Πήγαν περίπατο στο φράγμα Παναγιώτικο και χάθηκαν

Πυροσβέστες διέσωσαν τρία ανήλικα αγόρια με έναν 60χρονο

Ημέρα των διασώσεων ήταν η σημερινή για την Πυροσβεστική Υπηρεσία, καθώς μετά το κορίτσι 11 χρονών από τη Βουλγαρία, που εντοπίστηκε στη Βρύναινα, σειρά είχαν τρία ανήλικα αγόρια με έναν 60χρονο, από το Βόλο, που πήγαν οικογενειακώς για περίπατο στο φράγμα Παναγιώτικο, στην περιοχή Νεοχωρίου του Δήμου Νοτίου Πηλίου και χάθηκαν στους δαιδαλώδεις δρόμους γύρω το από φράγμα.

Ο 60χρονος με τα τρία παιδιά ηλικίας 9,5 ετών το ένα και 11 τα άλλα δύο αποπροσανατολίστηκαν ενώ βρίσκονταν στο δάσος, ενημέρωσαν με τα κινητά τους τηλέφωνα τους γονείς των παιδιών, οι οποίοι είχαν ήδη φτάσει στο Νεοχώρι, όπου ήταν το ραντεβού τους και περίμεναν τους τρεις, οι οποίοι τους ενημέρωναν ότι έχασαν τον προσανατολισμό τους.


Στα 3.30 το μεσημέρι οι γονείς έφτασαν στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νεοχωρίου και ενημέρωσαν τους πυροσβέστες ότι έχασαν τα παιδιά τους στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πυροσβέστες αντέδρασαν άμεσα και αφού ειδοποιήθηκε η Π.Υ. Βόλου και για το σημείο ξεκίνησαν πυροσβέστες με δύο οχήματα από το Βόλο και ένα όχημα από το Κλιμάκιο Αργαλαστής.

Στο μεταξύ, οι πυροσβέστες κάλεσαν την Πολιτική Προστασία στο τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης 112, που εντόπισε τον 60χρονο με τα τρία παιδιά μέσω GPS, έδωσε στίγμα στους πυροσβέστες που πήγαν στο σημείο και τους εντόπισαν σώους και αβλαβείς.

Όλα αυτά έγιναν πριν προλάβουν να φτάσουν στο σημείο οι πυροσβέστες από το Βόλο και μόλις μια ώρα μετά την ενημέρωση που έγινε από τους γονείς ότι έχασαν τα παιδιά τους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.