Αβέβαιο το μέλλον των Γραφείων Κοινωνικής Ασφάλισης του ΙΚΑ

Τονίζει με ερώτηση ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος ζητώντας να αποσαφηνιστεί το μέλλον και η λειτουργία των Γραφείων Κοινωνικής Ασφάλισης του ΙΚΑ, μετά και τη δημιουργία του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (Ε.Φ.Κ.Α.)

Ο βουλευτής στην ερώτησή του επισημαίνει ότι από τα τέλη του 2013 και αρχές του 2014 πολλά παραρτήματα του ΙΚΑ σε όλη την Ελλάδα έκλεισαν στα πλαίσια αναδιάρθρωσης του οργανισμού, ενώ αρκετά εξ’ αυτών μετατράπηκαν στα λεγόμενα «Γραφεία Κοινωνικής Ασφάλισης». Τα συγκεκριμένα γραφεία λειτουργούν κατά κύριο λόγο σε απομακρυσμένες περιοχές των Νομών τόσο της ηπειρωτικής όσο και της νησιωτικής Ελλάδας, καλύπτοντας τις αυξημένες ανάγκες των κατοίκων της περιφέρειας.

Εν συνεχεία, τόνισε ότι με τη δημιουργία του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (Ε.Φ.Κ.Α.) και την ενοποίηση όλων των υφιστάμενων φορέων κύριας κοινωνικής ασφάλισης (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΠ – ΜΜΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ) παρατηρούνται ορισμένα λειτουργικά κενά, καθώς παραμένει αδιευκρίνιστο και αβέβαιο το μέλλον των Γραφείων Κοινωνικής Ασφάλισης.

Μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι τα εν λόγω γραφεία καλύπτουν τις ανάγκες πολιτών σε όλη την επικράτεια, ενώ στη Μαγνησία εξυπηρετούν την ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού καθώς και τις ανάγκες της Σκιάθου και της Σκοπέλου.

Καταλήγοντας, ο βουλευτής Μαγνησίας ρώτησε τον αρμόδιο υπουργό για το εάν υπάρχει και ποιος είναι ο πολιτικός σχεδιασμός του Υπουργείου αναφορικά με τα Γραφεία Κοινωνικής Ασφάλισης που εδράζονται στις απομακρυσμένες περιοχές της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας και τα οποία εξυπηρετούν τους κατοίκους που αδυνατούν να μετακινηθούν προς τις κεντρικές υπηρεσίες των Νομών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.