Απ. Οντόπουλος: «Χαμηλό το εμπορικό ενδιαφέρον του κόσμου χθες, Κυριακή»

Υψηλές, όμως, οι προσδοκίες για την κίνηση της αγοράς ενόψει εορτών

Αδύναμη ήταν η αγοραστική κίνηση της χθεσινής Κυριακής, με χαμηλό εμπορικό ενδιαφέρον, γεγονός ,όμως, αναμενόμενο για τους επιχειρηματίες της πόλης, όπως εξήγησε ο κ. Απόστολος Οντόπουλος, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου. Μεταξύ άλλων, μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη τόνισε ότι ενόψει των εορτών υπάρχουν προϋποθέσεις για να «κινηθεί» η αγορά, τονίζοντας ιδιαίτερα ότι οι τιμές διατηρήθηκαν στα προηγούμενα επίπεδα, απορροφώντας τις ανατιμήσεις οι επιχειρήσεις.

Ενώ υπήρχε έντονη κίνηση των πολιτών στην αγορά, η αγοραστική, εν τέλει, δύναμη δεν ήταν η αντίστοιχη, όπως χαρακτηριστικά εξήγησε ο κ. Οντόπουλος, ενώ την αποκάλεσε «αδύναμη» αγοραστικά μέρα, τονίζοντας εξίσου πως για τους επιχειρηματίες ήταν κάτι αναμενόμενο. «Χθες, Κυριακή, η μέρα ήταν πολύ καλή, με εξίσου καλές θερμοκρασίες και ο κόσμος κινήθηκε στο κέντρο, με τις αγορές να μην είναι αντίστοιχες της κίνησης που υπήρξε, ήταν κάτι, όμως, που το περιμέναμε. Παραδοσιακά, η χθεσινή Κυριακή, που είναι μια από τις οκτώ θεσμοθετημένες, θεωρείται αδύναμη σε σχέση με τις Κυριακές που είναι κοντά στις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Είναι μια Κυριακή με χαμηλό εμπορικό ενδιαφέρον», δηλώνει ο κ. Οντόπουλος.

Παρ’ όλα αυτά, ο ίδιος υπογράμμισε πως σε σχέση με τις άλλες θεσμοθετημένες Κυριακές που η αγορά ήταν ανοιχτή, όπως το καλοκαίρι ή τον μήνα Νοέμβριο, η εικόνα ήταν πολύ καλύτερη.
Υψηλές προσδοκίες για την κίνηση των Χριστουγέννων

Υπογράμμισε πως η εποχή των εορτών είναι η «κορυφαία εμπορική περίοδος» για τις επιχειρήσεις και ακριβώς γι’ αυτό φέτος δήλωσε ότι έχει υψηλές προσδοκίες για την κίνηση, αλλά και για τον αντίστοιχο τζίρο, αν και σημείωσε πως η αγορά και φέτος λειτουργεί με μέτρα εξαιτίας της πανδημίας. «Υπάρχουν προϋποθέσεις για να πάμε καλά, παρ’ όλη την δύσκολη κατάσταση με τις μεταφορές των προϊόντων και τις ανατιμήσεις. Έχουμε διατηρήσει χαμηλά τα επίπεδα των τιμών, έχουμε επάρκεια προϊόντων, φιλική εξυπηρέτηση. Αυτό το τρίπτυχο συνιστά επιτυχία», δηλώνει ο κ. Οντόπουλος.
Απορρόφηση ανατιμήσεων από τις επιχειρήσεις

Σχετικά με τις ανατιμήσεις, εξήγησε ότι όπου πραγματοποιήθηκαν ήταν ελάχιστες, καθώς είπε πως απορροφήθηκε μεγάλο μέρος από τις επιχειρήσεις, κατανοώντας οι επιχειρηματίες το πρόβλημα. «Ο καταναλωτής θα πρέπει να μας ΄΄επιβραβεύση΄΄, επιλέγοντας να κάνει τις αγορές του στα μικρά καταστήματα αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο», ανέφερε ο κ. Οντόπουλος, ενώ επί του θέματος σχετικά με την καινούργια χρονιά εξέφρασε τους ενδοιασμούς του, έχοντας, όπως εξήγησε, άγνοια για το πώς θα κυλήσουν τα πράγματα.

Μεταξύ άλλων, σχετικά με το αίτημα να είναι ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή, 26 Δεκεμβρίου, ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα, παρότι ενδεχομένως υπήρξε πρόταση από τα μεγάλα καταστήματα, ενώ τόνισε εντόνως ότι σε αυτή την πρόταση είναι κάθετα αντίθετοι. «Η μέρα της 26ης Δεκεμβρίου είναι παραδοσιακά αργία και δεν υπάρχει ούτε το νομικό πλαίσιο να προχωρήσουμε στο άνοιγμα των καταστημάτων. Αν όμως γίνει δεκτό το αίτημα, θεωρώ πως δεν θα μπει κάποιος στη λογική να ανοίξει τα καταστήματά του, παρά θα επιλέξει να μείνει με την οικογένειά του», εξήγησε ο πρόεδρος του εμπορικού Συλλόγου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.