Εθελοντές αποκατέστησαν τμήμα μονοπατιού στην Τσαγκαράδα

Εργασίες αποκατάστασης σε τμήμα μονοπατιού,  το οποίο στο παρελθόν εξυπηρετούσε την μετακίνηση από την συνοικία της Αγίας Παρασκευής Τσαγκαράδας δια μέσου του ορεινού όγκου, με κατεύθυνση προς το Ξουρίχτι, τις Μηλιές αλλά και προς την κορυφογραμμή, με στόχο την πρόσβαση στις δυτικές πλαγιές του Πηλίου, πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη από μέλη της Συντονιστικής Ομάδας Εθελοντών Τσαγκαράδας.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανάρτηση που πραγματοποίησε η ομάδα για το εν λόγω μονοπάτι αυτό  εξυπηρετούσε και την σύνδεση με την συνοικία των Αγίων Ταξιαρχών, καθώς τα δύο κεντρικά καλντερίμια των συνοικιών που κατευθύνονταν στα μεγαλύτερα υψόμετρα, συναντιόνταν στον ”Φόρο” πριν ακολουθήσουν κοινή πορεία.

Οι εργασίες περιλάμβαναν επαναδιαμόρφωση και διαπλάτυνση του τμήματος που είχε καταρρεύσει, απόσυρση πετρών και βράχων στο πέρασμα της ρεματιάς που προκάλεσε την ζημιά και την δημιουργία χάραξης για την ασφαλή διάσχισή της.

Με την παρέμβαση αποκαταστάθηκε η διέλευση και στον δεύτερο από τους τρεις άξονες που συνέδεαν στο παρελθόν τις δύο συνοικίες και οι οποίοι όλοι επλήγησαν από τις καταιγίδες του Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με την ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα της ομάδας «οι ”Φόροι” ήταν σημεία τα οποία επί Τουρκοκρατίας λειτουργούσαν σαν τελωνεία ή διόδια εξυπηρετώντας την άντληση ”Τελωνειακών τελών” τα οποία ανήκαν στην κατηγορία των τακτικών φόρων των Οθωμανών.

Τα τέλη αυτά ήταν δασμοί οι οποίοι επιβάλλονταν επί της διακινούμενης αξίας εμπορευμάτων κ.α. και ανέρχονταν σε 5% για τους μη μουσουλμάνους υπηκόους, 4% για τους μουσουλμάνους και 3% για τους αλλοδαπούς, των οποίων όμως οι χώρες είχαν συνάψει διομολογήσεις με την Οθωμανική αυτοκρατορία».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.