Ποιος, που και πως βοηθά τους πλημμυροπαθείς της Μαγνησίας

Αμέτρητοι άνθρωποι ανταποκρίνονται στις εκκλήσεις συλλόγων, φορέων, συλλογικοτήτων και απλών εθελοντών

Αμέτρητοι άνθρωποι ανταποκρίνονται τις τελευταίες ημέρες, στις εκκλήσεις συλλόγων, φορέων, συλλογικοτήτων αλλά και απλών εθελοντών, να προσφέρουν διάφορα είδη τροφίμων, καθώς και άλλα είδη (καθαρισμού, κουβέρτες, έπιπλα κ.λ.π.) , προκειμένου να δοθούν στη συνέχεια στους πλημμυροπαθείς που έχουν ανάγκη, όχι μόνο της Μαγνησίας, αλλά ολόκληρης της Θεσσαλίας. Άλλοι τόσοι είναι όσοι έχουν καταφέρει να προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους, είτε παρέχοντας τη γνώση για προβλήματα που προέκυψαν, είτε βοηθώντας με κάθε τρόπο (καθάρισμα, μεταφορά, πλύσιμο κ.α.) τον συνάνθρωπο που επλήγη. Η ανθρωπιά ξεχείλισε και έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία και όσοι τη δέχονται, ευχαριστούν με δάκρυα στα μάτια αλλά και όσοι την προσφέρουν, γεμίζουν την ψυχή τους με ηθική ανταμοιβή, απ΄τις ευχαριστίες. Το magnesianews.gr, προσπάθησε να συγκεντρώσει διάφορες πρωτοβουλίες που έχουν αναπτυχθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα*, δημιουργώντας ουσιαστικά, έναν οδηγό, τον οποίο μπορούν να πληροφορηθούν, όλοι, είτε επιθυμούν να βοηθήσουν είτε να βοηθηθούν…

Στην Περιφέρεια

Στο νέο Διοικητήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα (επί των οδών Θεοφράστου & Καλλισθένους, συνοικία «Αβέρωφ»), συνεχίζεται η συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών, για όλες τις πληγείσες περιοχές της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Συγκεκριμένα τα είδη που συγκεντρώνονται είναι :
– Νερό
– Είδη καθαρισμού (χλωρίνη, απορρυπαντικά)
– Ξηρά τροφή (μπισκότα, μπάρες δημητριακών, κρουασάν, φρυγανιές, κριτσίνια, κράκερς)
– Κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, sleeping bags, ράντζα, στρώματα, πετσέτες
– Είδη υγιεινής (μωρομάντηλα, αντισηπτικά, σαμπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, είδη προσωπικής υγιεινής ανηλίκων και ενηλίκων)
Η συγκέντρωση πραγματοποιείται σε καθημερινή βάση κατά τις ώρες 8:00 το πρωί έως τις 11:00 το βράδυ.
Για οποιαδήποτε διευκρίνιση καλείτε στα τηλέφωνα: 2413506558, 2413506559 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]

Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης από ταξικά Σωματεία και φορείς

