Αρνητική γνωμοδότηση Δωροθέας Κολυνδρίνη στην παραγωγή srf

"Διαφωνώ στην παραγωγή 20.000 τόνων SRF το χρόνο από το εν λόγω εργοστάσιο"

Αρνητική είναι η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη στην παραγωγή srf από το εργοστάσιο που θα κατασκευάσει ο Δήμος Βόλου, όπως ανέφερε στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου.
Η κ. Κολυνδρίνη ανέφερε πως :Για πολλοστή φορά, μετά από δύο Περιφερειακά Συμβούλια, δύο Επιτροπές της Βουλής και συνεχείς επίσημες τοποθετήσεις μου, με την ίδια θέση χωρίς ουδεμία απόκλιση ΠΟΤΕ, παραμένω σταθερή και εκφράζω την αρνητική μου γνώμη απέναντι στην παραγωγή SRF και RDF από το εν λόγω εργοστάσιο.
Συμφωνώ με τη δημιουργία εργοστασίου, το οποίο δεν θα παράγει, σε καμία ποσότητα το υλικό SRF και RDF.
Οι λόγοι για τους οποίους διαφωνώ για την παραγωγή του εν λόγω εναλλακτικού καυσίμου, είναι οι ίδιοι για τους οποίους ψήφισα και εισηγήθηκα την παύση της καύσης RDF και SRF, όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα.
Δεν μπορώ να συμφωνήσω με την παραγωγή ενός υλικού που προσφέρεται μόνο για καύση και αυτό γιατί διαθέτω μνήμη ελέφαντα σε αντίθεση με πολλούς.

Κυκλική οικονομία σημαίνει παραγωγή ύλης, από την αξιοποίηση και την επεξεργασία αποβλήτων, η οποία δε προκαλεί επιπρόσθετη βλάβη στο περιβάλλον, κάτι για το οποίο προς στιγμήν δεν έχω πεισθεί.
Διαφωνώ λοιπόν ως προ το σκέλος της παραγωγής 20.000 τόνων SRF το χρόνο από το εν λόγω εργοστάσιο ασχέτως του αν είναι λίγη ή μικρή η ποσότητά του. Συμφωνώ με το να διατεθεί το όποιο υπόλειμμα σε χώρους υγειονομικής ταφής, αφού μετά από διαλογή στην πηγή, μετά από κατάλληλη επεξεργασία, μπορούν να προκύψουν, ανακυκλώσιμα υλικά, κομποστοποίηση, αδρανή υλικά.
Θεωρώ ότι η κυκλική οικονομία είναι μονόδρομος, ωστόσο επαναλαμβάνω, διαφωνώ με την παράμετρο που αφορά την παραγωγή του συγκεκριμένου εναλλακτικού καυσίμου”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.