Στο Ράδιο Ένα o Δημ. Τσιαμαντάνης με… “Νότες Ψυχής”

Από αριστερά : Ηλίας Κουτσερής, Δ. Τσιαμαντάνης, Κώστας Γεδίκης και Στάθης Σαρρής
Μετέφερε στους ακροατές, τα βιώματά του, τις πηγές έμπνευσης και λεπτομέρειες της ηχογράφησης που έγινε στη Σουηδία!

Στο στούντιο του Ράδιο Ένα, καλεσμένος της εκπομπής του Ηλία Κουτσερή, βρέθηκε σήμερα το πρωί, ο Βολιώτης λαϊκός συνθέτης Δημήτρης Τσιαμαντάνης , που παρουσίασε πρόσφατα το καινούριο του album, με τίτλο «Νότες Ψυχής», το οποίο ηχογραφήθηκε στην Σουηδία, μετά από πρόσκληση της εταιρείας Nobel Street Records!
Με τη συνοδεία των φίλων του μουσικών, Κώστα Γεδίκη, καθηγητή μουσικής στο Μουσικό Σχολείο Βόλου και του τραγουδοποιού Στάθη Σαρρή, έπαιξαν και τραγούδησαν, κομμάτια που περιλαμβάνονται στη δισκογραφική δουλειά, ενώ ο ίδιος ο συνθέτης, μετέφερε στους ακροατές, τα βιώματά του, τις πηγές έμπνευσης, αλλά και λεπτομέρειες της ηχογράφησης που έγινε στο Γκέτεμποργκ!

Ο δίσκος

Πρόκειται για 11 τραγούδια, που κινούνται σε ένα ευρύ φάσμα ρυθμών και ηχοχρωμάτων της ελληνικής μουσικής, από το ρεμπέτικο και το λαϊκό μέχρι το «έντεχνο», στα οποία τη μουσική και τους στίχους υπογράφει ο Δημήτρης Τσιαμαντάνης. Ερμηνεύουν η Ασπασία Στρατηγού, ο Απόστολος Μόσιος, ο Λεωνίδας Μπαλάφας, αλλά και ο ίδιος ο συνθέτης.
«Τα τραγούδια μου είναι τα βιώματά μου, είμαι εγώ και οι εμπειρίες μου», ανέφερε ο Δημ. Τσιαμαντάνης. «Ακούστε τα, απολαύστε τα και ξετυλίγοντας το απαραίτητο περιτύλιγμα των ενορχηστρώσεων του αγαπημένου μου φίλου Κώστα Γεδίκη θα βρείτε την αλήθεια μου. Ίσως μέσα σε αυτά να βρείτε και τη δική σας ιστορία. Ευχαριστώ από καρδιάς τους φίλους μου μουσικούς, ερμηνευτές, ηχολήπτες και όλους τους συντελεστές που με τη δεξιοτεχνία τους καλλώπισαν και αγκάλιασαν απλόχερα τα τραγούδια μου».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι πριν επτά χρόνια κυκλοφόρησε την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Καθρέφτης Ολονών», με τη παρότρυνση του φίλου του Ανδρέα Κατσιγιάννη. Στον πρώτο αυτό δίσκο αυτό συμμετείχαν στενοί φίλοι του που τον εκτιμούν πολύ, όπως ο Μπάμπης Τσέρτος, οι ηθοποιοί Μιχάλης Μητρούσης και Τάσος Νούσιας, ο Κυριάκος Γκουβέντας, ο Κώστας Γεδίκης, ο Απόστολος Μόσιος, ο Δημήτρης Γακιόπουλος, ο Ανδρέας Κατσιγιάννης, ο Νίκος Γύρας.

Στο νέο δίσκο, έπαιξαν οι μουσικοί: Κώστας Γεδίκης: μπουζούκι, μαντολίνο, μπαγλαμάς / Φίλιππος Ρέτσιος: πιάνο, κοντραμπάσο / Απόστολος Μόσιος: ακουστική & κλασική κιθάρα / Tuija Lappi Cialtrinos: βιολί / Μιχάλης Μπακάλης: τύμπανα, κρουστά / Νίκος Σαμαράς: τρομπέτα. / Dyar Jatal:
κρουστά. Στο τραγούδι «Φοιτητής» έπαιξαν επίσης: Δημήτρης Νάσσιος: κλασική κιθάρα, banjo / Απόστολος Μόσιος: μπάσο, κρουστά / Λεωνίδας Μπαλάφας: κρουστά.
Ενορχήστρωση: Κώστας Γεδίκης. Παραγωγή: Νικόλας Γιαλτρινός, Nobel Street Records. Επιμέλεια παραγωγής: Απόστολος Μόσιος.
Ηχογραφήσεις – mastering: Nobel Street Studios – Γκέτεμποργκ Ηχολήπτες: György Barocsai, Viktor Ericksson. Mastering: Arnold Lindberg. Συμπληρωματικές ηχογραφήσεις και μίξεις: Best of Studio – Αθήνα. Ηχολήπτης: Απόστολος Μόσιος. Πίνακας εξωφύλλου: Αστέρης Γκέκας. Σχεδιασμός: Βάσω Γεδίκη
To album «Νότες Ψυχής» είναι διαθέσιμο σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

YouTube player
YouTube player
YouTube player
Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.