Ψηφίσματα για κατάργηση διοδίων και τον Παύλο Φύσσα

Από το δημοτικό συμβούλιο Νοτίου Πηλίου

Ψηφίσματα, τόσο για την κατάργηση των διόδιων Μοσχοχωρίου, όσο και για την καταδίκη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα τέθηκαν σε ψηφοφορία στο Δημοτικό Συμβούλιο Νοτίου Πηλίου. Όπως αναφέρεται στο ψήφισμα για τα διόδια, ζητείται «η άμεση κατάργηση των διοδίων Μοσχοχωρίου .

Αποτελεί καθολικό αίτημα η κατάργηση των συγκεκριμένων διοδίων για τα οποία έχει πληρωθεί το κόστος με το αίμα νέων ανθρώπων όπως των τριών νέων παιδιών που χάθηκαν πρόσφατα στο δρόμο.

Θεωρούμε ότι οι δρόμοι έχουν πληρωθεί από τον ελληνικό λαό και για το λόγο αυτό απαιτούμε την άμεση κατάργηση των διοδίων. Ζητάμε να καταργηθεί το αξιόποινο κάθε πράξης που σχετίζεται με την μη καταβολή τέλους ή εν γένει αντιτίμου για τη χρήση οδικών δικτύων. Συμπαραστεκόμαστε στους αγώνες των κατοίκων του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Ο αγώνας για την κατάργηση των διοδίων αποτελεί κοινωνική αναγκαιότητα. Ενώνουμε τη φωνή μας και με τις θέσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας και των άλλων δημοτικών συμβουλίων του νομού μας, ελπίζοντας να εισακουστούμε. Υπογραμμίζεται εξάλλου ότι αποτελεί πρόκληση για το λαό, που δοκιμάζεται από την κρίση, η συνεχής αύξηση στις τιμές των διοδίων με αποτέλεσμα να γίνεται απαγορευτική την καθημερινή μετακίνηση των δημοτών και των παιδιών τους προς τη δουλειά τους, πανεπιστήμια, τα νοσοκομεία ιδιαίτερα από Λάρισα προς Βόλο και το αντίθετο. Στην ουσία καλούμαστε να πληρώσουμε διπλά τα έργα αυτά».

Αναφορικά με την πρόταση για έκδοση ψηφίσματος για τον δολοφονηθέντα Παύλο Φύσσα μετά την συμπλήρωση ενός χρόνου την Πέμπτη 18-9-2014 από τη δολοφονία του, τονίζεται ότι γίνεται σαν φόρος τιμής στον αντιφασίστα αγωνιστή Παύλο Φύσσα, στέλνοντας στην τοπική κοινωνία ένα δυνατό μήνυμα: ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.