Συγγνώμη Λευκού Οίκου για τα περί παρακολούθησης του Τραμπ από Βρετανία

Οι ΗΠΑ απολογήθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο, αποσύροντας την κατηγορία που είχε εκτοξεύσει ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σον Σπάισερ περί παρακολούθησης του Ντόναλντ Τραμπ στην προεκλογική περίοδο από τις βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών προς όφελος του Μπαράκ Ομπάμα.
Το Αρχηγείο Κυβερνητικών Επικοινωνιών (GCHQ) της Μεγάλης Βρετανίας απέρριψε τις σχετικές αιτιάσεις του κ. Σπάισερ ως «ανοησίες».
Εκπρόσωπος της πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι δήλωσε νωρίτερα ότι οι συγκεκριμένες δηλώσεις του γραμματέα Τύπου της αμερικανικής Προεδρίας «είναι γελοίες και θα έπρεπε να αγνοηθούν».
Το ίδιο το GCHQ, σε μια σπάνια κίνηση, διέψευσε τις πληροφορίες, ως «εντελώς γελοίες».
Ο κ. Τραμπ ισχυρίζεται ότι ο Πύργος Τραμπ στη Νέα Υόρξη βρισκόταν υπό παρακολούθηση τον Οκτώβριο, με εμπλοκή του τότε προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ωστόσο δεν έχει προσκομίσει αποδείξεις για τις κατηγορίες του.
Οι κατηγορίες κατά του βρετανικού GCHQ είχαν διατυπωθεί αρχικώς από τον Αμερικανό πρώην δικαστή Άντριου Ναπολιτάνο.
Ο κ. Σπάισερ, χρησιμοποιώντας τα λόγια του κ. Ναπολιτάνο, είχε δηλώσει: «Τρεις πηγές από τον χώρο των υπηρεσιών Πληροφοριών έχουν ενημερώσει το Fox News ότι ο πρόεδρος Ομπάμα έδρασε εκτός της διοικητικής αλυσίδας, παράτυπα».
Είχε προσθέσει δε ότι ο κ. Ομπάμα «δεν χρησιμοποίησε την NSA, δεν χρησιμοποίησε τη CIA, δεν χρησιμοποίησε το FBI, ούτε το υπουργείο Δικαιοσύνης, αλλά το GCHQ».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.