Δυστύχημα στον Ριζόμυλο: Αναβλήθηκε η δίκη για τα ελαφρυντικά του οδηγού

Για τις 21 Μαρτίου 2023 αναβλήθηκε η δίκη του 31χρονου κατηγορούμενου σε ότι αφορά το πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα που έγινε στο Ριζόμυλο τον Ιούλιο του 2014.
Σύμφωνα με το larissanet.gr, σήμερα στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων παραβρέθηκε ο δικηγόρος και οι οικογένειες των τριών νεαρών παιδιών που έχασαν τη ζωή τους στο τροχαίο δυστύχημα στο Ριζόμυλο στην παλαιά εθνική οδό Λάρισας-Βόλου στις 23 Ιουλίου του 2014 όταν το φορτηγό του κατηγορούμενου βρέθηκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με το όχημα που οδηγούσε ο 21χρονος Φίλιππος και στο οποίο επέβαιναν επίσης οι δύο αδερφές, η 18χρονη Ιωάννα και η 20χρονη Κατερίνα.

Ο οδηγός, το 2021 καταδικάστηκε από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο σε 5,5 χρόνια φυλάκιση εξαγοράσιμη προς 5 € ημερησίως καθώς του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου. Γι’ αυτό το ελαφρυντικό ο δικηγόρος των οικογενειών έκανε αίτηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο η οποία έγινε δεκτή και έτσι η υπόθεση επέστρεψε πίσω στη Λάρισα για να εξεταστεί εκ νέου το ελαφρυντικό από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων. Ωστόσο η πλευρά της υπεράσπισης του κατηγορουμένου κατέθεσε σήμερα στο δικαστήριο αίτημα αναβολής καθώς ο κατηγορούμενος δεν μπόρεσε να παραστεί για λόγους υγείας.
Να σημειωθεί ότι ο κατηγορούμενος δεν παρέστη ούτε στο πρωτοβάθμιο αλλά ούτε και στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο και αυτό επεσήμανε σήμερα στο δικαστήριο και η πολιτική αγωγή η οποία πρότεινε να μη γίνει δεκτό το αίτημα της αναβολής.
Το δικαστήριο εν τέλει έκανε δεκτό το αίτημα και όρισε νέα δικάσιμο για τις 21 Μαρτίου του 2023.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.