Η Εν Δράσει στο «Συμπόσιο της Κοινωνίας των Πολιτών»

Στις 27,28 και 29/07/2018 θα πραγματοποιηθεί στα Ζαγοροχώρια ( Βίκου Μονοπάτια και Βίτσα Ζαγορίου) ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, με οργανωτές την Π.Ε.Σ.Κ.Ο (Πανελλήνια Ένωση Συμπράξεων Κοινωνικής Οικονομίας) και ΙΝ.ΜΕ.ΚΟ (Ινστιτούτο Μελετών Κοινωνικής Οικονομίας) με πολλές εισηγήσεις στα θέματα:
Α) Ο ΖΩΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΚΑΙ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ
Β) ΕΡΓΑΣΙΑ –ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ –ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Γ) ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Τη Θεσσαλία θα εκπροσωπήσουν ο δημοσιογράφος Θοδωρής Σδρούλιας και ο πρόεδρος της Εν Δράσει και ιδρυτικό μέλος της ΠΕΣΚΟ Καραζούπης Χρήστος, ο οποίος θα εισηγηθεί και το θέμα: Τοπική Αυτοδιοίκηση και κοινωνία Πολιτών
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ.
Σκοπός είναι η ανάδειξη του υποκειμένου της κοινωνικής οικονομίας και η δημιουργία πανελλήνιας πλατφόρμας σε κοινωνικό εταίρο που θα διαβουλεύεται και θα συζητά με την πολιτεία, τους άλλους κοινωνικούς εταίρους και τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ποια θέλουμε να είναι τα αποτελέσματα του Συμποσίου.
Να ξεκινήσει η διαδικασία δημιουργίας ενός πανελλήνιου συνδέσμου της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας. Χωρίς κοινωνία και κοινωνικό κεφάλαιο, δεν μπορεί να υπάρξει κοινωνική οικονομία. Άρα πρέπει να ενωθούν και να δράσουν από κοινού οι δυνάμεις του εθελοντισμού και της κοινωνικής επιχειρηματικότητας.
Ποιους καλούμε να συμμετέχουν.
Όλες τις εθελοντικές οργανώσεις, μεγάλες και κυρίως μικρές των χωριών και της γειτονιάς, οι κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις, οι κοινωνικοί συνεταιρισμοί περιορισμένης ευθύνης, κάθε είδους συνεταιρισμοί (αγροτικοί, αστικοί, καταναλωτικοί κλπ). Οι ΟΤΑ και οι εταιρείες τους (αναπτυξιακές, ΜΚΟ κλπ),.
Από πού χρηματοδοτείται το Συμπόσιο.
Το Συμπόσιο είναι αυτοχρηματοδοτούμενο.
Ποια πρέπει να είναι η επόμενη μέρα.
Να σταματήσει να είναι η κοινωνική οικονομία υπόθεση του κράτους ή των ειδικών της αγοράς, να γίνει υπόθεση της κοινωνίας για την ενίσχυση της εργασίας, την δημιουργία τοπικού εισοδήματος προς την κατεύθυνση της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.