Βιωματικά εργαστήρια από το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ρήγα Φεραίου

Ομιλία με τίτλο «Διαδικτυακή Εξάρτηση κατά την παιδική – προεφηβική ηλικία, μέθοδοι παρέμβασης» πραγματοποίησε στις 4 Απριλίου το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ρήγα Φεραίου στο πλαίσιο συνεργασίας του με την σχολική κοινότητα.

Επιπλέον, την Δευτέρα 8/4/2024  και την Τετάρτη 10/4/2024 στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Βελεστίνου πραγματοποιήθηκε βιωματικό εργαστήριο στους εκπαιδευτικούς του σχολείου με θεματική « Συνεργασία σχολείου – οικογένειας, καλές πρακτικές».

Και τα τρία εργαστήρια – ομιλίες πραγματοποιήθηκαν σε κλίμα συνεργασίας και θετικής αλληλεπίδρασης με σκοπό την διάχυση πληροφόρησης, ανταλλαγής απόψεων και τεχνογνωσίας με σκοπό την ευαισθητοποίηση γονέων και εκπαιδευτικών για τη δημιουργία ενός κλίματος ενσυναίσθησης εντός και εκτός σχολείου  με σκοπό οι ενήλικες να εκπαιδεύονται στο πώς να λειτουργούν ως συναισθηματικοί μέντορες του παιδιού τους.

Για τις 14 Μαΐου έχει προγραμματιστεί στο ΕΠΑΛ Βελεστίνου ομιλία με θεματική τον εκφοβισμό σε συνεργασία Κέντρου Κοινότητας και του ψυχολόγου  του ΕΠΑΛ.   Στη συνέχεια της ίδιας μέρας θα γίνουν βιωματικά εργαστήρια στους μαθητές της πρώτης και δεύτερης τάξης του λυκείου.

Με τη λειτουργία των Κέντρων Κοινότητας επιδιώκεται η υποστήριξη των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ βαθμού στην εφαρμογή πολιτικών κοινωνικής προστασίας και στην ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα Κοινωνικά Προγράμματα και Υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή λειτουργίας τους.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.