Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου στη Ζαγορά για την αξιολόγηση

Την παραίτηση του υπέβαλε ο διευθυντής Γυμνασίου της Ζαγοράς κ. Σταμάτης Γεωργούδης, αρνούμενος να εφαρμόσει την τρέχουσα διαδικασία της αξιολόγησης. Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους οι εκπαιδευτικοί της Ζαγοράς «επιδοκιμάζουμε και στεκόμαστε αλληλέγγυοι στην απόφαση του διευθυντή του Γυμνασίου Ζαγοράς κ. Σταμάτη Γεωργούδη να υποβάλει την παραίτηση του αρνούμενος να εφαρμόσει την τρέχουσα διαδικασία της αξιολόγησης.

Ως εκπαιδευτικοί δεν είμαστε αντίθετοι με την ουσιαστική αξιολόγηση που θα προάγει το δημόσιο σχολείο- κάτι που έχει κατατεθεί εδώ και χρόνια και ως πρόταση από τα συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών- αλλά δεν μπορούμε να είμαστε σύμφωνοι με ένα νόμο που καταρρακώνει κάθε έννοια αξιοπρέπειας και συναδελφικότητας, οδηγεί εκπαιδευτικούς στη διαθεσιμότητα και στην ανεργία, εμποδίζει τη δημιουργία καλών σχέσεων μεταξύ των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας και επιβάλλει το «νόμο της ζούγκλας» στους συλλόγους διδασκόντων.

Ο κ. Σταμάτης Γεωργούδης με την πράξη του αυτή τιμά τον ρόλο του ως εκπαιδευτικός και συμβάλλει αποφασιστικά στον αγώνα των εκπαιδευτικών συμβαδίζοντας με τις αποφάσεις των συνδικαλιστικών οργάνων των καθηγητών, έτσι όπως εκφράζονται από την ΟΛΜΕ και την ΕΛΜΕ Μαγνησίας.
Ελπίζουμε να ακολουθήσουν και άλλοι διευθυντές το παράδειγμα του, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να μη σκύψουν το κεφάλι».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.