Αδιέξοδο για την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου

Ο επίτροπος ζητά να δημιουργηθεί οικονομική επιτροπή και δεν εγκρίνει τις πληρωμές εργαζόμενων

Μπροστά σε αδιέξοδο βρίσκεται ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου, σχετικά με την Κοινωφελή Επιχείρηση, καθώς ο επίτροπος ζητά τη δημιουργία Οικονομικής υπηρεσίας, ο Δήμος αδυνατεί και οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι και στους Παιδικούς Σταθμούς είναι απλήρωτοι εδώ και έξι μήνες!

Πρόκειται για πέντε εργαζόμενους που απασχολούνται στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου και σε προγράμματα που υλοποιούνται από Ευρωπαϊκά Προγράμματα και ο δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου Παναγιώτης Κουτσάφτης, δήλωσε στην ΕΡΤ Βόλου ότι τα χρήματα για την πληρωμή τους υπάρχουν στο λογαριασμό της Κοινωφελούς στην τράπεζα, όμως ο επίτροπος δεν εγκρίνει τις πληρωμές και ζητά να δημιουργηθεί Οικονομική υπηρεσία στην Κοινωφελή Επιχείρηση.
Σύμφωνα με τον κ. Κουτσάφτη, ο Δήμος αδυνατεί να δημιουργήσει Οικονομική υπηρεσία, δεν μπορεί να κάνει προσλήψεις, αλλά και να προχωρούσε το θέμα, θα απαιτούνταν μεγάλο χρονικό διάστημα σχεδόν δύο χρόνων.

«Είμαστε σε αδιέξοδο. Έχουμε ενημερώσει και το αρμόδιο υπουργείο και ζητάμε λύση. Ας μας πουν ξεκάθαρα αν θέλουν να προχωρήσουμε στην εκκαθάριση της Κοινωφελούς Υπηρεσίας και να αναλάβει τα προγράμματα ο Δήμος», σημείωσε ο δήμαρχος που πρόσθεσε ότι είναι λογικό να διαμαρτύρονται οι υπάλληλοι που είναι απλήρωτοι.
Ο κ. Κουτσάφτης εξέφρασε επιφυλάξεις κατά πόσο το υπουργείο Οικονομικών θα μπορέσει να δώσει λύση καθώς το Ελεγκτικό Συνέδριο είναι ανεξάρτητη αρχή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.