Η ΔΗΜ.Τ.Ο. ΝΔ Σκιάθου χαιρετίζει την επαναλειτουργία της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Θεσσαλονίκη-Σποράδες

Η ΔΗΜ.Τ.Ο. ΝΔ Σκιάθου χαιρετίζει την απόφαση του Υπ. Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, για την επαναλειτουργία της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Θεσσαλονίκη-Σκιάθος.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, «το αίτημα αυτό έχει αποτελέσει προτεραιότητα και συνεχή επιδίωξη του Προέδρου και των Μελών της ΔΗΜ.ΤΟ. ΝΔ Σκιάθου, από τις πρώτες ημέρες κιόλας της εκλογής του σημερινού ΔΣ το 2018, όταν και απέστειλε την πρώτη επιστολή-ψήφισμα (επισυνάπτεται) στον τότε Τομεάρχη και σημερινό Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, ζητώντας με τον πλέον εμπεριστατωμένο τρόπο την επανέναρξη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Β. Σποράδων με τη Θεσσαλονίκη. Ακολούθησαν το 2019, 2020 και 2021 αλλεπάλληλες συναντήσεις για τον ίδιο σκοπό, του Προέδρου Ν. Φεγγερού και μελών της τοπικής ΝΔ με τον Υπουργό, καθώς και με άλλα στελέχη της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και με Βουλευτές του νομού Μαγνησίας.
Η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σκιάθου με την Θεσσαλονίκη αποτελεί ένα καίριο ζήτημα για τους κατοίκους των Β. Σποράδων, για την ενίσχυση της εδαφικής συνοχής, τη συμβολή της δημογραφικής αναζωογόνησης και σταθερότητας, την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη και την προσέλκυση επενδύσεων.
Αποτελεί λοιπόν ιδιαίτερα ευχάριστη εξέλιξη η ανακοίνωση του Υπουργού για την επανέναρξη της συγκοινωνίας, και φυσικά, ικανοποίηση για την επιτυχία της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και της ομαδικής δουλειάς των μελών της ΔΗΜ.ΤΟ. Σκιάθου.
Ο Πρόεδρος και τα Μέλη της ΔΗΜ.ΤΟ., ευχαριστούν και προσωπικά τον Υπουργό Γιάννη Πλακιωτάκη για την ανταπόκριση του, σε ένα θέμα άλλωστε που αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα της κεντρικής Κυβέρνησης. Η ικανοποίηση αυτού του αιτήματος και η επιτυχία των μακρόχρονων προσπαθειών της ΔΗΜ.ΤΟ. ΝΔ Σκιάθου, προσδίνει και ιδιαίτερη σημασία για τον ρόλο των Τοπικών Οργανώσεων στην διαμόρφωση πολιτικών».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.