Νησί Τρίκερι: Συνάντηση μνήμης 28-30 Ιουνίου 2024

Η Ομάδα Προφορικής Ιστορίας Βόλου, σε συνεργασία με το Μουσείο Πολιτικών Εξόριστων Αϊ Στράτη οργανώνει εκδηλώσεις μνήμης για τις εξόριστες γυναίκες (1948-1953) στο Νησί Τρίκερι από 28-30 Ιουνίου.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, στόχος μας είναι να αναδείξουμε την αναγκαιότητα διατήρησης της μνήμης αυτών των γυναικών, δεδομένου μάλιστα ότι η ζώσα μνήμη έχει σταματήσει να υπάρχει. Σήμερα 75 χρόνια μετά, η σημασία μεταβίβασης της μνήμης αυτής στις επόμενες γενιές, αποκτά ιδιαίτερη σημασία, αν αναλογιστούμε την άνοδο της ακροδεξιάς και τον πολλαπλασιασμό των αυταρχικών καθεστώτων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το απόγευμα της Παρασκευής 28 Ιουνίου και θα περιλαμβάνουν προβολή ντοκιμαντέρ, ιστορικό περίπατο, ομιλίες, έκθεση αρχειακού υλικού και βιωματικό εργαστήριο. Λόγω περιορισμένης φιλοξενίας στο νησί, για κρατήσεις σχετικέ με διαμονή οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο mail: [email protected].
Η μετακίνηης μπορεί να γίνει με το πλοίο της γραμμής Βόλος – Τρίκερι (αναχώρηση Παρασκευή 28/6 στις 18.15 και επιστροφή Δευτέρα 1/7 στις 08.30). Εναλλακτικά οδικώς μέχρι τον Αλογόπορο και από εκεί μεθαλάσσιο ταξί στο τηλ. 6980 515111.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.