Συνεχίζεται η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς από ταξικά Σωματεία και φορείς της περιοχής μας και σε ανακοίνωση εκφράζονται ευχαριστίες σε όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, συνεχίζουν να ανταποκρίνονται και προσφέρουν ό,τι μπορούν για να ανακουφίσουν λίγο τους συνανθρώπους μας που έχουν πληγεί ιδιαίτερα και περισσότερο απ’ όλους μας από τις πλημμύρες.
Σε ανακοίνωση του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών, Συνδικάτου Μετάλλου «Μ. Παπαρήγας», Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Σωματείου Καθαριστριών, Συλλόγου Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίου και Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Μαγνησίας αναφέρεται ότι γίνεται συγκέντρωση των παρακάτω ειδών:
Συγκεντρώνουμε τα πιο κάτω είδη:
• Εμφιαλωμένα νερά (κατά προτεραιότητα) και χυμούς
• Συσκευασμένη τροφή έτοιμη για κατανάλωση (κονσέρβες, κομπόστες κ.α.)
• Φρυγανιές, παξιμάδια, μπισκότα, κρουασάν
• Είδη ατομικής υγιεινής (πάνες, μωρομάντηλα, σερβιέτες, χαρτιά υγείας, χαρτικά)
• Κουβέρτες
• Ρούχα και φόρμες
• Κάλτσες
• Παυσίπονα, αμμωνία, αντιισταμινικά
• Είδη καθαρισμού
Η συγκέντρωση θα γίνεται κάθε μέρα 10-12 το πρωί και 5-8 το απόγευμα στο στέκι αλληλεγγύης των σωματείων στο Μεταξουργείο (είσοδος από Καραμπατζάκη)
Τηλέφωνα επικοινωνίας Κωτή Ρίτσα 6937734033, Μαριεττάκης Δημήτρης 6976207869

«ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ»: «Γέφυρα αλληλεγγύης και αγάπης»

Η Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλών «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» σε συνεργασία με τα μέλη της, μόλις αντίκρισαν, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «τις πρωτοφανείς καταστροφές που έπληξαν την ιδιαίτερη πατρίδα μας τη ΘΕΣΣΑΛΙΑ σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, αποφάσισαν να δράσουν άμεσα δημιουργώντας μια συνεχή γέφυρα αλληλεγγύης για να βοηθήσουν τους πλημμυροπαθείς και να καλυφτούν ανάγκες σε μέρη που έχουν πληγεί στη Θεσσαλία, δηλαδή σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, Τρικάλων, Λαρίσης και Καρδίτσας. Για τον σκοπό αυτό η Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλών θα συνεργαστεί με τοπικούς φορείς ή συλλόγους. Ενδιαφερόμενοι Σύλλογοι ή φορείς μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας!»

Kοντά στους πληγέντες… τηλεοπτικά!

«Αν ο πόνος του άλλου δεν γίνεται και δικός μου πόνος, δεν έχει ελπίδα η ανθρωπότητα». Η Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης TV100 και το Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM100, στο πλευρό των πληγέντων κατοίκων της Θεσσαλίας. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, “παίρνουμε την πρωτοβουλία, ζητάμε τη βοήθειά σας και συλλέγουμε τρόφιμα μακράς διαρκείας και εμφιαλωμένα νερά.
Μπορείτε να φέρνετε τα υλικά στις εγκαταστάσεις των Δημοτικών Μέσων Ενημέρωσης, Νικολάου Γερμανού 1, (στο Μέγαρο της Ε.Μ.Σ.) από τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, από τις 9 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα. Η TV100 και ο FM100 κοντά στους πληγέντες της Θεσσαλίας! Ελάτε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας!”

Εμφιαλωμένα νερά συγκεντρώνει ο Δ. Αλοννήσου

Ο Δήμος Αλοννήσου σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας και κατόπιν του εγγράφου της ΚΕΔΕ αναφορικά με τους πληγέντες Δήμους από τα πρωτόγνωρα πλημμυρικά φαινόμενα και σε συνέχεια των επικοινωνιών με τους Δημάρχους του Νομού Μαγνησίας, οι αναφερόμενες ανάγκες εστιάζονται στα εμφιαλωμένα νερά.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που υπογράφει ο δήμαρχος Π. Βαφίνης, «στα πλαίσια αυτών των αναγκών καλούμε όσους πολίτες το επιθυμούν να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή προσφέροντας εμφιαλωμένα νερά. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιείται στο χώρο του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Αλοννήσου από την Τρίτη 12/09/2023 έως και την Παρασκευή 15/09/2023 και ώρες 7:30-14:30»

