Το PEUGEOT 9X8 κερδισε το βραβείο για το ομορφότερο Hypercar της χρονιάς στο Festival Automobile International

Το PEUGEOT 9X8 Hypercar αποκαλύφθηκε τον Ιούλιο του 2021 και γοήτευσε την κριτική επιτροπή του Festival Automobile International όπως επίσης και τους λάτρεις του σχεδιασμού αυτοκινήτων. «Είμαι πολύ περήφανος που κέρδισα αυτό το βραβείο, το οποίο αποτελεί αναγνώριση της δουλειάς των ομάδων σχεδιασμού Design and Peugeot Sport, οι οποίες συνεργάστηκαν σε αυτό το έργο,» είπε ο Matthias Hossann, Διευθυντής Σχεδιασμού της PEUGEOT. Επιπλέον, πρόσθεσε πως «η ποιότητα της διαδραστικότητας με την ομάδα Peugeot Sport ήταν εξαιρετική, τόσο σε τεχνικό όσο και σε ανθρώπινο επίπεδο».

Το PEUGEOT 9X8, μια ολοκαίνουργια γενιά αγωνιστικού αυτοκινήτου, που πρόκειται να κάνει το ντεμπούτο του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής της FIA (World Endurance Championship – WEC) το 2022, ενσωματώνει όλους τους σύγχρονους αισθητικούς κώδικες που συνδέονται με τη μάρκα PEUGEOT: στάση αιλουροειδούς, ρευστές γραμμές που ενισχύονται από στοιχεία σπορ, κομψές και δομημένες πλευρές, όπως επίσης και τις χαρακτηριστικές φωτεινές «νυχιές» του Λιονταριού. Το PEUGEOT 9X8 προκαλεί συγκίνηση και ενσαρκώνει την ταχύτητα, είναι ήδη ένα εμβληματικό αντικείμενο, μια αισθητική και τεχνική επανάσταση και μια απόλυτη σχεδιαστική περιπέτεια.

Το εσωτερικό του PEUGEOT 9X8, σήμα κατατεθέν της σχεδιαστικής τεχνογνωσίας της PEUGEOT, ενσωματώνει το συγκεκριμένο i-Cockpit concept της μάρκας. Όπως και με ένα project οχήματος παραγωγής, έχει δοθεί η ίδια υψηλού επιπέδου προσοχή στον σχεδιασμό τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού του αυτοκινήτου. Το cockpit του PEUGEOT 9X8 έχει δημιουργηθεί στο σύνολό του για να προσφέρει στους οδηγούς μια πιο εργονομική και διαισθητική εμπειρία.

Κάθε χρόνο, το Grands Prix du Festival Automobile International επιβραβεύει τα πιο όμορφα επιτεύγματα στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Ο αρχιτέκτονας Jean-Michel Wilmotte προεδρεύει μιας κριτικής επιτροπής ειδικών από τον κόσμο του αυτοκινήτου, της μόδας, του πολιτισμού, του σχεδιασμού και των μέσων ενημέρωσης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.