Αλμυρός: Σε διαβούλευση με τους δημότες το πρόγραμμα του Βαγγέλη Χατζηκυριάκου

Οι διεργασίες δεν έχουν ολοκληρωθεί, με προτάσεις προς άλλους χώρους και άλλα πρόσωπα

Σύντομα θα ξεκινήσει η διαβούλευση για το πρόγραμμα της παράταξης του υποψηφίου δημάρχου Αλμυρού Βαγγέλη Χατζηκυριάκου με τους δημότες, ενώ παράλληλα γίνονται επαφές για το ενδεχόμενο προεκλογικών συνεργασιών.
Ο υποψήφιος δήμαρχος Αλμυρού μίλησε στο «Ράδιο Ένα» και ανέφερε ότι η χώρα μας βρίσκεται σε άσχημη οικονομική κατάσταση που κρατάει χρόνια και ακόμη βρισκόμαστε σε αδιέξοδα. Δυστυχώς ζούμε σε μια εποχή της εύκολης συνθηματολογίας, του φτηνού ενθουσιασμού, των ανέξοδων υποσχέσεων και οι φήμες διαψεύδουν την πραγματικότητα, ενώ θα έπρεπε να είναι αντίστροφα, επισήμανε.
«Εμείς, σ’ αυτές τις δύσκολες εποχές, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, την οποία γνωρίζουμε αρκετά και έχουμε δώσει τη ζωή μας, διαλέγουμε το δύσκολο δρόμο. Προετοιμάζουμε και σχεδιάζουμε την ανάπτυξη της πόλης μας για το σήμερα, για την οικονομική βιωσιμότητα και την επιβίωση των δημοτών μας», τόνισε.
Σύμφωνα με τον υποψήφιο δήμαρχο, η παράταξή του σχεδιάζει ένα πρόγραμμα, για το οποίο οι ειδικοί και οι υποψήφιοι με την εμπειρία τους, το βγάζουν σε διαβούλευση, ώστε να το γνωρίσουν και συμμετέχουν οι δημότες, ώστε να διαμορφωθεί και να αναπτυχθεί εμπιστοσύνη των δημοτών με την παράταξη.
Ο κ. Χατζηκυριάκος είπε ότι στόχος της παράταξης, είναι να είναι πρώτη δύναμη στις εκλογές του Μαΐου και υπάρχει ετοιμότητα για να διοικήσει τον Δήμο Αλμυρού.

Οι προτάσεις της παράταξης

Οι προτάσεις της παράταξης χωρίζονται σε τέσσερις μεγάλες θεματικές ενότητες: Υποδομές, Περιβάλλον, Έργα και Επιχειρηματικότητα και ο υποψήφιος δήμαρχος είπε ότι μέσα απ’ τις ενότητες αυτές ένα κομμάτι αγορά την αγροτική και τουριστική ανάπτυξη, στην οποία βασίζεται το εισόδημα του Δήμου.
Ο Β. Χατζηκυριάκος είπε ότι ένα άλλο κομμάτι αφορά στην Παιδεία, τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό, η Νεολαία και η Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου, η ηλεκτρονική διακυβέρνηση και ο εξορθολογισμός των υπηρεσιών του Δήμου.
«Μέσα σ’ αυτές τις προτάσεις, που έχουμε ολοκληρώσει μετά από συζητήσεις με ειδικούς, τις μέρες αυτές γίνεται ενημέρωση των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, θα συγκροτηθούν ομάδες εργασίας και θα ακολουθήσει διαβούλευση με τους δημότες, ώστε όλοι μαζί να συνδιαμορφώσουμε τη συνολική πρόταση και τις προτεραιότητες που πρέπει να μπουν στη διακυβέρνηση του Δήμου, αν οι πολίτες μας επιλέξουν», ανέφερε.
Όπως αναφέρεται και σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα, «σε μια εποχή που κυριαρχεί παντού η εύκολη συνθηματολογία, ο φτηνός εντυπωσιασμός και οι ανέξοδες υποσχέσεις, σε μια εποχή που οι φήμες πασχίζουν να διαψεύσουν τις πραγματικότητες, εμείς στη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ επιλέγουμε -όπως το κάναμε πάντα εξάλλου- έναν άλλο, πιο δύσκολο μα και πιο ωραίο δρόμο. Προτιμάμε δηλαδή να προετοιμάζουμε και να συγκροτούμε από σήμερα, το σχέδιο ανάπτυξης του Δήμου και οικονομικής βιωσιμότητας των δημοτών του, το οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή στο πολύ κοντινό μέλλον.
Ένα σχέδιο που συμπληρώνεται και μπολιάζεται σε μεγάλο βαθμό με τις απόψεις τόσο των ειδικών, όσο και των άμεσα ενδιαφερομένων, δηλαδή των δημοτών.
Ένα σχέδιο που μαζί με την ανάγκη επίλυσης των πολλών και πιεστικών βιοτικών προβλημάτων των πολιτών, συνδιαμορφώνει το Όραμα που απαιτείται για να τραβήξει ο τόπος συνολικά μπροστά, πάντα με εργαλεία τον διάλογο, τη διαφάνεια και τη δημοκρατία σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής».

Αναγκαίες οι συνεργασίες

Σχετικά με τις συνεργασίες, ο Β. Χατζηκυριάκος τόνισε ότι ο «Κλεισθένης» απαιτεί συνεργασίες έτσι κι αλλιώς, καθώς είναι δύσκολο κάποιος να συγκεντρώσει πλειοψηφία άνω του 51% του Δημοτικού Συμβουλίου.
Αναφορικά με τις προεκλογικές συνεργασίες, τόνισε ότι θα φανούν μέσα από τον προεκλογικό λόγο του κάθε υποψηφίου, κάτι που τόνισε ότι μπορεί να δει και ο δημότης βλέποντας και ψηφίζοντας τις προτάσεις που συγκλίνουν, ώστε να διοικηθεί ομαλά ο Δήμος.
Ο υποψήφιος δήμαρχος τόνισε ότι οι διεργασίες δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη και η παράταξή του έχει ήδη ανοίξει όλο το πεδίο των συνεργασιών, με προτάσεις προς άλλους χώρους και άλλα πρόσωπα, ενώ τόνισε ότι το ζητούμενο αυτή την εποχή είναι οι προτάσεις της κάθε παράταξης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.