Ο Δ. Σκοπέλου στέλνει βοήθεια

Ο Δήμος Σκοπέλου έπειτα από επικοινωνία με την ΚΕΔΕ και την Περιφέρεια Θεσσαλίας θα πραγματοποιήσει συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης από την Δευτέρα 11/9/2023 έως και την Παρασκευή 15/9/2023 στα γραφεία του Κέντρου Κοινότητας στο κτίριο «Ξενία» και ώρες 10:00 – 14:00, τηλ. επικοινωνίας 2424022834.
Είδη πρώτης ανάγκης: Τρόφιμα μακράς διάρκειας, Βρεφικά και παιδικά γάλατα και τροφές, Είδη βρεφικής φροντίδας, Είδη ατομικής υγιεινής ( πάνες, μωρομάντηλα, σερβιέτες, χαρτιά υγείας κα.), Είδη καθαρισμού, Φάρμακα ( αντιπυρετικά, παυσίπονα, αντισταμινικά κα.). Στεκόμαστε δίπλα στους πλημμυροπαθείς συμπολίτες μας και συνδράμουμε σε αυτή την προσπάθεια.

ΠΟΠΟΚΠ: Αλληλεγγύη στους πλημμυροπαθείς

Η ΠΟΠΟΚΠ και οι σύλλογοι-μέλη της, ΠΑΝΣΥΕΡ ΕΟΠΥΥ, ΠΣΕ ΟΓΑ (ΟΠΕΚΑ – ΕΦΚΑ) και ΠΑΝΣΥΠΟ-τ.ΟΕΕ-τ.ΟΕΚ, εκφράζουν με ανακοίνωσή τους, «τα ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία.
Στο πλαίσιο της έμπρακτης αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς τους πληγέντες προγραμματίζουμε την άμεση αποστολή ανθρωπιστικής-οικονομικής βοήθειας διαθέτοντας το συνολικό ποσό των 2.000€ από τα ταμειακά μας διαθέσιμα για την κάλυψη κατεπειγουσών αναγκών, ταυτόχρονα με τις δράσεις εθελοντικής προσφοράς που έχει οργανώσει μεμονωμένα και ανεξάρτητα ο κάθε σύλλογος.»

Συγκέντρωση σχολικών ειδών

Σε συγκέντρωση σχολικών ειδών για τους μαθητές της Θεσσαλίας, προχωρά η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας. Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση, «παρακαλούμε όλα τα μέλη μας, όλους τους καταναλωτές, όλους τους συμπολίτες μας, όλες τις επιχειρήσεις και όσες οργανώσεις επιθυμούν να συγκεντρώσουμε σχολικά είδη για την αποστολή και διανομή τους στους μαθητές των Νομών Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας και Μαγνησίας.
Ενδεικτικά κάποια από τα σχολικά είδη αναγκαία για τους μαθητές είναι: σχολικές τσάντες και κασετίνες, τετράδια, μολύβια και στυλό, μαρκαδόροι και ξυλομπογιές, ξύστρες και γόμες, μπλοκ ζωγραφικής, είδη αρχειοθέτησης, ντοσιέ, ετικέτες, χαρτόνια κανσόν, φωτοτυπικό χαρτί, κόλλες, σελοτέιπ, γεωμετρικά σχήματα και διαβήτες, παγούρια νερού, ισοθερμικές τσάντες, φαγητοδοχεία, μωρομάντηλα, χαρτομάντηλα & αντισηπτικά.
Τα προϊόντα θα συγκεντρωθούν στα κεντρικά γραφεία της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, Ιουλιανού 28, 10433 Αθήνα 6ος όροφος. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε: e-mail: [email protected], Τel :210-8817730, fb: www.facebook.com/enosikatanaloton/

Εθελοντική ομάδα Βελεστίνου «Από Καρδιάς»

