Ακούγοντας κανείς τον γιατρό Μιχάλη Μεικόπουλο, να διηγείται μέσω του Ράδιο Ένα 102,5, την ιστορία του πατέρα, της μητέρας και των αδελφών του, της ημέρα της επιβολής της δικτατορίας, μόνο πιο σοφός θα μπορούσε να γίνει.
Πραγματικά συγκλονιστική αφήγηση, από έναν άνθρωπο που μετά από τόσα χρόνια τιμά εκείνους που τον έφεραν στον κόσμο και πάλεψαν για να μπορούμε να μιλάμε σήμερα για δημοκρατία.
Το «σπάσιμο» της φωνής του όταν ξαναέρχονταν στο μυαλό όλες εκείνες οι εικόνες και το «που πάτε τον μπαμπά μου», τα μηνύματα που περνούσαν οι τότε γενιές στα παιδιά «μην έρθει κανείς και μου πει ότι δεν τον βοήθησες», όλα αυτά και πολλά άλλα που μοιράστηκε με τους ακροατές, συγκλονίζουν. Το μόνο που μπορούμε να ευχόμαστε σήμερα είναι ποτέ ξανά η χώρα, αλλά και κανένας άλλος λαός, να μην νιώσει τα ίδια συναισθήματα όπως τότε, και μακάρι η νέα γενιά να καταλάβει την αξία της δημοκρατίας.



































