Αυτοσχέδια χωματερή στην Αμαλιάπολη- Αντιδράσεις περιοίκων που φοβούνται για τις περιουσίες τους

Ο Δήμος Αλμυρού έχει τοποθετήσει πινακίδες απαγόρευσης εναπόθεσης υλικών, αλλά οι κάτοικοι τον αγνοούν

Τον…μπελά της έχει βρει ιδιοκτήτρια ιδιοκτησίας στην Αμαλιάπολη στην περιοχή Τσούκα Καλύβι, η οποία περνά έξι μήνες περίπου τον χρόνο στην περιοχή, καθώς 100 μέτρα από το σπίτι της έχει δημιουργηθεί παράνομη χωματερή, με αποτέλεσμα ιδίως τους θερινούς μήνες να τρέμει κυριολεκτικά το φυλλοκάρδι της, μην τυχόν ξεσπάσει κάποια πυρκαγιά. Η κάτοικος μάλιστα έχει απευθυνθεί επίσημα τόσο στον Δήμο όσο και στην Αστυνομία, όμως εδώ και έναν χρόνο που υπάρχει αυτή η κατάσταση, λύση δεν έχει βρεθεί.

 

Όπως καταγγέλλει στο magnesianews.gr η κάτοικος της περιοχής, έχει δημιουργηθεί πολύ σοβαρό πρόβλημα από την δημιουργία χωματερής, σκουπιδιών, πλησίον της οικίας της που δεν απέχει ούτε 100 μέτρα μέσα σε περιοχή γεμάτη ελιές. Δυστυχώς, όπως επισημαίνει,  ο κίνδυνος μιας πυρκαγιάς είναι ορατός και το πιο πιθανόν είναι να θρηνήσουμε και θύματα, ενώ τονίζει χαρακτηριστικά πως «σε μία τέτοια περίπτωση εγώ δεν θα έχω ούτε δρόμο να φύγω».

Η κάτοικος δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια και προέβη σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, προτού επικοινωνήσει με το magnesianews.gr, κι αυτό το έκανε καθώς δεν είδε να ομαλοποιείται η κατάσταση. Ενημέρωσε τον Δήμο Αλμυρού με έγγραφη καταγγελία, όπως και το Αστυνομικό Τμήμα, έχοντας λάβει και αριθμούς πρωτοκόλλων και παραδίδοντας και φωτογραφικό υλικό, προκειμένου να αποδείξει τα όσα κατήγγειλε. Παρόλα αυτά, μετά από έναν χρόνο από τις καταγγελίες της το πρόβλημα εξακολουθεί.

Δείτε φωτογραφίες από την αυτοσχέδια χωματερή:

Ο Δήμος κάνει ό,τι μπορεί- Οι κάτοικοι στήνουν αυτοσχέδιες χωματερές

Το magnesianews.gr επικοινώνησε με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας του Δήμου Αλμυρού κ. Λεωνίδα Βούλγαρη, ο οποίος ήταν γνώστης της κατάστασης και του συγκεκριμένου προβλήματος. Επεσήμανε πως οι κάτοικοι της περιοχής στήνουν αυτοσχέδιες χωματερές και πετούν εκεί κλαδιά, μπάζα ακόμη και καναπέδες και κρεβάτια. Ο Δήμος, όπως σημείωσε έχει τοποθετήσει και πινακίδες, που αναγράφουν ότι αναγορεύεται η εναπόθεση υλικών στο σημείο, όμως μάταια, μιας και ο σκουπιδότοπος που έχει δημιουργηθεί παραμένει.

Ο κ. Βούλγαρης δε, τόνισε πως δεν είναι το μοναδικό σημείο που έχει μετατραπεί σε αυτοσχέδια χωματερή, καθώς και άλλα σημεία του Δήμου έχουν γίνει παράνομοι σκουπιδότοποι από κατοίκους, που αυθαιρετούν.

Πινακίδα που τοποθέτησε ο δήμος
Πινακίδα που τοποθέτησε ο δήμος

«Πριν από λίγες ημέρες πήγαμε με φορτηγά στο σημείο και μαζέψαμε αυτά που είχαν πετάξει και καθαρίσαμε το σημείο. Τρέχουμε συνεχώς, αλλά όσο κι αν τρέξουμε δημιουργούνται και πάλι αυτές οι αυτοσχέδιες χωματερές. Τοποθετήσαμε και ταμπέλες που αναφέρουν ότι απαγορεύεται η εναπόθεση υλικών, όμως οι κάτοικοι συνεχίζουν να τα αφήνουν εκεί. Δυστυχώς δεν μπορούμε να ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί που το κάνουν», είπε ο κ. Βούλγαρης και προσέθεσε πως εάν κάποιος γνωρίζει ποιος πηγαίνει και αφήνει μπάζα ή έχει οποιαδήποτε πληροφορία να επικοινωνήσει με τον Δήμο.

Το σημείο μετά την επέμβαση του Δήμου διατηρήθηκε καθαρό, αλλά για λίγο…

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.