Η ανάγκη για εθελοντική προσφορά μιας παρέας νέων ανθρώπων, γέννησε την ιδέα της δημιουργίας της ομάδας αλληλοβοήθειας Βελεστίνου “Από καρδιάς”, όπου θα ενεργοποιείται στο κάλεσμα κάθε δύσκολης συγκυρίας.
Η κοινωνική αυτή προσφορά ευελπιστούν τα μέλη της ομάδας να αγγίξει κάθε ανάγκη, με αρχή την στήριξη των ανθρώπων που επλήγησαν από την κακοκαιρία “Daniel”.
Σκοπός τους, είναι να δίνουν το χέρι τους σε όποιον πραγματικά το χρειάζεται, μέσα από δράσεις που θα καλύπτουν τις κατά περίστασης ανάγκες.
Έτσι λοιπόν, η ομάδα «Από Καρδιάς» ξεκίνησε από χθες τη συγκέντρωση ειδών για τους πληγέντες σε Σωτήριο και σε Αρμένιο και όλα τα είδη που συγκέντρωσε τα μετέφερε με φορτηγάκι στα παραπάνω χωριά.

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου επέλεξε συμβολικά μία από τις περιοχές του Πηλίου που επλήγη, προκειμένου να βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορεί τους συμπολίτες μας. Η περιοχή που θα βοηθήσει αρχικά ο ΣΔΥ Βόλου, είναι η Μηλίνα.
Η συγκέντρωση των αγαθών θα γίνει: α) την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου έξω από το ΕΑΚ Βόλου από ώρα 18.30 ως 20.00, και β) στα γραφεία του ΣΔΥ Βόλου στο Πανθεσσαλικό την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου από ώρα 18.30 ως 20.00. Αν κάποιος δεν μπορεί να έρθει, μπορεί να επικοινωνήσει με τον ΣΔΥ Βόλου, Παλάντζας Κώστας τηλ 6993953012, για να δώσει τα είδη με άλλο τρόπο.
Εντός των επόμενων ημερών, αποστολή του συλλόγου θα μεταβεί στη Μηλίνα για την παράδοση των ειδών.
Τα είδη που συλλέγονται σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών, είναι τα εξής: Κουβέρτες, Ρούχα, Εμφιαλωμένα νερά, Γάλα φρέσκο/ εβαπορέ/ σκόνη, Δημητριακά, Μακαρόνια – ρύζι, Ψωμί τοστ, Κρουασάν, Μπισκότα, Φρυγανιές, Μωρομάντηλα, Πάνες, Σερβιέτες, Φιάλες υγραερίου. Φάρμακα: Ασπιρίνες, παυσίπονα σε σιρόπι και χάπια, φάρμακα για πίεση, ζάχαρο, ινσουλίνη, καρδιοπάθειες.
Είναι αυτονόητο ότι κάθε πολίτης καλείται να βοηθήσει ανά πάσα στιγμή κάθε συνάνθρωπο και περιοχή που έχει ανάγκη.

ΠΑΚΟΕ: Εθελοντικές δράσεις στήριξης

Το ΠΑΚΟΕ, με ανακοίνωσή του, απευθύνει πρόσκληση σε όσους επιθυμούν να φιλοξενήσουν στα σπίτια τους πλημμυροπαθείς μετανάστες, οι οποίοι μέσα σε λίγα μόλις λεπτά έχασαν τις περιουσίες τους, να το δηλώσουν στο τηλέφωνο 210-8100805 του ΠΑΚΟΕ ή να αποστείλουν email στο [email protected].
Επίσης καλεί όσους επιθυμούν να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες από τις πλημμύρες να τα φέρουν στα γραφεία του ΠΑΚΟΕ μέχρι την Δευτέρα 18.09.2023, ώρες 09.00-17.00. Τα είδη είναι τα εξής: τρόφιμα μακράς διάρκειας (μπισκότα, γάλατα, κρουασάν, φρυγανιές), εμφιαλωμένα νερά – χυμούς, κουβέρτες, σεντόνια, πετσέτες, φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό (πάνες ακράτειας, βρεφικές πάνες, παυσίπονα).
Το ΠΑΚΟΕ προσκαλεί όσους εθελοντές προσφέρονται να συμμετέχουν στην προσπάθεια αυτή του ΠΑΚΟΕ, την Τρίτη 12.09.2023 στις 17.00 στα γραφεία του ΠΑΚΟΕ, Νικολάου Φλώρου αρ. 8, Αμπελόκηποι (τηλ. 210-8100805) για να οργανωθούν σε ομάδες εργασίες και να προσφέρουν όσες ώρες διαθέτουν για την άμεση βοήθεια των πληγέντων κλιματικών μεταναστών.

