Στόχος, Γερμανοί κι Έλληνες απόδημοι να ταξιδέψουν το καλοκαίρι στην Ελλάδα

Η παραλία του Μυλοπόταμου στο Πήλιο
Η ελληνική κοινότητα της Γερμανίας, προωθεί τη χώρα, όπως και τη Μαγνησία, ως τουριστικό προορισμό

Οι Έλληνες κατάφεραν να αντιμετωπίσουν την υγειονομική κρίση του κορωνοϊού με δεξιότητα, σοβαρότητα και άμεσα αντανακλαστικά.
Αυτή η εικόνα της χώρας ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο και προσπαθεί να πείσει τους τουρίστες να την επισκεφθούν. Στη Γερμανία, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας κ. Κωνσταντίνο Δημητρίου που μίλησε στο «Ράδιο ΕΝΑ» και στον Ηλία Κουτσερή, υπάρχουν πολλοί Γερμανοί που θα προτιμήσουν φέτος την Ελλάδα ως προορισμό διακοπών, ενώ και Έλληνες απόδημοι θα επιστρέψουν στην πατρίδα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας Κωνσταντίνο Δημητρίου που μίλησε στο «Ράδιο ΕΝΑ»

Δύο θα είναι άξονες για την τουριστική κίνηση της Ελλάδας σε ότι αφορά τη Γερμανία. Αφενός οι Έλληνες απόδημοι που επιθυμούν να μεταβούν για διακοπές στη χώρα αλλά και οι Γερμανοί που βλέποντας πως η Ελλάδα τα έχει πάει πολύ καλά με την αντιμετώπιση του κορωνοϊού θα θελήσουν να ταξιδέψουν. Αυτό τόνισε ο κ. Κωνσταντίνος Δημητρίου, επισημαίνοντας πως η εικόνα της Ελλάδος στα γερμανικά ΜΜΕ είναι πολύ καλή και είναι σημαντικό αυτό να συνεχιστεί, προκειμένου να εξαλειφθεί ο φόβος που ακόμη επικρατεί. «Είναι σημαντικό και να μείνει έτσι η καλή εικόνα της Ελλάδας για να μην έχει το φόβο ο τουρίστας. Να αισθάνεται την ασφάλεια ότι θα πάει για διακοπές και θα γυρίσει ασφαλής. Και οι Έλληνες θα θέλουν να έχουν την ασφάλεια ότι ο τουρίστας δεν θα μεταφέρει τον ιό», ανέφερε ο ίδιος.

«Κλίμα προβληματισμού για τυχόν
κρούσματα σε απομονωμένα νησιά και μέρη»

Ο κ. Δημητρίου μίλησε όμως για τη σπουδαιότητα που θα έχουν οι συμφωνίες που πρέπει να γίνουν μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας για τους τρόπους μετακίνησης των επισκεπτών, ενώ στο «παιχνίδι» αυτό θα πρέπει να μπουν κι άλλες χώρες και εκτός Ε.Ε. «Αρχικά θα πρέπει να ξεκινήσουν οι πτήσεις, η σύνδεση με φέρι μποτ από Ιταλία και είναι σημαντικές και οι συμφωνίες με τις Βαλκανικές χώρες, γιατί πολλοί Γερμανοί θα θέλουν να μεταβούν οδικώς στην Ελλάδα και θα πρέπει να διασχίσουν αυτές τις χώρες. Πρέπει κι αυτές να μπουν στο «παιχνίδι». Θα πρέπει να υπάρχουν αυτές οι συμφωνίες ώστε να μην εγκλωβιστούν οι τουρίστες και οι διαδικασίες ελέγχου να μην είναι επίπονες και χρονοβόρες», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Δημητρίου και ανέφερε πως η Ελλάδα επειδή τα πήγε πολύ καλά θα μπορούσε να πάρει ένα μεγάλο μέρος του τουριστικού κομματιού.
Ωστόσο, ο ίδιος μετέφερε κι ένα κλίμα προβληματισμού που επικρατεί στους Γερμανούς κι αυτό έχει να κάνει με την αντιμετώπιση τυχόν κρουσμάτων σε απομονωμένα νησιά και μέρη.

«Το μεγάλο κύμα μετανάστευσης
του 2011-2014 πλέον έχει κοπάσει»

«Η Ελλάδα πρέπει να πείσει ότι μπορεί να αντιμετωπίσει τυχόν κρούσμα σε κάποιο απομακρυσμένο νησί που δεν έχει νοσοκομείο, εντατική κτλ. Υπάρχει φόβος αρκετός στους Γερμανούς για τον κορωνοϊό, αλλά υπάρχουν αρκετοί μετά από τόσες εβδομάδες καραντίνας, που θέλουν να κάνουν διακοπές», τόνισε ο κ. Δημητρίου. Σε ότι αφορά στην ελληνική κοινότητα στη Γερμανία, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ανέφερε αυτή τα τελευταία χρόνια και λόγω της οικονομικής κρίσης έχει μεγαλώσει. Όμως τα σημερινά ποιοτικά χαρακτηριστικά όσων μεταναστεύουν στη Γερμανία είναι πολύ διαφορετικά από τους Έλληνες της δεκαετίας του 50 και 60.
«Το μεγάλο κύμα μετανάστευσης του 2011-2014 πλέον έχει κοπάσει, αλλά συνεχίζουν να έρχονται νέοι για κάτι καλύτερο, υπάρχουν βέβαια και κάποιοι που επιστρέφουν. Η κοινότητά μας έχει μεγαλώσει. Έρχονται πλέον νέοι, μορφωμένοι και βρίσκουν καλύτερες θέσεις εργασίας από τους μετανάστες της δεκαετίας του 50’ που ήταν ανειδίκευτοι εργάτες. Η εικόνα μας πλέον είναι πολύ καλή ειδικά στο ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό. Η χώρα μας έχει πολύ καλή εικόνα στη Γερμανία σε σχέση με πριν μια δεκαετία και σ’ αυτό συμβάλουν και όσοι εργάζονται και δημιουργούν στη χώρα», επεσήμανε τέλος ο κ. Δημητρίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.