Αεροδιακομιδή 35χρονου από τη Σκιάθο στο Βόλο λόγω τσιμπήματος φιδιού

Το πλήρωμα: Από αριστερά ο συγκυβερνήτης Δημ. Καλογιάννης, ο κυβερνήτης Αθαν. Παπακυριάκος και ο τεχνικός Ανδρ. Πρεμέτης
Με το διασωστικό ελικόπτερο της 111 Πτέρυγας Μάχης

Αποστολή διάσωσης ενός 35χρονου άνδρα, που τον τσίμπησε φίδι στη Σκιάθο, έγινε σήμερα το μεσημέρι από το πλήρωμα του διασωστικού ελικοπτέρου της 111 Πτέρυγας Μάχης Ν. Αγχιάλου, που τον μετέφερε στο Βόλο σε πολύ μικρό χρόνο και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Βόλου.
Το πλήρωμα του ελικοπτέρου διάσωσης ενημερώθηκε στις 13.10 από τον θάλαμο επιχειρήσεων της Πολεμικής Αεροπορίας, μετά από αίτημα του Κ.Υ. Σκάθου, για ανάγκη αεροδιακομιδής ενός άνδρα από τη Σκιάθο στο Βόλο, που είχε ανάγκη άμεσης νοσηλείας στο Νοσοκομείο.

Δέκα λεπτά αργότερα το ελικόπτερο βρισκόταν στον αέρα και προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Σκιάθου, όπου παρέλαβε τον ασθενή, συνοδεία γιατρούς του Κέντρου Υγείας.
Το φίδι είχε τσιμπήσει τον 35χρεονος στον αστράγαλο και αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου, κρίθηκε άμεση μεταφορά στο Βόλο, για να νοσηλευτεί στο Νοσοκομείο.
Το ελικόπτερο, διάσωσης Augusta – Bell 205, επέστρεψε άμεσα στην 111 Πτέρυγα Μάχης, όπου έφτασε στις 14.50 και ασθενοφόρο του ΕΚΒ παρέβαλε τον ασθενή και τον μετέφερε στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου και νοσηλεύεται.

Αξιοσημείωτη είναι η άμεση αντίδραση του πληρώματος του ελικοπτέρου, που απογειώθηκε μόλις 10 λεπτά μετά το σήμα που δέχτηκε και που δείχνει ότι η Πολεμική Αεροπορία επαγρυπνά διαρκώς για την υγεία των συνανθρώπων μας στα νησιά και σε απομακρυσμένα σημεία της ευρύτερης περιοχής, που σημαίνει ότι κανείς δεν πρέπει να νιώθει ανασφάλεια και αβεβαιότητα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.