Σύλλογος Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Μαγνησίας

Ο σύλλογος Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. νομού Μαγνησίας εκφράζει την αλληλεγγύη του στους πληγέντες συμπολίτες και αποφάσισε την συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης γι’ αυτό καλεί τα μέλη του να ανταποκριθούν στο κάλεσμά του για την ανακούφιση των συνανθρώπων μας.
Όπως ανακοινώνεται από τον Σύλλογο, η συγκέντρωση των ειδών θα γίνεται καθημερινά Δευτέρα ως Παρασκευή 10:00 ως 12:00 στα γραφεία του συλλόγου μας Χατζηαργύρη 1 1ος Οροφος. Τηλ. 2421023789. Συγκεντρώνονται τα είδη: Συσκευασμένες τροφές ( κονσέρβες, κομπόστες), Φρυγανιές παξιμάδια, μπισκότα, κρουασάν, είδη ατομικής υγιεινής (πάνες, μωρομάντηλα, σερβιέτες, χαρτί υγείας, χαρτικά), Κουβέρτες, Είδη καθαρισμού.

Το ΚΕΔΑΒ

Μετά από μεγάλο κόπο και συντονισμένες προσπάθειες των συνεργατών του “ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ, το Κέντρο Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας (ΚΕ.Δ.Α.Β) της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, παράρτημα του “ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ”, θα λειτουργήσει ΕΚΤΑΚΤΩΣ: Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή (13, 14 και 15/09), από 9:30 π.μ. – 4:00 μ.μ), για να εξυπηρετήσει τους πλημμυροπαθείς συμπολίτες μας. Από τη Δευτέρα (19/09), θα εξυπηρετεί τους επισκέπτες μας σύμφωνα με το καθιερωμένο ωράριο: 10:00 π.μ. – 12:30 μ.μ.
Σύμφωνα με ανακοίνωση, επειδή το ΚΕ.Δ.ΑΒ. (Θουκυδίδου 10, στο Βόλο) δεν είναι ακόμη έτοιμο (100%) για να λειτουργήσει, όπως πρότινος, ενημερώνονται οι συμπολίτες πως υπάρχει η δυνατότητα διαχείρισης των προσφορών τους, όπως: ρούχα, παπούτσια, κλινοσκεπάσματα κ.α. Οι ζημιές που προκάλεσε η κακοκαιρία σ’ όλους τους χώρους του ΚΕ.Δ.Α.Β. εμποδίζουν την αποθήκευση και διαχείριση των προσφορών.

Το “TheLoveVan”

Στο γήπεδο «Παντελής Μαγουλάς» βρίσκεται και μαγειρεύει το TheloveVan, η οργάνωση του Βολιώτη αθλητή Λευτέρη Παρασκευά, για όσους έχουν ανάγκη. Στο ίδιο σημείο το BlueClub “Π. Ντοκούζης” σε συνεργασία με την Νίκη Βόλου και την ΠΑΕ Νίκη συγκεντρώνει αγαθά για τους πληγέντες. Φυσικά, εθελοντές μπορούν να επισκεφθούν το σημείο και να στηρίξουν τις προσπάθειες αλληλεγγύης.
Ο χώρος είναι ανοιχτός από τις 8:00 το πρωί για όσους θέλουν να πάνε πράγματα ή να βοηθήσουν εθελοντικά μέχρι τις 20:00, στην Μαιάνδρου 14».
Τα είδη που συγκεντρώνονται είναι: Εμφιαλωμένα νερά, Χυμοί – τρόφιμα μακράς διαρκείας, Βρεφικές τροφές και γάλατα, Πάνες βρεφών – ενηλίκων / σερβιέτες, Ρούχα – παπούτσια (παιδικά & ενηλίκων), Κουβέρτες – κλινοσκεπάσματα, Υπνόσακους, Μαξιλάρια, Ιατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, γάζες κλπ), Ασβέστης. «Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας», καταλήγει η ανακοίνωση.

