Δέκα οκτώ ανθρώπους μετέφεραν οι λιμενικοί με το πλωτό ασθενοφόρο Σκοπέλου

Η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κεντρικής Ελλάδος αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει τα συγχαρητήρια της στους συναδέλφους που αποτελούν το πλήρωμα του πλωτού ασθενοφόρου ΠΛΣ 1067 του Λιμενικού Τμήματος Σκοπέλου.
«Οι συνάδελφοι είναι άξιοι συγχαρητηρίων καθώς μέσα σε 1,5 μήνα κατάφεραν να μεταφέρουν με ασφάλεια και αρκετές φορές κάτω από δύσκολές καιρικές συνθήκες ,από τις Βόρειες Σποράδες στο Βόλο μεγάλο αριθμό συνανθρώπων, των οποίων η ζωή είχε τεθεί σε κίνδυνο καθώς αντιμετώπισαν προβλήματα υγείας», τονίζεται σε ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, τα σκάφη αυτά που είναι μήκους 11,38 μέτρων, φέρουν δύο σύγχρονους κινητήρες συνολικά 760 ίππων, αναπτύσσουν ταχύτητα πάνω από 40 κόμβους, πλέουν με ασφάλεια σε συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες ενώ ο πρωταρχικός στόχος του πληρώματος αποτελεί η προστασία του ασθενούς που μεταφέρεται αλλά και των γιατρών-συνοδών.
Οι ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες και οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν ιδίως τον χειμώνα στη θαλάσσια περιοχή των Β. Σποράδων επιβάλουν την αξιολόγησή τους πριν τον απόπλου από το πλήρωμα του σκάφους το οποίο και αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη για την ασφαλή μεταφορά των ασθενών.

«Θα χαρακτηρίσουμε ως άστοχα τα όποια δημοσιεύματα αφήνουν υπόνοιες για τους συναδέλφους, επειδή οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν τον απόπλου από τα νησιά των Β. Σποράδων προς το Βόλο, τονίζοντας προς κάθε πλευρά πως καυτηριάζουμε ελέω των πολιτικών αντιπαραθέσεων τον οποιονδήποτε αρνητικό υπαινιγμό για το έργο που επιτελούν τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ στον καθημερινό τους αγώνα με το πλωτό ασθενοφόρο ΠΛΣ 1067 του Λ/Τ Σκοπέλου.
Σε όσους λοιπόν αρέσκονται σε κακεντρεχή σχόλια και σε ψευδείς πληροφορίες κατά των συνάδελφων εμείς θα απαντήσουμε με αποδείξεις καθώς 18 ανθρώπινες ζωές σώθηκαν μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, με τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ να υπερβάλλουν εαυτόν όταν, μάλιστα, σε μια μόνο ημέρα έκαναν τρεις διακομιδές και όταν υπηρετούν σε υπηρεσίες που επί πολλά έτη είναι υποστελεχωμένες με αποτέλεσμα να εργάζονται αρκετές ώρες καθημερινά πέραν το προβλεπόμενου ωραρίου ,σε συνθήκες δύσκολες που τους καταπονούν και τους εκθέτουν σε κινδύνους», τονίζει η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος.
Σε αυτά τα στελέχη όλοι οφείλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια αναγνωρίζοντας τη προσφορά τους, πέραν όλων των άλλων και στο δύσκολο κομμάτι της υγείας που στα νησιά μας ο συντελεστής δυσκολίας αυξάνεται στο πολλαπλάσιο, καταλήγει η ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.