Σκόπελος: Πυροσβέστες διέσωσαν τουρίστρια μετά από 6.30 ώρες επιχείρηση!

Η γυναίκα πήγε στην περιοχή Βελανιό χάθηκε και εγκλωβίστηκε σε πολύ επικλινές έδαφος

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια για μια 66χρονη τουρίστρια από τη Νορβηγία, που μετά το μπάνιο της στην παραλία Βελανιό της Σκοπέλου, πήγε στο δάσος να περπατήσει, αλλά χάθηκε σε απροσπέλαστο σημείο, εγκλωβίστηκε δίπλα από μια χαράδρα σε πολύ επικλινές έδαφος και δεν μπορούσε να επιστρέψει.

Αποπροσανατολισμένη αι αποκομμένη από άλλο άνθρωπο, κάλεσε τον Ευρωπαϊκό αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης 112, στις 13.36 ενημερώθηκε το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σκοπέλου και κλιμάκιο πέντε πυροσβεστών, με επικεφαλής τον διοικητή και χρήση σχοινιών και αναρριχητικού εξοπλισμού, ξεκίνησαν την πορεία τους, μέσω του στίγματος GPS που έδωσε το 112 από το τηλέφωνο της αλλοδαπής.

Η γυναίκα, μετά από ώρες πορείας στο δάσος εντοπίστηκε, καλά στην υγεία της, και οι πυροσβέστες έφτασαν στο σημείο κάνοντας καταρρίχηση, ενώ η γυναίκα απεγκλωβίστηκε επίσης με σχοινιά, με την τεχνική ραπέλ.
Η 66χρονη ήταν αφυδατωμένη και έφερε εκδορές, όμως ήταν καλά στην υγεία της και οι πυροσβέστες ξεκίνησαν μαζί της το δρόμο της επιστροφής.
Η όλη επιχείρηση στο δύσβατο σημείο κράτησε 6 ώρες και 27 λεπτά, ολοκληρώθηκε στις 20.04 το απόγευμα και η ανακούφιση στο πρόσωπο της γυναίκας που χάθηκε ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής.

Οι πυροσβέστες διαπίστωσαν ότι η γυναίκα ήταν καλά στην υγεία της, δεν χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας για παροχή πρώτων βοηθειών και τη μετέφεραν στο ξενοδοχείο της, για να ξεκουραστεί από την απρόσμενη περιπέτειά της.
Η τουρίστρια εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της στους πυροσβέστες που τη διέσωσαν και πλέον είναι αμφίβολο αν θα επιχειρήσει να κάνει ξανά περίπατο σε μέρος που δεν γνωρίζει και, το κυριότερο, μόνη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.