Επίσκεψη στην Αλόννησο, μαθητών της ομάδας ΑSOC του Γυμνασίου Ευξεινούπολης

Μαθητές και εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Ευξεινούπολης έζησαν μια μοναδική εμπειρία στο νησί της Αλοννήσου από τις 3 έως 4 Αυγούστου 2020, φιλοξενούμενοι από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Όπως αναφέρεται σε έγγραφο που υπογράφει η Διευθύντρια του σχολείου Μαρία Σταυραντώνη, «η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με αφορμή τα εγκαίνια του πρώτου Υποθαλάσσιου Μουσείου στη χώρα, που έγιναν από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό την 1η Αυγούστου 2020.
Την ομάδα του Γυμνασίου Ευξεινούπολης υποδέχτηκαν στο νησί ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Μαγνησίας και Β. Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Ευάγγελος Χατζηκυριάκος, ο Προϊστάμενος κ. Βασίλης Γαλάνης και τα στελέχη κ. Κων/νος Μίχος και κ. Δημήτρης Βαλλούς της Διαχειριστικής Αρχής Θεσσαλίας.
Οι μαθητές του Γυμνασίου Ευξεινούπολης στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής δράσης “Αt the School of Open Cohesion” (ΑSOC) στην οποία συμμετείχαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2019-2020 και αφορά στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας του ΕΣΠΑ 2014-2020, επέλεξαν να ερευνήσουν το μεγαλόπνοο έργο με τίτλο “Δημιουργία Επισκέψιμων Ενάλιων Αρχαιολογικών Χώρων (ΕΕΑΧ) στην Αλόννησο και στο Δυτικό Παγασητικό”, το μεγάλο – και μοναδικό για την Ελλάδα – εγχείρημα που υλοποιείται στις Β. Σποράδες και τον Δ. Παγασητικό. Ένα έργο που αποτελεί “έργο σημαία” για την Περιφέρεια Θεσσαλίας και είναι προφανώς “εθνικής σημασίας”, ένα έργο βραβευμένο από την Ευρώπη, το οποίο απέσπασε τέσσερα βραβεία.
Οι μαθητές με την επιτόπια επίσκεψη στο “Κέντρο Ενημέρωσης Κοινού στη Χώρα της Αλοννήσου”, όπου τους υποδέχτηκε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον μαγικό κόσμο της υποβρύχιας αρχαιολογίας, με τον οποίον ασχολήθηκαν όλη τη χρονιά. Ήρθαν σε επαφή με τον “Παρθενώνα των Υποθαλάσσιων Μουσείων”, το Ναυάγιο της Περιστέρας και με τη βοήθεια των τεχνολογιών που διαθέτει το Κέντρο, έζησαν τη μοναδική εμπειρία της εικονικής, ψηφιακής κατάδυσης χάρη στα γυαλιά τρισδιάστατης επαυξημένης πραγματικότητας, ενώ ενημερώθηκαν για όλα τα στοιχεία του ναυαγίου. Μέσω του εκπαιδευτικού παιχνιδιού της μουσειοσκευής, ειδικά διαμορφωμένου για το ναυάγιο, είχαν τη δυνατότητα να υποδυθούν τον δύτη, τον αρχαιολόγο, τον περιβαλλοντολόγο.
O Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός πρόσφερε στους μαθητές και εκπαιδευτικούς ένα σακίδιο με δώρα με το λογότυπο της ομάδας μας το “UnderWater Explorers”.
Η εμπειρία που ζήσαμε με την επιτόπια επίσκεψη στο έργο που ερευνήσαμε ήταν πραγματικά υπέροχη και μοναδική.
Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί Σταυραντώνη Μαρία και Σιαμέτη Αθανασία της ομάδας Asoc του Γυμνασίου Ευξεινούπολης ευχαριστούμε θερμά τόσο για την υπέροχη και ζεστή φιλοξενία στο νησί της Αλοννήσου, τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό και τον Προϊστάμενο κ. Βασίλη Γαλάνη και τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής Θεσσαλίας, κ. Κων/νο Μίχο και κ. Δημήτρη Βαλλούς όσο και για την ευκαιρία που μας δόθηκε να ζήσουμε μια μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία με την επιτόπια επίσκεψη στον “Παρθενώνα των Υποθαλάσσιων Μουσείων”, το Ναυάγιο της Περιστέρας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.