Ανακήρυξη του Στάνλεϋ Πάτρικ Τζόνσον ως Επίτιμου δημότη Δήμου Νοτίου Πηλίου

Στα σημερινά εγκαίνια του νέου Δημαρχείου παρουσία της ηγεσίας του ΥΠΕΣ

Σήμερα Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022 και ώρα 13:30 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Νέου Δημαρχείου στην Αργαλαστή Πηλίου, έδρα του Δήμου Νοτίου Πηλίου Μαγνησίας.
Τα εγκαίνια θα τελέσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος.
Στην εκδήλωση θα παραβρεθούν η ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, Υπουργοί της Κυβέρνησης, βουλευτές του Νομού, εκπρόσωποι των Κομμάτων, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεως και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα ανακηρυχτεί Επίτιμος Δημότης του Δήμου Νοτίου Πηλίου ο φιλέλληνας κ. Στάνλεϋ Πάτρικ Τζόνσον, προσωπικότητα με πολύτιμη προσφορά στην Πολιτική, την Επιστήμη, την Πνευματική ζωή και πατέρας του εν ενεργεία Πρωθυπουργού της Αγγλίας κ. Μπόρις Τζόνσον, που εδώ και πολλά χρόνια έχει επιλέξει το Χόρτο του Δήμου Νοτίου Πηλίου ως τον τόπο διαμονής του για μεγάλο χρονικό διάστημα κάθε έτους και έχει ενεργό δράση στην κοινωνική ζωή του Δήμου.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δ. Ν. Πηλίου για τον κ. Στάνλεϋ Τζόνσον, «το κύρος και η πολύτιμη προσφορά στην πολιτική, στην επιστήμη καθώς και στην πνευματική ζωή που έχει προσφέρει ο Στάνλεϋ Πάτρικ Τζόνσον (Stanley Patrick Johnson) είναι αδιαμφισβήτητα.
Ο Στάνλευ Πάτρικ Τζόνσον (Stanley Patrick Johnson) διαθέτει ένα πλούσιο βιογραφικό με πολλές διακρίσεις και εύφημες μνείες. Είναι πρώην Συντηρητικό μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΒΕΚ) όπου υπηρέτησε (19791984) ως Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος του Κοινοβουλίου Δημόσιας Υγείας και Προστασίας των Καταναλωτών. Επίσης υπηρέτησε ως Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από το 1979 ως το 1984, εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Στην πλούσια καριέρα του τιμήθηκε πολλές φορές με σπουδαία βραβεία και τίτλους. Το 1963 τιμήθηκε με την υποτροφία Harkness στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ ως επιστέγασμα του φιλοπεριβαλλοντικού και φιλοζωϊκού του ενδιαφέροντος και προσφοράς αποτέλεσε η απονομή στον ίδιο, του Richard Martin Award for Outstanding Services toanimalwelfare το 1984, ενώ το 2015 του απονεμήθηκε ο τίτλος RSPB Medal για την Προστασία των πουλιών για τον ρόλο του στη δημιουργία ενός από τους ακρογωνιαίους λίθους της ευρωπαϊκής πολιτικής για τη διατήρηση της φύσης – της Οδηγίας για τους Οικοτόπους, επιτελώντας ταυτόχρονα σημαντική συμμετοχή στην διαμόρφωση της Ευρωπαϊκής Περιβαλλοντικής Πολιτικής.
Η πλούσια δράση του όμως δεν σταματάει εκεί, αφού ο ίδιος έχει συντάξει και εκδώσει, πληθώρα βιβλίων για περιβαλλοντικά και πληθυσμιακά θέματα, έχει αποδείξει τόσο το ενεργό ενδιαφέρον του όσο και τον καταλυτικό ρόλο που έχει επιτελέσει σε πολύ σημαντικά οικολογικά ζητήματα και όχι μόνο».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.