλληλα, με την κατάργηση και ιδιωτικοποίηση δημοτικών υπηρεσιών παραδίδει στους μεγαλοεπιχειρηματίες κερδοφόρους τομείς.

«Παρεμπόδιση της αξιολόγησης για μας σημαίνει ανάπτυξη κινήματος με βάση σωματεία με ταξική γραμμή πάλης, σε συμμαχία με τους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα, τους αυτοαπασχολούμενους και όσους πλήττονται από αυτήν την πολιτική, που θα στέκεται απέναντι στα μέτρα που περιλαμβάνονται στην «Έκθεση Αξιολόγησης του Προγράμματος Οικονομικής Προσαρμογής της Ελλάδας», στα μνημόνια διαρκείας και τους μηχανισμούς εποπτείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στη διαμόρφωση νέου μισθολογίου στο δημόσιο τομέα, που θα συνδέει το μισθό με την «αξιολόγηση», τονίζουν οι εργαζόμενοι.

Το ψήφισμα κατατέθηκε στο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου, για να τοποθετηθούν όλες οι παρατάξεις σε έκτακτη συνεδρίασή του, όπου καλούνται να παραστούν μαζικά οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑ, του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, καθώς και εργαζόμενοι άλλων δημόσιων υπηρεσιών και του ιδιωτικού τομέα.

Οι εργαζόμενοι στο Δήμο Σκοπέλου δηλώνουν ότι παλεύουν για να καταργηθεί ο Ν. 4250/14, να μην εφαρμοστεί στην πράξη η ποσόστωση που επιβάλλει, να μη δεχτεί κανένας προϊστάμενος να συμπράξει στην υλοποίηση του νόμου, στη βαθμολογία με ποσόστωση, που οδηγεί σε απολύσεις εργαζομένων και να μη συμμετέχει κανένας εργαζόμενος σε αυτοαξιολόγηση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.