Αγοραστός για Περιφερειακό: «Δεν αλλάζει η χάραξη- Κάνουμε την μελέτη με την συνοδεία αστυνομίας»

Τι είπε ο Περιφερειάρχης για τις αντιδράσεις που υπάρχουν

Κατηγορηματικός ότι η χάραξη του Περιφερειακού στον Βόλο δεν θα αλλάξει δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός επισημαίνοντας για ακόμη μία φορά ότι ο Περιφερειακός δεν ανήκει στην Περιφέρεια, αλλά στο Υπουργείο. Τόνισε πως η Περιφέρεια ζητούσε εδώ και χρόνια να κάνει την επικαιροποίηση της αρχικής μελέτης και αυτό συνέβη μόλις πρόσφατα, ενώ στάθηκε και στις διαμαρτυρίες και αντιδράσεις κατοίκων, με τον κ. Αγοραστό να σημειώνει πως ο μελετητής πήγαινε στο σημείο μελέτης με τη συνοδεία αστυνομίας.

«Ο Περιφερειακός ανήκει σε μια ειδική υπηρεσία του Υπουργείου και όλοι οι περιφερειακοί ανήκουν στους Δήμους. Εμείς ήρθαμε και κάναμε μία μελέτη για τον περιφερειακό του Βόλου που δεν έκανε ποτέ κανένα Υπουργείο. Αναλάβαμε μία ευθύνη που δεν ήταν δική μας και την αναλάβαμε γιατί θέλουμε να δώσουμε διέξοδο στο αδιέξοδο αυτό της ανέξοδης ρητορείας που επικρατεί όλα αυτά τα χρόνια.

Το Υπουργείο ήρθε και έκανε μία μελέτη. Έκανε τη χάραξη του Περιφερειακού δρόμου. Η μελέτη αυτή ήταν ατελής και δεν πήγαινε σε ώριμο έργο και δεν προέβλεπε και τα αντιπλημμυρικά της Αγριάς. Η μελέτη αυτή έχει περιβαλλοντικούς όρους, έχει γίνει χάραξη και ερχόμαστε εμείς με χρήματα που εξοικονομήσαμε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας και το ΕΣΠΑ για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τη μελέτη», είπε ο κ. Αγοραστός.

Συνέχισε τονίζοντας ότι η Περιφέρεια ζητούσε τη μελέτη δέκα χρόνια και την έδωσε πρόσφατα η κυβέρνηση. «Κάναμε την προκήρυξη, βγήκε ο ανάδοχος και προχωράμε. Προχωράμε όμως με μεγάλη δυσκολία. Όταν πήγε ο ανάδοχος να κάνει γεωτρήσεις για να δει το υπέδαφος, γιατί δεν είχαν γίνει γεωτεχνικές μελέτες, τον εμποδίζανε. Βρέθηκε μία λύση από τις υπηρεσίες μας και με τον καθαρισμό τω ρεμάτων που κάναμε, έγινε και με συνοδεία αστυνομίας. Κάναμε μελέτη με συνοδεία αστυνομίας», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης συμπληρώνοντας ότι η περιφέρεια δέχεται κριτική ότι δεν προχωράει ο περιφερειακός, χωρίς ωστόσο να ευθύνεται εκείνη γι’ αυτό.

«Δεν είναι της Περιφέρειας ο Περιφερειακός. Αυτοί  που το λένε έχουν σκοπιμότητα ή δεν ξέρουν. Εάν δεν ξέρουν δεν μπορούν να κάνουν κριτική, γιατί αυτή η κριτική υπάρχει χρόνια. Η περιφέρεια ανέλαβε ένα μεγάλο φορτίο, που δεν αναλάμβανε κανένας. Δεν σήκωσε τα χέρια ψηλά όπως έκαναν συνήθως όλοι και έριχναν την ευθύνη ο ένας στον άλλο. Αναλάβαμε μία ευθύνη και χωρίς να αδικήσουμε κανέναν να βρούμε μία λύση», είπε ο κ. Αγοραστός και σχολίασε πως έχει βοηθήσει στην κυκλοφορία το κομμάτι του περιφερειακού που έχει ολοκληρωθεί αλλά και ο κυκλικός κόμβος στα Αστέρια Αγριάς.

«Είδατε και πως έχει βοηθήσει ο κυκλικός κόμβος στα Αστέρια, είναι ένα κυκλικός κόμβος κομβικός. Δεν έλυσε το πρόβλημα, αλλά έλυσε μία μεγάλη κατάσταση, αλλά και με τον περιφερειακό έχει δοθεί μία λύση, αλλά θέλει να ολοκληρωθεί. Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε πρόβλημα σε κανέναν άνθρωπο, είμαστε εδώ με νηφαλιότητα,  με ψυχραιμία, να δούμε που μπορούμε να βοηθήσουμε κάποιους, οι οποίοι θίγονται και να βρούμε τη λύση. Αλλά ο περιφερειακός δεν αλλάζει χάραξη. Έχει γίνει από το Υπουργείο τόσα χρόνια», υποστήριξε.

Τέλος, απάντησε και σε όσους ισχυρίζονται ότι τα δεδομένα στην περιοχή έχουν αλλάξει μετά από μία δεκαετία της αρχικής μελέτης με τον Περιφερειάρχη να επισημαίνει ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχουν νέα δεδομένα.

«Όλοι ξέρανε ότι υπάρχει μελέτη και υπάρχει χάραξη. Άρα, η πολεοδομία δεν έπρεπε να δίνει άδειες. Εάν γίνανε αυτά και υπάρχουν κάποιες στρεβλώσεις, θα τις εξετάσουμε. Εμείς κάνουμε τη μελέτη, γεωτεχνική, αντιπλημμυρική κτλ. θα τη βγάλουμε σε δημόσια διαβούλευση», κατέληξε ο κ. Αγοραστός.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.