Ο βροχερός καιρός ματαίωσε την παρέλαση και τους χορούς στον Αλμυρό

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το τριήμερο εκδηλώσεων εορτασμού του Πολιούχου του Αλμυρού Αγίου Δημητρίου και της Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου.
Το Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014 τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνατίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου και ακολούθησε Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας στους δρόμους της πόλης. Παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Αλμυρού κ. Δημήτριος Εσερίδης, οι αντιδήμαρχοι Αλμυρού, οι δημοτικοί σύμβουλοι, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο θεματικός αντιπεριφεριάρχης κ. Αργύρης Κοπάνας, η βουλευτής Μαγνησίας κ. Ζέττα Μακρή, η βουλευτής Μαγνησίας κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ο βουλευτής Μαγνησίας κ. Πάρις Μουτσινάς, ο διοικητής της 111 Π.Μ. σμήναρχος(Ι) κ. Γεώργιος Φασούλας, ο διοικητής της Βάσης Καυσίμων Μικροθηβών αντισμήναρχος (Ε) κ. Σωτήρης Ταμπάνας, ο διοικητής του Α.Τ. Αλμυρού κ. Βασίλειος Μπαλατσούκας.
Ανήμερα της 26ης Οκτωβρίου τελέστηκε Πανηγυρικό Ιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου πατρός Αντύπα.

Την ημέρα της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, οι καμπάνες χτυπούσαν χαρμόσυνα και η Φιλαρμονική του Δήμου πέρασε στους δρόμους της πόλεως, παίζοντας τον εωθινό.
Η επίσημη δοξολογία τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου. Μετά τη δοξολογία ο κ. Αναστάσιος Αθανασίου, καθηγητής Τεχνολογίας του 1ου Γυμνασίου Αλμυρού, εκφώνησε τον Πανηγυρικό της ημέρας.
Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων από τις Αρχές, τις Οργανώσεις, τους μαθητές των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τους Συλλόγους-Σωματεία, κ.α.
Την Περιφέρεια Θεσσαλίας εκπροσώπησε ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γεώργιος Καλτσογιάννης και ο αντιπρόεδρος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Αλέκος Γούναρης.

Στη συνέχεια ακολούθησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων νεκρών μας και ο Εθνικός Ύμνος.
Λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών η παρέλαση και οι χοροί δεν πραγματοποιήθηκαν.
Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με τη δεξίωση που ακολούθησε στο Δημαρχείο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.