Εκδήλωση στον Δήμο Αλμυρό με τίτλο «Οι Γυναίκες στα Βήματα του Εκλέγειν και του Εκλέγεσθαι»

Συμμετείχαν γυναίκες της πολιτικής, της αυτοδιοίκησης αλλά και μαθήτριες σχολείων

Εκδήλωση με τίτλο «Οι Γυναίκες στα Βήματα του Εκλέγειν και του Εκλέγεσθαι» πραγματοποιήθηκε στον Αλμυρό από την Δημοτική Επιτροπή Ισότητας του Δήμου, με σκοπό την γυναικεία ενδυνάμωση από την εφηβική ηλικία, καθώς συμμετείχαν μαθήτριες των 15μελών συμβουλίων των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Αλμυρού, αλλά και γυναίκες της πολιτικής και της τοπικής αυτοδιοίκησης, που μίλησαν για την εμπειρία τους, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αλλά και πως αυτές τις ξεπερνούν.

Προσκεκλημένες , όπου μίλησαν και κατέθεσαν την προσωπική τους οπτική ήταν η κ.  Ζέττα Μακρή, Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, υποψήφια Βουλευτής της ΝΔ, η κ. Κατερίνα Παπανάτσιου, υποψήφια Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Αρετή Μπέη, Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμου Αλμυρού, αρμόδια για θέματα Παιδείας και Πολιτισμού και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας, η κ. Ζωή Ράππου, Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης, Δημοτική Σύμβουλος Αλμυρού και Μέλος της Δ.Επ.Ις, η κ. Μαρία Σταυραντώνη, Δημοτική Σύμβουλος Αλμυρού και μέλος της Δ.Επ.Ις. και η  Μανωλία Μυγιάκη, Δημοτική Σύμβουλο Αλμυρού και μέλος της Δ.Επ.Ις.

Την συζήτηση συντόνισε η Δημοσιογράφος και Εκδότρια της Εφημερίδας «Λαός Μαγνησίας», κα Βιβή Τσιντσίνη, μέλος της Δ.Επ.Ις, ενώ είχε προσκληθεί και η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων, κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, η οποία δεν μπόρεσε να παρευρεθεί λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Οι μαθήτριες, που βρέθηκαν στην εκδήλωση αξιοποιώντας το ερέθισμα που τους δόθηκε υπέβαλλαν ερωτήσεις προς τις εκλεγμένες γυναίκες της περιοχής που παρευρέθηκαν στην Τράπεζα Συζήτησης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τονίστηκε ότι οι γυναίκες μπορούν να ανταπεξέλθουν εξίσου καλά και καλύτερα, σε όποια ηγετική θέση και αν επιλέξουν να βρεθούν. Επισημάνθηκε ότι πέρα από τις δράσεις της πολιτείας και των Δήμων,  σημαντικό ρόλο στην προώθηση της ενεργούς δράσης των γυναικών, μπορούν, πρωτίστως, να διαδραματίσουν οι ίδιες, επενδύοντας στον εαυτό τους και αντιμετωπίζοντας τις δυσκολίες με την προσωπική ανάπτυξη δεξιοτήτων και εξέλιξη των ικανοτήτων τους μέσω της δια βίου εκπαίδευσης, της συστηματικής εργασίας και του προγραμματισμού της ζωή τους.

Η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας θα ολοκληρώσει τη δράση αυτή, αποστέλλοντας σχετικό υλικό σε όλα τα Σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το οποίο θα συμπεριλαμβάνει μελέτες και βιβλιογραφία της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων και Οικογενειακής και Δημογραφικής Πολιτικής και του Κέντρου Ερευνών σε Θέματα Ισότητας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.