Ο Αλ. Μεϊκόπουλος στο Αν. Πήλιο:«Ταχείες αποκαταστάσεις για τη διευκόλυνση κατοίκων και επισκεπτών»

Αη Γιάννης

Περιοδεία σε πληγείσες περιοχές του Ανατολικού Πηλίου πραγματοποίησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος. Τον Βουλευτή συνόδευσε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας αποτελούμενο από το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ρίτσα Μέμτσα, την Αναπλ. Συντονίστρια της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας Αριστέα Τοψάκη, το μέλος της Γραμματείας της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας Νάνσυ Τζαβέλα-Κατσιφού και το μέλος της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας και του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χρήστος Ξηραδάκης.

Χορευτό
Τσαγκαράδα
Χορευτό

Κατά την περιοδεία του, ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, όπως κάνει γνωστό σε δελτίο Τύπου, που εξέδωσε, συναντήθηκε και συνομίλησε με εκπροσώπους όλων των επαγγελματικών φορέων της περιοχής αλλά και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Συγκεκριμένα, στον Άγιο Ιωάννη ο Βουλευτής συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Δημητρίου-Αγίου Ιωάννη κ. Νίκο Κουρκούβελο, τον Υπεύθυνο Επικοινωνίας του Τουριστικού & Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Ιωάννη κ. Στάθη Βελεντζά και τον εκπρόσωπο των Επαγγελματιών Εστίασης Αγίου Ιωάννη κ. Στάθη Πανιό. Κατά την επίσκεψή του στην Τσαγκαράδα, ο Βουλευτής συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Τουριστικού & Αναπτυξιακού Συλλόγου Επαγγελματιών Τσαγκαράδας κ. Χρήστο Μάρτζο. Τέλος, κατά την επίσκεψή του σε Χορευτό και Ζαγορά, ο κ. Μεϊκόπουλος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Επαγγελματιών Δημοτικής Ενότητας Ζαγοράς «Ξένιος Ζευς» κ. Γιώργο Ξηραδάκη, με το μέλος του Συλλόγου κ. Άγγελο Στάμο και με το μέλος του Συλλόγου κ. Σπύρο Κουτσελίνη.

Αη Γιάννης

Κορυφαίο ζήτημα αυτή τη στιγμή, όπως ενημερώθηκε ο Βουλευτής, αποτελεί η ανάγκη άμεσης ολοκλήρωσης των αποκαταστάσεων σε κεντρικές υποδομές της περιοχής προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλότερη δυνατή πρόσβαση στις παραλίες και η καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών την προσεχή θερινή περίοδο. «Παραλίες όπως ο Μυλοπόταμος, ο Άγιος Ιωάννης, το Παπά Νερό, οι Άγιοι Σαράντα, η Νταμούχαρη, η παραλία του Χορευτού και πολλές άλλες είναι φημισμένα τουριστικά σημεία που αυξάνουν την επισκεψιμότητα στην Μαγνησία και ενισχύουν την τοπική οικονομία και ανάπτυξη. Η εξασφάλιση της βέλτιστης δυνατής προσβασιμότητας στις παραλίες θα πρέπει να αποτελέσει την απόλυτη προτεραιότητα για τους αρμόδιους φορείς», ανέφερε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος. Όπως ενημερώθηκε, υπάρχουν ακόμα σημεία στο οδικό δίκτυο που χρήζουν άμεσων και αποτελεσματικότερων αποκαταστάσεων, ενώ επείγουσα είναι η ανάγκη αποκαταστάσεων και στο δίκτυο των περιπατητικών μονοπατιών της περιοχής. Ολόκληρο το Ανατολικό Πήλιο προσελκύει παραδοσιακά πλήθος επισκεπτών από όλο τον κόσμο εξαιτίας του μοναδικού δικτύου περιπατητικών διαδρομών μέσα από γραφικά μονοπάτια. Η άμεση επιδιόρθωση των διαδρομών θα ενισχύσει την τουριστική προσέλευση στην περιοχή.

Σημαντικές για επαγγελματίες και πολίτες του Ανατολικού Πηλίου είναι και οι έγκαιρες παρεμβάσεις για την οριοθέτηση των ρεμάτων αλλά και την εξασφάλιση της υδροδότησης σε όλο το δίκτυο των περιοχών. «Μία ανάσα από τη φετινή τουριστική σεζόν, οι βασικές υποδομές θα πρέπει να είναι έτοιμες να εξυπηρετήσουν το πλήθος των επισκεπτών που συγκεντρώνει το Ανατολικό Πήλιο», τόνισαν οι παρευρισκόμενοι. Ο Αλ. Μεϊκόπουλος δεν παρέλειψε να τονίσει και την απολύτως αναγκαία για όλη την περιοχή του Αγίου Ιωάννη επαναλειτουργία της κατασκήνωσης της ΧΑΝ για την οποία έχει ήδη καταθέσει κοινοβουλευτική παρέμβαση ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ.. «Η κατασκήνωση «πρότυπο», ταυτόσημη με τον Άγιο Ιωάννη, συγκεντρώνει κάθε χρόνο πλήθος νέων και παιδιών από όλη την Ελλάδα. Θα πρέπει να εξασφαλιστεί με κάθε τρόπο η επαναλειτουργία της το συντομότερο δυνατό», ανέφερε.

Τσαγκαράδα

Οι εκπρόσωποι των επαγγελματιών και των πολιτών της περιοχής σημείωσαν επίσης την ανάγκη για άμεσες αποκαταστάσεις στα λιμάνια του Αγίου Ιωάννη και του Χορευτούμε πρώτη προτεραιότητα την αναγκαία εκβάθυνση, προκειμένου να εξυπηρετούνται όλα τα αλιευτικά και τουριστικά σκάφη. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και σε τοπόσημα της περιοχής, όπως  το ιστορικό τοξωτό γεφύρι της Τσαγκαράδας και το Ελληνομουσείο (σχολείο του Ρήγα) στη Ζαγορά, που αποτελούν πολιτισμική κληρονομιά, η αποκατάσταση των οποίων παραμένει στάσιμη.

Αη Γιάννης

«Εφτά μήνες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες, μία «ανάσα» από την έναρξη της φετινής τουριστικής σεζόν, έργα ζωτικής σημασίας για το Ανατολικό Πήλιο καθυστερούν. Τα χωριά έχουν καταφέρει να σταθούν όρθια χάρη στην επίμονη προσπάθεια των κατοίκων και των επαγγελματιών. Η κυβέρνηση οφείλει έμπρακτα να ενισχύσει με κάθε τρόπο τη βιωσιμότητα της περιοχής», ανέφερε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.