Σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού στο Γυμνάσιο -Λ.Τ. Ευξεινούπολης

Ο υπεύθυνος του Κέντρου Επαγγελματικού Προσανατολισμού “Your career”, το οποίο εδρεύει στον Βόλο κ. Πάνος Σταυρόπουλος επισκέφθηκε την Παρασκευή 6 Μαρτίου το Γυμνάσιο -Λ.Τ. Ευξεινούπολης, στο πλαίσιο του προγράμματος επαγγελματικού προσανατολισμού που υλοποιείται για την Α και Β Λυκείου.

 

Με αμεσότητα αλλά και με λεπτομέρεια, γνώση και εξειδίκευση για τις τρέχουσες εξελίξεις στον εργασιακό χώρο, αλλά και για τις μελλοντικές προοπτικές, ο κ. Σταυρόπουλος ενημέρωσε τους μαθητές για τις κατευθύνσεις και τις σχολές που αυτές περιλαμβάνουν, τα μόρια που χρειάζονται στις Πανελλαδικές Εξετάσεις για να επιτύχουν, αλλά και την επαγγελματική αποκατάσταση που μπορεί η κάθε σχολή να τους προσφέρει.

Τους έδωσε συμβουλές για την επιλογή σχολής και επαγγέλματος, καθώς η επιλογή αυτή είναι κομβική για τη μετάβασή τους στο επόμενο επίπεδο σπουδών και αργότερα στην αγορά εργασίας και δεν παύει να αποτελεί και μια «επένδυση» από μέρους των γονέων. Αν λάβει κανείς υπόψη  το μεγάλο ποσοστό των φοιτητών που εγκαταλείπουν τις σπουδές τους λόγω λάθους επιλογής, καταλαβαίνει και τη σημαντικότητα της απόφασης. Επίσης τους εξήγησε την έννοια της «βιώσιμης σταδιοδρομίας», η οποία αναφέρεται στην διαχείριση της εργασιακής  πορείας και τα λεγόμενα «επαγγέλματα του μέλλοντος». Ως γνώστης της εφηβικής ψυχολογίας, κέρδισε αμέσως τους μαθητές με το χιούμορ του, αλλά και με τη λεπτομερέστατη, μη κουραστική παρόλα αυτά, παρουσίασή του.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων, η Διευθύντρια  και οι μαθητές του Γυμνασίου – Λ.Τ. Ευξεινούπολης ευχαριστούν θερμά τον κ. Σταυρόπουλο για τον πολύτιμο χρόνο του αλλά και για τις χρησιμότατες συμβουλές του.

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί του προγράμματος οι: Γεωργακοπούλου Αργυρώ ΠΕ04.04, Κουτσομήτρου Θεοδώρα ΠΕ80, Γεωργούλα Μαρία ΠΕ07.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.