“Άλλος άνθρωπος” και Χώρος κινημάτων-Στέκι Μεταναστών Βόλου

Από τον Χώρο κινημάτων-Στέκι Μεταναστών Βόλου Λαχανά 48 μαζί με τον “Άλλο άνθρωπο” διατίθενται σε οικογένειες που έχουν ανάγκη είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα όπως
🔸Πάνες Ενηλίκων
🔸 Αντισηπτικά
🔸Σερβιέτες
🔸Ρύζι, μακαρόνια, Όσπρια, Ντοματοπελτές
🔸 Ψωμί για τοστ, γάλα εβαπορέ, κρουασάν, μπισκότα
🔸 Σαπούνι, χαρτοπετσέτες, χαρτί υγείας
🔸 Μπισκοτόκρεμες, Φαρίν Λακτέ, Νουνού Κιντ,
🔸 Βρεφικό γάλα Almiron 1, Nan2, Sanilac 1, Sanilac 2
🔸 Χαρτοπετσέτες, χαρτί υγείας, πατάτες, κρεμμύδια

Κουζίνα Αλληλεγγύης και Εστιατόρια

Τη δική της προσπάθεια έκανε και η “Κουζίνα Αλληλεγγύης” για το μαγείρεμα αρκετών μερίδων φαγητού και όποιος μπορεί να βοηθήσει, είτε ως εθελοντής, είτε προσφέροντας προϊόντα, μπορεί να το κάνει επικοινωνώντας με τα εξής στοιχεία Κοραή 90, Βόλος , τηλ. 2421038317 και 6974717412. Το επόμενο διάστημα, θα γίνουν διανομές προϊόντων κατανάλωσης, καθώς άλλων αντικειμένων (κρεββατιών, στρωμάτων, επίπλων κ.λ.π). Σημαντική η συμβολή και ιδιωτών, επαγγελματιών της εστίαση, όπως έγινε απ΄ το κατάστημα “Έργων Γεύσεις” που μαγείρεψε για τους πληγέντες https://www.facebook.com/ergongeyseis αλλά και το Μουτάκι , εστιατόριο στον Άγιο Βλάσιο Πηλίου που προώθησε μερίδες φαγητού, κυρίως προς τους πληγέντες του Πηλίου.

Σημαντική η συμβολή βέβαια, για τη μεταφορά – διανομή τροφίμων αλλά και τη συγκέντρωσή τους, και των εθελοντικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στη Μαγνησία, όπως η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας https://www.facebook.com/people/%CE%9B%CE%AD%CF%83%CF%87%CE%B7-%CE%95%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%94%CF%85%CE%BD%CE%AC%CE%BC%CE%B5%CF%89%CE%BD/100064762956486/, και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης- παράρτημα Μαγνησίας https://www.hrt-magnisias.gr/ κ.α.

*Το ρεπορτάζ, περιλαμβάνει φορείς και οργανώσεις που γνωστοποίησαν τις πράξεις τους , είτε με την παρουσία τους, είτε με δελτία Τύπου και προφανώς δεν αφορά όλους όσοι βοηθούν ή βοήθησαν τους πλημμυροπαθείς της Μαγνησίας. Σε κάθε περίπτωση, εάν υπάρχουν και άλλοι σύλλογοι, φορείς, πρόσωπα που δραστηριοποιούνται προς αυτή την κατεύθυνση, παρακαλούμε να έχουμε τη σχετική ενημέρωση στο [email protected] (με την υπόδειξη ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ) ή στο 24210-85531 (εσωτ. 507 Ηλίας Κουτσερής )

Η.Κ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.