Δ. Ζαγοράς-Μουρεσίου: Επαναβεβαίωσε πολύπλευρη στήριξη στον Δήμο ο Κων. Χατζηδάκης

Την πολύπλευρη στήριξη του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου για την συνέχιση της προσπάθειας ανάταξης μετά τις καταστροφές που προκάλεσαν ακραία καιρικά φαινόμενα το 2023, επαναβεβαίωσε κατά τη νέα επίσκεψή του στο Ανατολικό Πήλιο ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστής Χατζηδάκης.
Πλαισιωμένος από τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρ. Τριαντόπουλο και τον Πρόεδρο της ΔΕΕΠ Μαγνησίας της ΝΔ κ. Νικ. Αθανασάκη, επισκέφθηκε περιοχές του Δήμου όπως η Τσαγκαράδα, ο Άη Γιάννης και συνομίλησε με τον Δήμαρχο κ. Κων. Καραγεωργίου, Αντιδημάρχους, μέλη του ΔΣ, με κατοίκους και επαγγελματίες.
Ακολούθησε επίσκεψη του κλιμακίου στο Δημαρχείο στην Ζαγορά, όπου ο Δήμαρχος ζήτησε από τους Υπουργούς διαρκή και αυξημένη στήριξη από την Κεντρική Διοίκηση στις προσπάθειες για την επιστροφή στην κανονικότητα.
«Στην αυτοψία σας σε σημεία του Δήμου μας, στις επισκέψεις σας και στις συναντήσεις σας με κατοίκους και επαγγελματίες, γίνατε αποδέκτες αιτημάτων για μεγαλύτερη στήριξη, για περισσότερη βοήθεια σήμερα – χθες θα συμπλήρωνα – στη μάχη με το χρόνο και τις νέες προκλήσεις.Γνωρίζετε πολύ καλά το αντίκτυπο των νέων ανθεκτικών έργων, των δημόσιων υποδομών και δικτύων στην ανάπτυξη μιας περιοχής, πόσο μάλλον όταν οι παρεμβάσεις αυτές έχουν επείγουσα προτεραιότητα.
Στηρίξτε αποφασιστικά, ανέφερε ο κ. Καραγεωργίου, με όλα τα εργαλεία που διαθέτετε τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου μας, τον Δήμο και στον πρωτογενή τομέα ώστε να επανέλθουν οι οικονομικοί δείκτες και η περιοχή μας να βρεθεί σε νέο κύκλο ανάπτυξης.
Επενδύστε στον δυναμισμό όσων έχουν μάθει να μεγαλουργούν σε δύσκολες συνθήκες και να μετατρέπουν την ορεινή μειονεκτικότητα σε καθημερινή πρόκληση και πεδίο ανάπτυξης.Σας καλούμε να συνταχτείτε με περισσότερες πολιτικές και μέσα και εσείς στον πολυμέτωπο αγώνα που δίνουμε όλοι στον Δήμο Ζαγοράς- Μουρεσίουγια να πετύχουμε.»
Στη συνάντηση τέθηκαν από την Δημοτική Αρχή και άλλα θέματα που δεν αφορούν μόνο τις αποκαταστάσεις όπως στοχευμένα μέτρα για την τουριστική περίοδο με καμπάνιες, πρόγραμμα PelionPass, αξιοποίηση ακινήτων του Δημοσίου όπως το Ξενία Τσαγκαράδας, το παλιό τουριστικό περίπτερο Ζαγοράςκ.α.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.