Διασφαλίστηκε η εκτέλεση κατασκευής της «Λιμνοδεξαμενής Ξεριά Αλμυρού»

Σύμφωνα με διαβεβαιώσεις του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας

Την διαβεβαίωση από τον Περιφερειάρχη, ότι έχει ήδη προβεί στις ενέργειες που απαιτούνται για να διασφαλιστεί η εκτέλεση του έργου “ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΛΙΜΝΟΔΕΞΑΜΕΝΗΣ ΞΕΡΙΑ ΑΛΜΥΡΟΥ Ν.ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ”, στα πλαίσια του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου Αγροτικής Ανάπτυξης, έλαβε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Δημήτριος Εσερίδης με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνο Αγοραστό.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, «τις ίδιες διαβεβαιώσεις, έλαβε ο Δήμαρχος Αλμυρού και στις τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά και με την Ανάδοχο Εταιρεία του έργου. Άρα δεν υφίσταται κανενός είδους ερωτηματικό και βασίμως πιστεύουμε ότι η κατασκευή του τόσο σημαντικού αυτού έργου για τον Νομό, θα προχωρήσει κανονικώς.
Διότι το έργο “ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΛΙΜΝΟΔΕΞΑΜΕΝΗΣ ΞΕΡΙΑ ΑΛΜΥΡΟΥ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ” είναι και παραμένει για εμάς ένα πρωτεύον έργο για την περιοχή μας, που παρεμβαίνει στον πρωτογενή τομέα και στην ελαχιστοποίηση του κόστους παραγωγής.

Στις 17 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με τη Γνωμοδοτική Επιτροπή Εγγείων Βελτιώσεων για την έγκριση τροποποίησης της μελέτης. Η τροποποίηση αφορά:

1. τη μετατόπιση του σημείου εισροής υδάτων στη Λιμνοδεξαμενή (λόγω φωτοβολταϊκού πάρκου),
2. την αντιστήριξη του αναχώματος (περίπου σε 200 στρ.) και
3. την εναπόθεση όλων των υλικών εκσκαφής.

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνο Αγοραστό, του οποίου η συνεισφορά για άλλη μια φορά ήταν πολύ σημαντική. Ο ίδιος αποδεικνύει κάθε φορά για το πόσο νοιάζεται για τον τόπο μας και γι’ αυτό δεν θα πρέπει να υπάρχει καμία απολύτως ανησυχία για την εκτέλεση του έργου».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.