Μαθητές διάβασαν έργα των Άλκη Ζέη και Ζωρζ Σαρί σε ημερίδα για τις αξίες και τα δικαιώματα

Ο Δήμος Νοτίου Πηλίου, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης  Μαγνησίας και το τμήμα Σχολικών δραστηριοτήτων, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης    Α’ Αθήνας, Δ’ Αθήνας , Ανατολικής Aττικής,  το Δίκτυο για το δικαιώματα του παιδιού,  διοργάνωσαν Ημερίδα στο Πολιτιστικό κέντρο Μηλεών το Σάββατο  25 Μαΐου  με θέμα διαβάζοντας τα έργα της Άλκης Ζέης και τη Ζωρζ Σαρί:  «Αξίες και Δικαιώματα».

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας -Πολιτισμού και τουρισμού Νοτίου Πηλίου κ. Απόστολος  Καφετζής ενημέρωσε ότι η ημερίδα εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας Διεύθυνσης Π.Ε Μαγνησίας, τον  σχολικών δραστηριοτήτων με τις Διευθύνσεις των Αθηνών  και του  φορέα για τα δικαιώματα του παιδιού, η οποία υλοποιήθηκε εντός του συγκεκριμένου δικτύου.

Ακόμη ανέφερε ότι ο Δήμος Ν. Πηλίου και ιδιαίτερα ο Δήμαρχος  κ. Μιχάλης  Μιτζικός υποστηρίζει και επικροτεί τέτοιες ενέργειες που προάγουν  πολιτισμό  αλλά και  Παιδεία. Τόνισε επίσης  ότι η Δημοτική Αρχή θα είναι αρωγός σε κάθε τέτοιου είδους ενέργειες και θα συντελεί στα μέγιστα προς την υλοποίηση τους.

Στην   ημερίδα προβλήθηκε το έργο των δύο κορυφαίων δημιουργών μας  ΖΕΗ- ΣΑΡΗ στο πλαίσιο των 100 χρόνων από τη γέννηση τους.

Υλοποιήθηκαν  βιωματικά   εργαστήρια αλλά και εργασίες μαθητών των σχολείων της Διεύθυνσης μας που  συμμετείχαν στο δίκτυο, όπως  και ομιλίες για τη ζωή των καταξιωμένων συγγραφέων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.