«Μαζί μια αγκαλιά» για όσους το έχουν ανάγκη

Κάλεσμα να γίνουν όλοι «μαζί μια αγκαλιά» για όσους το έχουν ανάγκη, έγινε από την αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, το πρωί της Παρασκευή, στην συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε για τις δράσεις που θα ξεκινήσουν αύριο, Σάββατο 11 Μαΐου, στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας και θα διαρκέσουν έως την Παρασκευή 17 Μαΐου, με πρωτοβουλία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας.

Το «μαζί μια αγκαλιά» αποτελεί μία δράση αλληλεγγύης και εθελοντισμού, ενώ ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια με πρωτοβουλία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας σε συνδιοργάνωση με τον Ιατρικό Σύλλογο Λάρισας, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Λάρισας, το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, το Δήμο Λαρισαίων και την Περιφέρεια Θεσσαλίας και με τη συμμετοχή και υποστήριξη μαζικών φορέων. Υπό την Αιγίδα του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και της ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου.

Για τις δράσεις μίλησε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, δηλώνοντας πως η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα συνεχίζει τέτοιες εκδηλώσεις, ενώ η δράση «μαζί μια αγκαλιά» θα πρέπει να γίνει θεσμός για την πόλη.

«Οι δράσεις αυτές πραγματοποιούνται για όλους αυτούς τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, πόνο και εγκατάλειψη στα ζητήματα της υγείας. Για αυτούς πρέπει να γίνουμε μια αγκαλιά», σημείωσε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας, Θάνος Κουτσούκης.

Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικών Ισότητας, Παναγιώτης Δαλαμπύρας, αναφέρθηκε στους φορείς και στους πολίτες που «αγκάλιασαν» από την πρώτη στιγμή τις δράσεις, σημειώνοντας πως ο Δήμος Λαρισαίων θα συνεχίζει να υποστηρίζει αντίστοιχες εκδηλώσεις.

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Ευάγγελος Αποστόλου, τόνισε πως η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα πραγματοποιήσει κι άλλες δράσεις που στοχεύουν στην πρόληψη.

Εκ μέρους του Οδοντιατρικό Σύλλογο Λάρισας, η Ιωάννα Τσακμακίδου, δήλωσε πως είναι σημαντικές τέτοιου είδους δράσεις, προσθέτοντας ότι, «ο εθελοντισμός είναι κάτι που πρέπει να ζεις».

Εκπροσωπώντας το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ο Ευάγγελος Στεφανής, δήλωσε ότι αποδέχθηκαν και φέτος τη συμμετοχή, καθώς τα άτομα με αναπηρία που συμμετείχαν τις προηγούμενες χρονιές «έδειξαν ότι η αναπηρία δεν δείχνει ανικανότητα, αλλά μία συγκεκριμένη ικανότητα».

Τέλος, η διευθύντρια των Υπηρεσιών Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, καθηγήτρια Παρασκευή Κότση, κάλεσε τον κόσμο να συμμετέχει και φέτος.

Να σημειωθεί ότι, στο χώρο της εκδήλωσης θα λειτουργούν:

• Ειδικά διαμορφωμένα οχήματα για τη διεξαγωγή δωρεάν ιατρικών και οδοντιατρικών διαγνωστικών εξετάσεων.
• Σταθμός αιμοδοσίας σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.
• Χώρος ενημέρωσης και εγγραφής για δωρεά μυελού των οστών σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και το σύλλογο ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ.
• Χώρος ενημέρωσης και εγγραφής για δωρεά οργάνων του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.
• Ειδικός χώρος της οργάνωσης Χαμόγελο του Παιδιού και παράλληλες εκδηλώσεις σε συνεργασία με την οργάνωση, που αφορούν δημιουργική απασχόληση παιδιών και ενημέρωση και συζήτηση με κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους στα σχολεία της περιοχής που θα επισκεφτούν το χώρο.
• Περίπτερο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για επίδειξη, εκπαίδευση και ενημέρωση σχετικά με τις πρώτες βοήθειες.
• Περίπτερα όλων των συλλόγων ασθενών της περιοχής μας.
• Περίπτερο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Θεσσαλίας.
• Περίπτερο του ΟΚΑΝΑ για ενημέρωση και βοήθεια σε άτομα με εξαρτήσεις.
• Περίπτερο των Επιστημονικών φορέων για ενημέρωση σχετικά με την ορθή χρήση των αναπνευστικών συσκευών, των ηλεκτρονικών συσκευών μέτρησης σακχάρου, πίεσης, και οξυγόνου και με απαντήσεις σε απορίες για τη φαρμακευτική αγωγή των πολιτών.

Πηγή: Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.