Η ΛΑΕ Μαγνησίας δίπλα στους εργαζόμενους

Αντιπροσωπεία της ΛΑΕ Μαγνησίας βρέθηκε την Παρασκευή 10/3 στον Αλμυρό και εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή της “στον δίκαιο αγώνα των εργαζόμενων του Καρυπίδη που διεκδικούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους για περισσότερο από ένα χρόνο και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους με όλα τα δικαιώματα.

Η ΛΑΕ Μαγνησίας θεωρεί πως δεν μπορεί να υπάρξει λύση ή διάδοχη κατάσταση χωρίς τους εργαζόμενους μέσα στο καινούργιο εταιρικό σχήμα που δημιουργείται.Καλεί όλους τους φορείς της περιοχής, Δήμο, Ε.Κ. Αλμυρού, πολιτικές και κοινωνικές συλλογικότητες, αλλά και τους πολίτες της περιοχής να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση και να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή τους στον δίκαιο αγώνα των εργαζόμενων που δίνουν μάχη ύπαρξης και επιβίωσης.

Καλεί επίσης την κυβέρνηση να πάρει άμεσα θέση και να σταματήσει να βάζει πλάτη στο πέταγμα των εργαζόμενων στο δρόμο, πιστή στις μνημονιακές της επιταγές. Να εφαρμοστεί άμεσα το διάταγμα 178/2002 για την προστασία των εργαζομένων σε περίπτωση μεταβίβασης μιας επιχείρησης ή μέρους αυτής.

Η ΛΑΕ Μαγνησίας θεωρεί πως σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί και δεν πρέπει να λειτουργήσει ξανά το S/M Καρυπίδης υπό άλλη ιδιοκτησία χωρίς να βρίσκονται μέσα σ’ αυτό οι εργαζόμενοι.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.