Παρέμβαση Μ. Χρυσοβελώνη για το Κ. Υγείας Ζαγοράς

Σε παρέμβαση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Π. Κουρουπλή σχετικά με τα προβλήματα που ταλανίζουν το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς, προέβη η Εκπρόσωπος των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων», κα. Μαρίνα Χρυσοβελώνη.
Η κ. Χρυσοβελώνη κατόπιν πληροφόρησης από το Δήμαρχο Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Π. Κουτσάφτη αλλά και από το προσωπικό του Κέντρου Υγείας, ενημερώθηκε για τα τεράστια προβλήματα που ταλανίζουν το Κ.Υ. το οποίο καλείται να εξυπηρετήσει μια τεράστια σε έκταση περιοχή η οποία απαρτίζεται τόσο από τους μόνιμους κατοίκους του Δήμου αλλά και από τους τουρίστες που κατακλύζουν την περιοχή εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου.
Η αναστολή λειτουργίας του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου και η έλλειψη Ιατρικού Προσωπικού είναι κάποια από τα θέματα που κάνουν ανησυχητική την ομαλή λειτουργία του Κέντρου Υγείας και επιβαρύνουν την εξυπηρέτηση των κατοίκων.
Κατόπιν τούτων η κ. Χρυσοβελώνη απέστειλε υπόμνημα στον αρμόδιο υπουργό , στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει:
«…το Μικροβιολογικό Εργαστήριο είναι εκτός λειτουργίας λόγω έλλειψης ειδικότητας Παρασκευαστή. Ταυτόχρονα χρήζει άμεσης ανάγκης στελέχωσης με δυο Ιατρούς Γενικής Ιατρικής ώστε να καλύπτονται οι αυξημένες ανάγκες του Κέντρου αλλά και οι εφημερίες.
Πέραν των δυο Ιατρών Γενικής Ιατρικής, ένας εκ των οποίων είναι ο Διευθυντής και δυο Αγροτικών Ιατρών , δεν υπάρχει Ιατρός άλλης ειδικότητας με την πρόσφατη συνταξιοδότηση και του μοναδικού Οδοντιάτρου. Σοβαρό πρόβλημα αποτελεί η έλλειψη Παιδιάτρου και επίσης μεταβαίνει στην περιοχή δυο φορές το μήνα ένας ιδιώτης Ιατρός με την ειδικότητα του Καρδιολόγου.
Πρόβλημα εντοπίζεται και στην προμήθεια υγειονομικού υλικού αλλά και ορισμένων φαρμάκων για την κάλυψη των αναγκών που προκύπτουν κάθε φορά.
Για τους ανωτέρω λόγους, παρακαλώ όπως προβείτε στις απαιτούμενες από πλευράς σας ενέργειες τόσο για την επαναλειτουργία του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου όσο και για την άμεση στελέχωση του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς με ιατρούς ειδικότητας, Γενικής Ιατρικής, Παιδιάτρου και Οδοντιάτρου προκειμένου να επιτευχθεί η προσήκουσα εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής και να μην τεθεί σε κίνδυνο η υγεία των πολιτών».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.