Αγοραστός στο Ράδιο ΕΝΑ: Οι στιγμιαίες υπερβάσεις μικροσωματιδίων, δεν σημαίνουν ρύπανση

Είπε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, ζητώντας υπευθυνότητα και όχι τρομοκρατία

«Οι στιγμιαίες υπερβάσεις μικροσωματιδίων, δεν σημαίνουν ρύπανση», είπε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, μιλώντας στο «Ράδιο-Ένα 102,5», ζητώντας, υπευθυνότητα και όχι τρομοκρατία αναφορικά με την προσέγγιση του θέματος. Ο ίδιος υποστήριξε, ότι για να χτυπήσει «κόκκινο» και να ληφθούν μέτρα, πρέπει να υπάρξουν συνεχόμενες υπερβάσεις για τρεις ημέρες, σε ποσοστά πάνω από 150 μικρογραμμάρια ανά κυβικό.
Σύμφωνα με τον κ. Αγοραστό, «όταν μιλάμε για ρύπανση πρέπει να την αποδεικνύουμε . Το να έχει μια αύξηση ωριαία όταν μετρούμε, δε σημαίνει ότι μιλάμε και για ρύπανση. Εκείνη την ώρα υπάρχει μια υπέρβαση. Αυτό δε σημαίνει ότι αυτή η υπέρβαση δημιουργεί πρόβλημα, αλλά αφορά εκείνη τη στιγμή. Αν ίσχυε η ρύπανση, θα έπρεπε το Υπουργείο Υγείας να έβγαζε άλλες οδηγίες».
Όπως σημείωσε, «όλοι έχουν ευθύνη που καίνε οτιδήποτε στα τζάκια, που χρησιμοποιούν αλόγιστα τα οχήματα, τα εργοστάσια πιθανότατα να έχουν ελλείψεις, υπάρχουν πάρα πολλές αιτίες Δε χρειάζεται όμως κάποιοι να παίζουν με τη δημόσια υγεία, να μην το κάνουν σημαία για να προβληθούν. Είπαμε ελάτε εδώ όποιος έχει να αποδείξει κάτι να το πει. Εμείς με σοβαρότητα και υπευθυνότητα προσεγγίζουμε το θέμα, άλλοι τρομοκρατούν ή ησυχάζουν τον κόσμο».
Σύμφωνα με τον κ. Αγοραστό, «η δική μου υπογραφή ή της κας Κονυδρίνη έχει βαρύνουσα σημασία σε σχέση με το να βγει κάποιος ερευνητής ή εργαστήριο και να πει κάτι, που δεν έχει ευθύνη ή δεν έχει συνέπειες.
Βάσει των στοιχείων και του νόμου που υφίσταται, αν υπάρχει ρύπανση θα έπρεπε να χτυπήσει «καμπανάκι» . Αν καταγραφούν, πάνω από τα 150 μικρογραμμάρια ανά κυβικό για τρεις συνεχόμενες ημέρες, τότε παίρνουμε μέτρα, λέει το Υπουργείο Περιβάλλοντος.
Μιλώντας για την προετοιμασία που έχει κάνει η Περιφέρεια στο θέμα προστασίας του περιβάλλοντος, τόνισε ότι «έχουμε ήδη δυο σταθμούς μέτρησης, θα πάρουμε άλλους δύο. Προκηρύξαμε την ολφακτομετρία, κάνουμε μεγάλη μελέτη με την κα Σαμαρά το μόνο εξουσιοδοτημένο εργαστήριο, έχουμε φέρει τον «Δημόκριτο» για μετρήσεις, κάναμε έρευνα για τα νερά, έρευνα στο έδαφος . Σε καμία άλλη πόλη δεν έχουν γίνει τόσα πολλά. Με το περιβάλλον εμείς δεν παίζουμε».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.