Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος στο Κεραμίδι ο πολιούχος του χωριού, Άγιος Γεώργιος ο Τροπαιοφόρος τη Δεύτερη μέρα του Πάσχα.
Οι εκδηλώσεις άρχισαν ανήμερα του Πάσχα το απόγευμα με τον Μέγα πανηγυρικό και τη λιτάνευση της εικόνας γύρω από το χωριό συνοδεία πλήθους πιστών. Το βράδυ της ίδιας ημέρας άρχισε η προετοιμασία της παρασκευής του παραδοσιακού φαγητού (πλιγούρι ) που προσφέρεται για ευλογία την ημέρα της γιορτής στους κατοίκους του χωριού, ένα έθιμο που έχει την απαρχή του δεκάδες χρόνια πριν και που διατηρείται αναλλοίωτα μέχρι και σήμερα χάρη στην εθελοντική προσφορά και τη μεγάλη αγάπη των Κεραμιδιωτών στον προστάτη Άγιό τους.
Πρόκειται για μια ιδιαίτερη κοπιαστική εργασία στην οποία ωστόσο όλο και πιο νέοι Κεραμιδιώτες συμμετέχουν εκδηλώνοντας την ευλάβειά τους στον Άγιο Γεώργιο και την επιθυμία τους να παραμείνει το έθιμο ζωντανό .Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν ανήμερα της γιορτής όπου μετά την θεία λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ.κ. Ιγνατίου και με την παρουσία της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας κ. Άννας Μαρίας Παπαδημητρίου και του δημάρχου Ρήγα Φεραίου κ. Δημήτρη Νασίκα στην κατάμεστη πλατεία του χωριού , ηλικιωμένοι κάτοικοι και η παραδοσιακή χορωδία του συλλόγου υπό την διεύθυνση των Δημήτρη και Στέφανου Τραγουδάρα παρουσίασαν ένα μέρος του τραγουδιστικού πλούτου του χωριού.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε με ένα τραγούδι που υμνεί τη γενναιότητα του Αγίου και τη μεγάλη πίστη του λαού .Τραγουδήθηκε από δύο ηλικιωμένες Κεραμιδιώτισες και εξιστορεί τον θρύλο σύμφωνα με τον οποίο ένας φοβερός δράκος φύλαγε το πηγάδι της περιοχής και δεν άφηνε τους κατοίκους να πάρουν νερό αν δεν του δίνανε πρώτα να φάει ένα από αυτούς.
Αυτό γινότανε κάθε μέρα και οι άνθρωποι ρίχνανε κλήρο ποιος θα φαγωθεί. Ώσπου ήρθε και η σειρά της βασιλοπούλας της μονάκριβης κόρης του βασιλιά. Ο βασιλιάς διέταξε να δώσουν το παιδί του για να σώσει το λαό του. Τότε όλοι μαζί προσευχήθηκαν στον Άγιο Γεώργιο «των αιχμαλώτων ελευθερωτή» να τους γλυτώσει από το κακό. Ο Άγιος εισάκουσε την προσευχή τους και σκότωσε τον δράκο με το κοντάρι του. Εντυπωσιακή ήταν η προσήλωση με την οποία οι παριστάμενοι άκουσαν το τραγούδι και τον μύθο που εκτυλίσσεται σε αυτό όπως και το θερμό τους χειροκρότημα. Ακολούθησε η παραδοσιακή χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου που πλαισίωσε τους ηλικιωμένους τραγουδιστές τραγουδώντας αντιφωνικά τα Κεραμιδιώτικα τραγούδια. Τα τραγούδια τραγουδήθηκαν με αυθεντικό τρόπο από τους Κεραμιδιώτες Ασπασία Τσιούμαρη , Αθανάσιο Κατούνη , Ευτυχία Καλαμίδα , Δάφνη Κατσίμπη , Μαρία Τόρη , Χαρίκλεια Βελίτσου και Αγλαία Τραγουδάρα και καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό .
Κύριο μέλημα όλων όσοι ασχολούνται με την παράδοση στον Πολιτιστικό Σύλλογο Κεραμιδίου , είναι η δημιουργική αξιοποίηση των πολιτισμικών στοιχείων του παρελθόντος και η μεταλαμπάδευσή τους στις επόμενες γενιές .Με ιδιαίτερη προσπάθεια με σεβασμό και αγάπη για τη διάσωση , διατήρηση και διάδοση της τοπικής παράδοσης διοργανώνουν πολιτιστικά δρώμενα στην περιοχή και συμμετέχουν σε σημαντικές εκδηλώσεις και διεθνή φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το σημαντικότερο είναι ότι σε όλες αυτές τις εκδηλώσεις πρωταγωνιστούν άνθρωποι όλων των ηλικιών από παιδιά 5 ετών μέχρι παππούδες 95 ετών. Όπως σημειώνεται από τον Σύλλογο «όταν ηλικιωμένοι άνθρωποι αποτυπώνουν στο τραγούδισμά τους τα βιώματα και την ιστορία του τόπου τους ,είναι ο καλύτερος τρόπος για να προάγεις και να μεταδώσεις στις νεότερες γενιές τον πολιτισμό ,τα ήθη και τα έθιμα της περιοχής σου .Βέβαια τίποτα από αυτά δε θα γινόταν ,χωρίς τη συμβολή των μουσικολόγων δασκάλων Δημήτρη και Στέφανου Τραγουδάρα , οι οποίοι έχουν την ευθύνη για την οργάνωση του παραδοσιακού κομματιού του Πολιτιστικού Συλλόγου Κεραμιδίου και συμβάλουν καθοριστικά στην προβολή της πλούσιας τραγουδιστικής κληρονομιάς του τόπου μας .Έχουν επίσης την ευθύνη για την οργάνωση της παραδοσιακής χορωδίας και των χορευτικών τμημάτων του συλλόγου ,τα οποία είναι από τα λίγα χορευτικά σε πανελλαδικό επίπεδο που χορεύουν πάντα με τη συνοδεία ορχήστρας και τραγουδιστών που τραγουδούν με παραδοσιακό τρόπο τα Κεραμιδιώτικα τραγούδια αλλά και τραγούδια πολλών περιοχών της πατρίδας μας».
Η εκδήλωση έκλεισε με γλέντι από παραδοσιακή ορχήστρα .