Γιάννης Σωλήνης για τη δημοτική αρχή Ν. Πηλίου: «Έξι μήνες μετά, δεν έκανε τίποτα»

Την δική του κριτική για την λογοδοσία της δημοτικής αρχής Νοτίου Πηλίου κάνει η δημοτική παράταξη Δυναμικά Μπροστά με επικεφαλής τον κ. Γιάννη Σωλήνη κατηγορώντας τη ότι έξι μήνες μετά τις καταστροφές από τις πλημμύρες, δεν έκανε τίποτα. Μάλιστα φέρνει ως παράδειγμα τον πρώην δήμο Σηπιάδος, όπου ο αρμόδιος αντιδήμαρχος φέρεται να παραδέχτηκε ότι η δημοτική αρχή στην περιοχή δεν έκανε τίποτα, ενώ δεν δόθηκε καμία απάντηση σχετικά με το νερό στο Προμύρι, όπου εδώ και έξι μήνες οι κάτοικοι το στερούνται.

Ειδικότερα, η δημοτική παράταξη με επικεφαλής τον κ. Σωλήνη, αναφέρει στην ανακοίνωσή της σχετικά με την ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της δημοτικής αρχής Ν. Πηλίου «Την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε η πρώτη ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορούσε την λογοδοσία της δημοτικής αρχής επί συγκεκριμένων θεμάτων που έθεσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι των μειοψηφιών. Η διαδικασία της λογοδοσίας εστιάζει στην διαφάνεια των υποθέσεων του Δήμου και στον έλεγχο της εκάστοτε δημοτικής αρχής και την ενημέρωση των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης σε σοβαρά θέματα που αφορούν το δήμο και άπτονται των αρμοδιοτήτων των αντίστοιχων αντιδημάρχων.

O Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου και οι Αντιδήμαρχοι απέφυγαν να δώσουν ουσιαστικές απαντήσεις, περιορισμένοι σε μελλοντικές και αόριστες υποσχέσεις.

Το πιο σοβαρό και θλιβερό ήταν η απάντηση του αντιδημάρχου Σηπιάδος «δυστυχώς, στον πρώην Δήμο Σηπιάδας, δεν κάναμε τίποτα». Έξι μήνες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες ο αντιδήμαρχος παραδέχεται ότι δεν έχει κάνει τίποτα.

Οικισμοί της κοινότητας Προμυρίου έξι μήνες είναι χωρίς νερό και σε ερώτηση μας τι θα γίνει με το νερό στην περιοχή, σαφή και σοβαρή απάντηση δεν πήραμε. Οι κάτοικοι του Πλατανιά για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα δύο μηνών παραβρέθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο ζητώντας απαντήσεις στα σοβαρά θέματα που αντιμετωπίζει το χωριό και απάντηση δεν πήραν παρά μόνο ότι θα γίνουν.

Πολλά τα «ΘΑ» αλλά αποτέλεσμα κανένα.

Σε ερώτηση μας για όλες τις περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες οι απαντήσεις ήταν δυστυχώς ασαφείς, χωρίς χρονικό πλαίσιο, οργάνωση και το κυριότερο χωρίς στρατηγικό σχεδιασμό.

Καμία σοβαρή συνεργασία μεταξύ δήμου και περιφέρειας.

Ο ένας ρίχνει την ευθύνη στον άλλων.

Η πρόταση μας είναι ότι χωρίς συνεργασία των αρμοδίων και χωρίς στρατηγικό σχεδιασμό είναι αδύνατον να προχωρήσει και να ανταπεξέλθει ο Δήμος Νοτίου Πηλίου στα δύσκολα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή επαναπαύτηκαν στο μεγάλο ποσοστό που πήραν στις εκλογές.

Διαπιστώνουμε ότι ήταν εξαιρετικοί στο στρατηγικό σχεδιασμό του προεκλογικού τους αγώνα αλλά δυστυχώς εξάντλησαν εκεί όλο τους το ταλέντο και τη δύναμη.

Ο αντιδήμαρχος Σηπιάδος πραγματικά έχει πολύ μεγάλο ταλέντο στο να πείθει τους ψηφοφόρους, εξαντλεί όμως το ταλέντο του εκεί.

Από το στόμα του αντιδημάρχου Σηπιάδος και καθαριότητος ακούσαμε και άλλο απίστευτο. Σε ερώτηση της αντιπολίτευσης για το σοβαρό θέμα της ανακύκλωσης, παραδέχτηκε ότι και σε αυτό το κομμάτι δεν ασχοληθήκαμε σοβαρά την προηγούμενη τετραετία αλλά τώρα σκέφτονται να ξεκινήσουν «Χαλαρά». Ειπώθηκε η λέξη ‘ΧΑΛΑΡΑ’.

Καμία σοβαρότητα. Όλα τα προβλήματα του δήμου τα αντιμετωπίζουν χαλαρά. Κύριε αντιδήμαρχε που δεν κάνατε τίποτα και είστε και χαλαρός… Να αναλάβει κάποιος που μπορεί και ίσως δεν είναι τόσο χαλαρός. Σίγουρα στο συνδυασμό σας κάποιος θα υπάρχει που να μπορεί ή ας δοκιμαστεί και κάποιος άλλος, ίσως τα καταφέρει καλύτερα.

Σε κριτική μας προς τη δημοτική αρχή από τους αντιδημάρχους ως απάντηση ακούμε συνεχώς για το μεγάλο ποσοστό που πήραν στις εκλογές και για το μικρό δικό μας ποσοστό.

Μόνο που οι δημότες τους δώσανε αυτό το ποσοστό γιατί πίστευαν ότι θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του δήμου. Ας κάνουν έργο για να αποδείξουν ότι άξιζαν αυτό το ποσοστό που τους έδωσαν. Η δική μας δουλειά με το μικρό ποσοστό είναι να επισημάνουμε τα κακώς κείμενα.

Ο αντιδημάρχος Τρικερίου ειρωνεύτηκε τους κατοίκους του Πλατανιά του βγήκαν στην τηλεόραση ζητώντας το δίκιο τους όπως και την κ. Σταθαράκου που βγαίνει στα ραδιόφωνα.

Παρατηρείται μια προσπάθεια φίμωσης από τη δημοτική αρχή με έναν τρόπο ειρωνικό. Όταν κάποιος είναι ικανός δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κανέναν και φυσικά δεν φοβάται ούτε τα ΜΜΕ.

Έχουν συνηθίσει από τους ημέτερους και φιλικά προσκείμενους. Καλό και προς όφελος του δήμου είναι να λαμβάνουν υπόψη τους την κριτική και να μην επιδιώκουν τη φίμωση και το στρουθοκαμηλισμό.

Πολλές οι αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά τα έργα πολύ λίγα και ο κόσμος υποφέρει ειδικά στις δημοτικές ενότητες Αργαλαστής και Σηπιάδος που επλήγησαν περισσότερο από τη θεομηνία του Σεπτεμβρίου.

Επίσης σχετικά με τις διαγραφές νερού λίγη ευαισθησία δεν βλάπτει. Δεν διαγράφουμε επιλεκτικά. Δημότες Νοτίου Πηλίου είναι όλοι όχι μόνο οι ψηφοφόροι μας”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.