Απ. Ριζόπουλος: Ο Αχ. Μπέος με ύβρεις προσπαθεί να κρύψει ότι έχει λερωμένη τη φωλιά του

Δεν έχουν γίνει τα απαραίτητα υδροδοτικά έργα, τονίζει ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης

Με φωνές και ύβρεις ο Αχ. Μπέος προσπαθεί να κρύψει ότι έχει λερωμένη τη φωλιά του ως προς το πρόβλημα νερού που αντιμετωπίζει ο Βόλος αλλά και οι τοπικές κοινότητες, τόνισε μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Γιώργο Καρεκλίδη, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Απόστολος Ριζόπουλος, επισημαίνοντας πως δεν έχουν γίνει από την δημοτική αρχή τα απαραίτητα έργα. Ο κ. Ριζόπουλος αναφερόμενος στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, όπου ο Αχ. Μπέος και ο Γ. Τόρης κατηγόρησαν τους κατοίκους της Αγριάς, που ανησυχούν για το νερό και τους χαρακτήρισαν ψεύτες και προβοκάτορες είπε χαρακτηριστικά πως “εμείς συνηθίσαμε τον άσχημο χαρακτήρα και τη συμπεριφορά, πως βρίζεις όμως τους κατοίκους;”

 

Δραματική χαρακτήρισε την κατάσταση στην πόλη με το θέμα του νερού ο κ. Ριζόπουλος, επισημαίνοντας πως  με τον πρώτο καύσωνα, αρχές καλοκαιριού, πέρα από το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στην Αγριά, υπάρχουν διακοπές νερού και μείωση της πίεσης και στον Βόλο, γιατί το νερό δεν επαρκεί και μάλιστα έδειξε ως υπεύθυνο τον Αχ.Μπέο και τη δημοτική αρχή, καθώς εδώ και επτά χρόνια δεν έχουν προχωρήσει στα απαραίτητα έργα.

“Είναι απορίας άξιο γιατί σ’ αυτή την πόλη, όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν έχει γίνει ένα έργο, τέτοιο που να μπορεί να εξασφαλίσει ποιοτικό και άφθονο νερό στους Βολιώτες και τους κατοίκους των τοπικών κοινοτήτων. Η ένταση που μιλούσε χθες ο Αχ. Μπέος έδειξε έχει λερωμένη τη φωλιά του, προσπαθεί να συγκαλύψει το γεγονός ότι δεν έχουν γίνει τα κατάλληλα έργα”, τόνισε ο κ. Ριζόπουλος.

Μάλιστα ανέφερε πως είναι αδιανόητο να γίνονται διακοπές νερού στην πόλη και σχετικά με την συμπεριφορά του δημάρχου στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, που χαρακτηρίζονταν επιθετική, ο επικεφαλής της ΛΑΣ υπογράμμισε πως “εισπράξαμε και ύβρεις. Όχι εμείς, εμείς συνηθίσαμε τον άσχημο χαρακτήρα και τη συμπεριφορά, τους κατοίκους που ανησυχούν τους είπαν ψεύτες και προβοκάτορες . Τους κατοίκους, που ανησυχούν και τους κατηγόρησαν ότι έχουν και ατομική ευθύνη γιατί ποτίζουν τις γλάστρες τους, γιατί ποτίζουν τον κήπο τους και ξοδεύουν νερό. Να γυρίσουμε  τότε  50 χρόνια πίσω να μην κάνουμε μπάνιο, να μην έχουμε πλυντήρια. Είναι πρωτόγνωρα πράγματα. Η  δημοτική αρχή θα μπορούσε να πει μια συγνώμη, έστω μια δικαιολογία,  αλλά μην βρίζεις τον κόσμο”.

Και συμπλήρωσε πως για την κατάσταση αυτή με το νερό “Την πρώτη ευθύνη την έχει ο δήμαρχος, η πλειοψηφία, η διαχείριση από τη ΔΕΥΑΜΒ. Ευθύνη γιατί δεν έχουν προχωρήσει έργα. Δίνουν προτεραιότητα σε έργα που δεν είναι αναγκαία αλλά …φαίνονται  και όχι σε έργα που πρέπει να καλύπτουν ανάγκες, όπως νερό, σχολεία, παιδικούς σταθμούς”.

Ο κ. Ριζόπουλος τόνισε πως ενώ σε άλλες περιοχές γίνονται έργα, όπως ταμιευτήρες, λιμνοδεξαμενές και μικρά φράγματα, εδώ στην περιοχή μας δεν έχει γίνει το παραμικρό και προέβλεψε πως στην Αγριά, πάλι θα υπάρξει πρόβλημα, καθώς το νερό θα προέρχεται από γεώτρηση.

“Αυτή τη στιγμή στην Αγριά έχουν βρει σε δυο πηγές και σε τρεις γεωτρήσεις υδράργυρο και αρσενικό και τώρα προσπαθούν να αντλήσουν νερό από τα Λεχώνια και τα Πλατανίδια για να δώσουν στην Αγριά. Δεν οδηγεί πουθενά αυτή η λύση, γιατί θα οδηγηθούν στην υπεράντληση και θα βρεθούν κι εκεί βαρέα μέταλλα”, είπε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε πως το περιβόητο master plan της ΔΕΥΑΜΒ, που συνέχεια αναφέρεται από τους αρμοδίους ,δεν έχει παρουσιαστεί στους ίδιους,δεν γνωρίζει κανείς πότε θα ολοκληρωθεί, τι έργα θα γίνουν και εάν θα εξασφαλίσει η πόλη το νερό που χρειάζεται και από που.

Ο κ. Ριζόπουλος επεσήμανε ότι και η Κάρλα που αρχικά ήταν ένα έργο υδρευτικό για τον Βόλο δεν μπορεί να καλύψει τις υδροδοτικές ανάγκες του Βόλου και τόνισε πως χρειάζεται να βρεθεί συνολική λύση.

“Εκτίμησή μας ότι πρέπει να αναζητηθεί τρόπος ώστε να συγκεντρώνεται νερό από το χειμώνα από τις πηγές για να καλύπτουμε τις ανάγκες μας. Τώρα, όχι μόνο δεν συγκεντρώνεται, αλλά και αφήνεται έτσι και προκαλεί προβλήματα”, κατέληξε ο επικεφαλής της ΛΑΣ.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.